TalonTalon Build Guide: Az igazi orgyilkos 5.10

67%
Készítette habumi, Frissítve: 2015-06-08

Varázslatok

Tárgyak

Kezdő itemek
Kezdés: Flaska és három poti (2 vagy 3 élet 1 vagy 0 mana)
VAGY Long sword és 3 poti
Én a flaskásat jobban szeretem, mert talon 4-es szintig nem igazán erős. Előtte könnyen levihetik az életét, és ha long sword-el kezdtél, vagy kötelező hazamenned vagy megölnek. Long Sword-öt CSAK akkor ajánlom, ha biztosan tudod győzni a lanet, nem kapsz nagy poke-olást az elején
A flaskát még azért is szeretem, mert a játék elején nem lesz life-steal-ed. Ha valakit leassasinolsz, vagy egyszerűen beléd lőttek, akkor megiszol egyet ekttőt és újra full az életed. Ha flaskával kezdtél, nem kell több potit venned, kivéve ha nehéz a lane, akkor az első hazamenetel után még vehetsz.
Első hazamanetel
NINCSENEK SORRENDBEN EZEK A CUCCOK
500 gold: long sword
900 gold: 2 long sword
1400 gold: brutális
1700 gold: brutális és cipő

Amint látjátok, ezek a cuccok sok long swordöt igényelnek. Ha mondjuk több hazamenetel után sem jön ki elég arany a brutálisra, nyugodtan vehetsz 2 long sword után cipőt és egy harmadik L.S.-t is.
Ha megvan a sima cipő és a brutális, akkor vagy tiamat vagy hexdrinker jön. Hexdrinker-t én csak akkor veszem meg, ha nagyon erős ap mid-es van ellenem, főleg ha nyeri a lanet (pl: lb annie), de sok meccsben meg sem veszem. Ez helyzetfüggő. Ilyenkor biztos hogy a tiamat jön, de egy haamr nem kell továbbfejleszteni.
Mid game
Eddig megvan: sima cipő, flaska brutális tiamat. talán hexdrinker is
Én ilyenkor a brutálist fel szoktam fejlszteni yomumu-vá, és csak utána veszek LW-t. Ebben az időben ha nem vagy nagyon lefejlődve, már könnyen tudsz papír hősöket legyilkolni. Ebben a Yomumu jobban segít mint a LW. A yomumu is ad armor pent, de mire befejezed még nincs nagyon sok armorjuk, és ezzel a cuccal sokkal sikeresebbek a gyilkolások. Utána a LW már nagyon kell.
cipők
Én személy szerint az ioniait szeretem
sárga: Nagyon gyorsan tudsz a pályán végig menni, így többet tudsz gankelni. ezt vedd ha vettél black Cleavert, mert van elég cd reduc-od
ionia: Ez a cd reduc nagyon hasznos talonnak. Teamfightban a q-d cd-je így elég kicsi lesz. Ha használod a q-t, aztán ultizol, ultid végén szinte rögtön tudsz használni újra Q-t
Late game
Infinity: 5. cuccnak szinte mindig megveszem. Kivéve ha korábban vettem hexdrinkert, vagy néha helyette black cleavert. Elég nagy lesz a crit esélyed, ami miatt még brutálisabban sebzel.

Utolsó cucc
TRinity: A burst-höz hozzásegít, meg lesz 45% crited. Ha nem kell tankosítanod, nem ölnek meg rögtön hátul, akkor ajánlom megvenni.

black cleaver: Én az új BC-t nem szeretem, de ha az ellenfélnél nagyon sok armor van, akkor hasznos lehet. A CD reduc is jó neki.

guardian angel: Kill után megmenekülhess.

