TalonTalon Build Guide: TALON - Lassan, de halálosan.

67%
Készítette SummonerRoach, Frissítve: 2014-10-06

Varázslatok

Tárgyak

Kezdő Itemek
Kezdő Itemeknek ezt javaslom. Azért is nem a Doran's Blade-et, mivel azt nem lehet továbbépíteni, és szerintem nincs olyan "hű de nagy" képessége, hogy érdemes lenne azzal kezdeni, továbbá, ezzel az opcióval több Potion-t is tudsz vásárolni kezdésként->tovább tudsz maradni (nem javaslom a Mana Potion-ök vételét, mert az elején nem igazán kell képességeket használni, csak farmolni, viszont mivel Talon ugyebár melee, könnyebben megütik a többi range-es mid karakterek.)
Mid game - Core Itemek
Alapvető fontosságú Itemek Talon-nak, melyet érdemes minél hamarabb beszerezni. A Brutalizer ad Armor Penetration-t (mely Talonnak nagyon jól jön, a képességei miatt is, mivel egyik sem mágiai sebzést, hanem fizikai sebzést okoz.), Cooldown Rreduction-t (hogy mégtöbször tudj ugrálni E-vel, vagy lassítani W-vel, stb., kitudja, mikor fog jól jönni, ha pont akkor tölt vissza a képesség, amikor a legjobb szükség van rá.), és persze Attack Damage-t, amit gondolom nem kell nagyon elmagyaráznom..AD.
A Boots of Mobility egy assassin számára a legjobb, mivel gyorsan tud mozogni lane-ek között, ha kell roam-olni, hipp-hopp ottvan; elvégre egy assassin legfőbb hatékonysága a sebesség: letámad-kivégez-meglép.
A Health Potion-öket csak a váratlan helyzetekre tettem be, de ha minden úgy csinálsz, ahogy kell, nem lesz rá szükséged.
Fő Build (full)
Egy általános Talon Build. Szerintem a legkézenfekvőbb, és mindent tartalmaz, ami kell neki; AD-Life Steal-Armor Penetration-Magic Resist.

The Black Cleaver - A Brutalizer-ből épül fel (ez is egy ok, hogy miért építünk Brutalizer-t az elején), ugyan úgy tartalmazza a Cooldown Reduction-t, Attack Damage-t, továbbá bónusz Életerőt. Egy további remek adottsága, hogy minél több fizikai sebzést ejtesz a célpontodon, annál kevesebb Armor-ja marad, így több életét tudod levinni/hamarabb tudod megölni.

Ravenous Hydra - Life Steal Item Talonnak, mondhatni minden AD melee karakternek ajánlott, mivel hamar vissza tudsz regenerálódni egy izzasztó ütközet után a bázisre visszateleportálás nélkül is, vagy éppen PONT, hogy a csata közben tudod életben tartani magad a regeneráló hatása miatt; illetve az Aktív képességének köszönhetően, két Basic Attack közé be tudsz "lopni" egy harmadikat, ami szintén használja a Life Steal képességet.

The Bloodthirster - Ismét egy alap Item, amely szerintem a rework óta sokkal jobb lett, mivel ha már televagy élettel - Ravenous Hydra-nak köszönhetően - nem vész el a visszanyert élet, hanem pajzsként épül fel, amely nagyon jól tud jönni.

Last Whisper - Egy Item, mely segédkezik a Black Cleaver-nek. Mint tudjuk, a játék kétféle mértékegységben mutatja az Armor-t; %-ban, és egységekben. A Black Cleaver egységekben veszi le az Armor-t, a Last Whisper pedig %-ban, ami nagyon jól jön nekünk, mivel a játék előbb egységben számolja le az Armor-t, amelytől a % is csökken, ezután pedig a Last Whisper tovább csökkenti a %-ot, melytől az egységek is csökkennek - kölcsönhatás.
(EDIT: elnéztem, régebben volt egységenkénti levonás a Black Cleaver-nél, mostmár ez is %-ban vonja le)

Utolsó Itemnek pedig egy kis endurancia a teamfightok-hoz: Maw of Malmortius
A Bloodthirster pajzsot ad, amit le tudnak verni, viszont addig, amíg fentvan, erős maradsz, tovább bírod -- a Maw of Malmortius ezután is biztosítja, hogy erős maradj, ugyanis minden elvesztett életerő után további erőt "ajándékoz" nekünk, továbbá Mágiai sebzések elleni pajzsot, és Magic Resist-et.
Fő Build (AD mid ellen)
A build ugyan az, csak AD ellen.

