ThreshThresh Build Guide: Thresh (még a preseason bugyraiban)

80%
Készítette Slayner22, Frissítve: 2016-01-07

Varázslatok

Tárgyak

Kezdő tárgyak
Kezdetnek egy standard support kezdés.
Én az income item terén a relic shieldet támogatom, nem a coint. Ennek ok az, hogy a coin kihúzva lehet hasznos, de alapvetően a mana regen, és a passzívból kapott hp és gold amit kapsz csupán a te előnyödet növeli. Persze ez is lehet jó, aki így szereti játszani annak nem azt mondom hogy rosszul csinálja, csupán én ezt az utat preferálom. Én jobb szeretem az adc-t healelni így egy kis sustain bónuszt adok neki ami hasznossá válhat. A gold mennyiség amit kapunk nem kevesebb, hp-t ad így ezzel is erősítheti a botlanen gyakorolt nyomásunk közbeni túlélést.

Röviden:

A, Shield:

- Több hp.

- Sustain segítség az adc-nek.

- Gold bónusz.


B, Coin

- Több mana.

- Sustain, de csak a te részedre.

- Gold bónusz.
Első back
Első backelést megpróbálom úgy időzíteni hogy legyen pénzem a support itemem fejlesztésére, valamint a visiont biztosító sightstone is beleférjen a keretbe. Ezek mellé természetesen egy-két hp potion is felkerül a bevásárló listára.

A, Targon's Brace

Amennyiben shield volt a kezdő itemed, gondolom nem fogsz árváltani hirtelen nomad's medalionra.

- Az alap életerő bónusz megnövekedik, erről gondolom nem kell többet mondanom.

- Emellé kapsz még 50% basic health regent, ezzel ez az item is végre képes lesz egy kicsit a te részedre billenteni az előnyt, ugyanis eddig a hangsúly azon volt hogy az adc-t és magadat is tudod healelni ezzel az itemmel, mostmár ezzel a hp regen buffal a te életed mégnagyobb biztonságban van.

- A legtöbb változás a passive képességen megy bégbe: 200 életerő helyett 240 lesz az az életerő amiről le tudod "last hitelni" a miniont ami innentől kezdve már nem 40 hanem 50 életerőt tölt. Erre már nem 60 másodpercenként fogsz kapni töltést hanem 30 másodpercenként, valamint a maximális kettő töltés is háromra nő. Ezzel az adc-d sustainje megint csak megnő, eléggé nagy mértékben.


B, Nomad's Medalion

- Az életerő regenre vonatkozó 50%-os bónusz ezért is jár, így már az item ténylegesen nagy előny lesz, de továbbra is csak számodra.

- A mana regen duplázódik, így mégtöbb mana áll majd rendelkezésedre. Ezzel főként akkor tudsz jól működni ha nagyon agresszív botlanet játszol ahol gyakran kell a skilljeidet kihasználva helyzetet kialakítani, így a mana egy kényes és sebezhető pontoddá válik.

- Ezen item passive képessége os változik: négy helyett hat aranyat kapsz azért, ha egy minion meghal a közeledben (ha nem te ölöd meg) és az életerő is amit regenerál egy minion halála nő, ez ötről tízre változik. Ezzel már bátrabban mehetsz bele a tradekbe mivel, ugyan nem annyit mint a targon, de healel.


Teljesen mindegy mivel kezdtél, a vision kényes része lesz a játéknak. A preseasonben eltávolították az alap stealth wardokat, valamint a ruby sightstone is kapott egy kicsinyke nerfet. Ezt persze kompenzálják egy olyan lehetőséggel hogy több item is bekerült amivel a sight stone wardolási kapacitását lehet használni, de ilyenkor vagy azt veszítjük el, hogy shiedlelünk egy csapattárson vagy, hogy movement speedet adjunk a csapattársainknak. Természetesen ha nem Threshről van szó akkor az is lehet a veszteség, hogy egy lassítást bukunk el. Én nem szoktam az income itemet és a vision itemet keresztezni így igaz hogy veszítek egy itemnek elegendő helyet, de ugyan akkor a shield amit biztosítani tudok egy csapatársnak megmarad.

Mint már mondtam a vision fontos. Így a sightstone ilyenkor jó ha bekerül az eszközeink közé.
Full build #1 aganist burst CC
Ez az item set olyan csapatok ellen van "tervezve" akik arra építenek, hogy egy nagy burst damaget visznek be a CC-vel sújtott ellenfelekre. Innentől nem teszem bele az itemsetekbe a coin kifejlesztett változatát ugyanis a build nem azon alapszik, szóval aki nem shieldet használ és nem ért egyet azzal nem tudok mit kezdeni, de a véleményt szívesen meghallgatom.