Banshee: Olyanok ellen ajánlott, akik messziről flash combóval fight-ot kezdhetnek, így megölhetnek téged. Vagy épp az adc/supp tud téged írtelen stunnolni.
Elsőnek wardozós trinket, később válts át pirosra.
ÉS RENDSZERESEN WARDOLJ, ne csak trinkettel

Képességek

[Q] Noxusi diplomácia

[W] Besöprés

[E] Az orgyilkos útja

[R] Árnytámadás
A w-vel kezdés állandó, de ha közelharcos van ellened boton, akkor ajánlottabb másodiknak q-ra tenni. Ha olyan az ellenfél, aki nagyon megbüntet mikor ki ugrok rá, akkor harmadiknak is w-re szoktam tenni.

Leírás

Early game

lvl 4-esig próbálj ne nagyobb csatába keveredni. Csak farmolj, és W-vel pokeolj.
Lvl 4-estől kezdve már rendesen tudsz burstölni, de vigyázz, mert lehet hogy az ellenfél is. Kb. fél életet letudsz szedni egy jó comboval, de egy papírabb mage-nél akár háromnegyedet is.
lvl 6-on már first blood-ra is van esélyed, de eddigre általában már hazaküldtek
Miután visszatértél a lane-re, nagyon nagy burst-öd lesz akár ulti nélkül is. 1-2 ráugrás után már kill is lehet(ultival biztosabb)
Ha nem megy annyira a lane, gankelj. Ha megy, akkor is. Könnyen lehet talonnal pusholni, így gyorsan tudsz gankelni is.
A gankjeid fogják győzni a gamet, nem a midlanen lévő killjeid száma
Ha hazamész, és maradt egy kis pénzed vegyél wardot!


COMBO
általános combók:
yomumu W E Q hydra (R Q)
yomumu E W Q hydra (R Q)
a passívodnak hála a lassított célpontokba többet sebzel, ezért jó a w-t hamarabb nyomni. A combo után ha maradt az ellenfélnek egy kevés élete, akkor még bele ultizhatsz. Ha már nagyon kevés élete van, nem kell várni, rögtön AA így a kill megvan. Ha több élete van, próbálj mögé kerülni és ahogy vége az ultinak bele q-zni (vagy közben)
Arra is figyelni kell, hogy ha a kiszemelt ellenfél nincs benne a körben, akkor be kell állni mögé, hogy megkapja az ulti sebzést.
Én csak nagyon ritkán ajánlom hogy a assasin-olást ultival kezd. Így lemaradsz az ultid sebzésének feléről, LÁTSZIK hogy benyomtad az ultid, a bokorból is, és a kill után nem tudsz menekülni.
Late game-ben általában mire elérsz a combód során az ulti részhez, az ellenfél halott. Vagyis ha elhasználtad, akkor próbálj menekülni. Ez később gyakran nem sikerül, mert már van pink/oracle-jük(piros trinket). Ezért a másik variáció jön szóba, beviszed azt a sebzést amit még betudsz. Bemész ulti közben az APC/Supp möge, és őt is megpróbálod megölni. Ilyenkor vagy sikerül, vagy nagyon lemegy az élete. Ha nem túl korán ugrottál be, akkor innen a teamed befejezi.
Az ultid CD-je lég kicsi, ne féld használni! Ha elkapnak, avgy közel vannak hozzá, használd el. Jobb mint hogy meghalsz, főleg a meccs végén. Ez killnél is igaz. Ha az alapképességeiddel nem ölted meg rögtön, akkor ultizz bele a biztonság kedvéért (persze csak a megfelelő helyzetben). Nem árt ismerni a Q-d egész részét. A hősökbe DMG-over-time -t tol, vagyis még sokat belesebez az ellenfélbe. Sokan elfelejtik ezt, hogy még ezzel befejezheted az ellenfelet. Ez egy reddel és ignite nagyon sokat sebez.
Még ne felejtsd el, hogy az E-vel rá tudsz ugorni minionokra és szörnyeke is. Így gyakran elmenekülhetsz, vagy dodge-olhatsz képességeket.


Belépés