Képességek

[Q] Noxusi diplomácia

[W] Besöprés

[E] Az orgyilkos útja

[R] Árnytámadás
Namármost, én nem tudom a játékban PONTOSAN hogyan lehet elosztan ia pontokat, ezért elnézést, viszont megpróbáltam úgy, ahogy kell.
Elsősorban mindenképp a [W] Rake-et kell kimaxolni, mivel az Talon elsődleges sebzés forrása, továbbá a passzívjának is erőt nyújt, mivel a lassítás alatt is bónusz sebzést szenved a célpont.
Ezután jöhet a 2. forrás, a [Q] Noxian Diplomacy, melyet azért szeretem, mert ha éppen nem tudom megölni a célpontot...akkor is megölöm, a vérzésének köszönhetően (tovább sebződik debuff által).
Végül pedig az [E] Cutthroat, melyre elég csak 1 pontot osztani az elején, hogy lehessen ugrálni. :)

Természetesen az Ultimate skill [R] Shadow Assault MINDIG elsőbbséget élvez, amikor csak lehet, arra kell osztani a pontot.
tehát összesítve a maxolási sorrend: R->W->Q->E

Leírás

Talon számomra az egyik legkedveltebb karakter a játékban, a játékstílusát, a beszédét, mindent imádok benne. A "nagy" nerfelések ellenére sem tudták annyira legyengíteni, hogy használhatatlan legyen. Mid-en ővele tudok a legjobban játszani, és nagyon kevesen vannak, akik eddig legyőztek (persze ez azon is múlik, hogy szeresd a karakter, akivel játszol; ha eleve nem is érdekel a karakter, csak játszol vele, mertm ondták, akkor lehet, hogy nem fog annyira tetszeni vagy éppen nem fogsz nyerni vele). Én mindig is ennek a híve voltam, ezért minden role-ra kispecializáltam egy-egy karaktert, akiket szeretek játékstílusban, külsőre, belsőre...err, az utóbbi kicsit furán hangzik...így azzal sincs gond, hogyha éppen nem játszhatok vele, mert tudom, hogy vannak más - mondhatni Társaim .
Na, akkor hogy a játékmenetéről is szó essen:
Mint minden assassin karakter, Talon is a letámad-megöl-megszökik kombinációra alapul. Mivel az assassin melee és nem éppen tankos karakterek, ezért hamar ki tudják ütni őket egy jól irányzott Leona ultival, vagy bármi más olyan képességgel, amelytől nem tudod irányítan ia karakter-t...vagy szimplán kifocusolnak és meghalsz.
Nos, az utóbbit könnyű elkerülni -> nem szabad minden képességet egyszerre elhasználni egy csatában, és a minden képesség alatt az Ultimate skill-re gondolok, azt az egyet tartogatni kell a megfelelő pillanatra...elvégre egy jó assassin is a legjobb pillanatra vár, hogy lecsapjon. Egy nem elhasznált Ultimate Skill megmenthet akár egy csatát/játékot...vagy éppen pont TÉGED.
Gondolom rengetegszer goltad már azt, hogy "hogyha az a képesség nem lett volna Visszatöltés alatt...", nos, ezért is nem szabad elhasználni egyből ezt a képességet, mivel vagy pont téged ment meg a láthatatlannártévő adottsága/gyorsítása miatt, vagypedig egy nem-közelharci-távban, de még nem nagyon messzi karaktert is meg tudsz vele ölni, vagy akár használhatod a későbbiekben a gyorsító képességét, hogy ráfuss az ellenfélre, aztán ráugorj [E]-vel.

Na, akkor ennyi volna az én Tip&Build-em Talonról, életemben most írtam először egy karakterhez leírás-t, ezért ha jó/rossz lett, örülnék a visszajelzéseteknek :)
Remélem tudtam nektek segíteni, és egy újabb karaktert szerettettem meg veletek.
Találkozunk a Csatatéren! :)
Belépés