ShyvanaShyvana Build Guide: The Blue Eyed Dragon Lady

67%
Készítette SzucsKiller, Frissítve: 2015-07-13

Varázslatok

Tárgyak

Kezdő tárgyak
Személyes kezdésem a Vadászpenge, hogy egy camp-el tudjak kezdeni és utána LvL 2-esen megyek fel az ösvényemre farmolni. Ezután igyekezzünk figyelni a farmra, de amennyiben van kontrollunk az ellenség felett és tudjuk tolni az ösvényt, esetleg 1v1-ben meg tudjuk ölni az csak előny számunkra, de visionunk mindig legyen a junglerre és semmiképp se veszélyeztessük magunkat a csapat kárára.
Első hazatérés
Amennyiben nehezebben tudunk pusholni, vagy hamarabb haza kell térnünk igyekezzünk legalább a Smite fejlesztését egy Rubinkristályt életerőért és egy cipőt venni. A parázsbehemót fejlesztést veszem minden alkalommal TOP-ra így biztosítva a csapat számára a tankosságot és lehetőséget adva így, hogy nagyobb Sebzéssel rendelkező Jungler lehessen a csapatban. Az Orvvadászok Pengéje kifejezetten hasznos a Team Fightokban, ugyanis egy-egy ellenség kiemelésére, hogy belassítjuk tökéletes, valamint egy minimális instant sebzéssel rendelkezik.
Tanky itemek AD ellen
Shyvana spelljei kellőképp erősek tudnak lenni egy Team Fightban, viszont az ultijával mivel kezdeményező lehetősége van, mindenképp szüksége van egy olyan tankosságra, ami lehetővé teszi, hogy végig ott maradjon, és ki tudja osztani az ő kisebb sebzését, miközben el tud szenvedni mindennemű sebzést az ellenféltől. Amennyiben az enemy sokkal nagyobb mennyiségben vagy teljes egészében AD csapat (pl. MID-en Talon), vagy az ADC a legveszélyesebb az ellenségnél (SoloQ-ban előfordul gyakran) akkor hasznos, hogyha ezekre az itemekre gyúrunk rá. Cipőből is ilyenkor jó választás a Tolvajsurranó, hiszen ez is plusz páncélt ad.
Tanky itemek AP ellen
Amennyiben az ellenség elsősorban az AP Carry MID hősére támaszkodik vagy/és a TOP lanen egy AP champ (Cho, Lulu, Ekko stb.) van, hasznos, hogyha elsősorban azokra az itemekre fektetünk hangsúlyt, melyek ellenünk segítenek nekünk. A Jégkalapács itt is hasznos item lehet, ugyanis bónusz sebzést és életerőt ad, főleg, mivel rendelkezünk egy Parázsbehemóttal is.
FULL BUILD
Full Buildben a csapat felállástól függően beszerezhetünk egy BOTRK-t, hogy további sebzésre és life stealre tegyünk szert, de ha az ellenség jobban dominál hasznos még egyet venni a fenti Tanky itemekből.

Trinket helyett mindig pásztázólencsét veszek a 9. szintnél, mert a csapat többi része tudja a wardolást kellőképp még intézni.

Szerintem a visionhoz ez a legmegfelelőbb:
TOP-Pásztázólencse
Jungle-Trinket/Pásztázólencse
Mid-Trinket
ADC-Kristálygömb
Support-Pásztázólencse-SightStone

(Hozzászóló segítsége után javítva, mégegyszer köszönöm :D)

Képességek

[Q] Ikerharapás

[W] Kiégetés

[E] Tűzlehelet

[R] A Sárkány alászáll
Apróságok:
-Amennyiben counter enemyt kapsz topon érdemes az E-vel kezdeni, de a maxolás marad, a mozgásisebesség továbbra is fontos, de a faromoláshoz szükségessé válik az E megfelelő használata.

Leírás

Túl sok mindent nem tudok hozzátenni a fentebb leírtakhoz, csak javaslatokat tudok tenni.
-A farmolásra mindig figyelj, Shyvana W E kombója bőven jó a minion hullámok eltüntetéséhez, használd ki a képességek sebzésbónuszait.
-Q-val a Siege minionokat biztosabbat ütheted, ha nem vagy biztos magadban, hogy jól osztod le rá a DMG-t és kapod meg a 40 goldot
-Ultival jól tudsz kezdeményezni és menekülni is akár, mivel a falakon is átugorhatsz. Használd ki!
-A "kék" Orvvadászok pengéje smite item a lassítás miatt hasznossá tud válni egy-egy csatában.
-Kezdj camppel, ha teheted!
-Néhány esetben hasznosabb, ha flasht viszel a TP mellé, de ez ellenség függő. Draft módban tudsz csak ez alapján gondolkozni.Kék szem a címben a Jégsárkány Shyvana skin miatt van, ami a személyes kedvenc skinem :3

A Build a tapasztalataim alapján lett létrehozva, amennyiben találtok jobbat, vagy tudtok magatok olyat mit jobbnak találtok, kérlek ne kommenteljetek be papírt nem tűrő vagy alpári módon. Építő jellegű kritikát bármikor elfogadok, és remélem segített valamit a Buildem.

SzucsKiller
"An End Once And For All" ~ John Sheppard ME3
Belépés