Ez az itemset arra épít, hogy egy célpontot erősen shieldel, healel valamint még a CC-k alol is kimenti. Ezt általában a carry szerepeket betöltő championokre érdemes használni. Valamint ott van a locket of the iron solari amivel mindenkit tudsz shieldelni. Mivel sok az aktiválandó item így én leírom hogy mely gombokkal szoktam használin: Mikael: szóköz, így könnyen kézreesik és ez az egyik legfontosabb item, így ha ezt nem tudod elnyomni akkor akár egy teamfight vagy egy meccs is elúszhat rajta. face of the mountain: 4, ezt azért mert a 4 es gomb nincs messze a QWER-től, pustán egy picit feljebb kell tolni, ezt azért jó ha könnyen elérjük, mert ez az item is targetelős. A locket of the iron solari: nekem az 5-ös gombon melegíti a helyet, de ez bármi lehet amit elérsz hiszen ezzel az itemmel nem kell targetolni. Egy helyzetben amiben az itemset specifikációjának ki kell jönnie ne felejts el W-t használni!
A guardian angle azért van ebben az itemsetben mert ugyan mr-t ad két item is, akkor sem akkorát, hogy túlélj egy ap burstot, valamint ad enemy ellen csak a passive képességed véd. Így a guardian angle a maga 60 armor, 60 mr bónusszal kompenzál azon a papírságon amit amiatt szenvedsz el mert másokat védesz, de supportként jobb ha te halsz meg, mint sem az adc, vagy bármelyik carry. Még egy előny hogy egyszer újra tudsz éledni, így ha esetleg még nem sikerült a csapatodat letakarítania az enemy teamnek akkor tudod folytatni a helyzetek létrehozását.

Cipő téren gyakran megesik velem hogy cd reduction cipő mellett döntök, de ha nem, akkor mindig mobility boots a választásom. A preseasonben a homeguard mint vehető kiegészítés ki lett véve a játékból, és már csak a huszadik percben válik elérhetővé egy buff képében, így én a kék enchantmentet szoktam megvenni, így a summoner spelleim hamarabb töltenek vissza, és a flash ad egy kis movement speed buffot.
Full build #2 vs. mixed dmg CC
Amennyiben az ellefél sebzése nem burst damage, hanem mind ap, és mind ad eredetből hosszab idő alatt kiosztott sebzés akkor ezen item setet szoktam használni. Persze fontos hogy a CC-vel rendelkezik az ellenfél.

Ugyan a mikael és a face of the mountain itt is jelen van, de már az iron solari kiesett. Természetesen, a mikael a CC-t hivatott levédeni egy magas prioritású célpontról. Mivel a sebzést mind ap és ad forrásból kapjuk hosszabb távon, ezért mind a kettő ellen fel kell készíteni a tankosságot. Erre én randuint és spirit visaget szoktam venni. Hála a randuinnak hatalmas tankosságra tehetünk szert, valamint a kritikus támadások sem fenyegetnek minket annyira mint másokat, ugyanis %-osan csökken a ránk érkező sebzése. Nagy attack speed-el megáldott ellenfelekkel szemben is jól működik ugyanis a passive képessége miatt redukálódik az attack speedje. Egy-egy kósza ellenfél lekövetésére, vagy menekülésre is használható passive képességel van ellátva ezen item, ugyanis 4 másodpercig redukálja a tárgy hatósugarán belül tartózkodó ellenfelek movement speedjét. A spirit visage is egy erős item, ap karakterek ellen az egyik legerősebb item. A tankosság mellé amit kapunk, az életerőnk is gyorsabban regenerálódik így az elnyújtott harcok kedveznek nekünk, valamint kapunk még 10% cooldown recuctiont ami miatt hamarabb töltenek be a helyzetek kialakításához szükséges képességek. Sajnálatos módon a passive képességet nem tudjuk kiaknázni ezen item terén.

A cipő ugyan az mint az előző item setben.
Full build #3 aganist CC w/ ad
Ezen item set arra hivatott, hogy ha az ellenfelünk AD sebzés orientált (teszem azt kevés, vagy egyáltalán nincs AP sebzés) akkor ezt a féle kompoziciót megfogja, akár saját maguk ellen is fordítja. Fontos megjegyezni, hogy a passive képessége Threshnek tökéletesen működik az AD heavy csapatok ellen.

Fontos hogy ez 10 darab tárgy, azaz nem tudod mindet kiépíteni! VALAMINT MÁR MOST MEG SZERETNÉM JEGYEZNI HOGY FONTOS A LEÍRÁST ELOLVASNI UGYANIS EBBEN AZ ESETBEN NEM VOLT LEHETŐSÉGEM MINDEN ITEMET BETENNI MERT NEM FÉRTEK EL! (2 db item ki van esve, ezek egyike a cipő ami annyira nem is fontos, a másik a dead man's plate ami jelenleg a build adatbázisban nem elérhető (ha igen akkor elnézést a vakságomért))

A szokásos face of the mountain & mikael's crucible itt is jelen van. Ugyan a mikael nem ad armort, de a CC-t továbbra is képes levenni egy targetról ami továbra is fontos ugyanis mint mondtam ez az itemset azt hivatott megoldani hogy a CC-vel rendelkező AD teameket megfogja. Szokásosan a ruby sightstone is itt van. Ezen itemekről nem kell gondolom megint írnom. Ami lényeges:

- Randuin:

Már ugyan egyszer beszéltem erről az itemről, de nem árt ha megint leírom. Ezen item rendkívül erős amennyiben az ellenfelünk kritikus támadásokra épít, ugyanis ha ennek az itemnek a birtokában vagyunk akkor %-osan csökken a ránk kiosztott kritikus támadások sebzése. Emellé egy chase & escape active képességet kapunk, valamint képesek vagyunk a nagy auto attackra építő karaktereknek orra alá is borsot törni.


- Frozen Heart:

Ezen item nagyon haszon ugyanis nem csak tankosságot ad. Cooldown reduction és mana is a birtokunkba fog kerülni ha erre az itemre beruházunk. Ez főként akkor jön elő, amikor harcokban kell helyzeteket létrehoznunk, ugyanis a tény hogy hamarabb tudunk képességeket használni már önmagában is elég, de az hogy a mana raktárunk megnövekedett biztosítja azt hogy ne csak hamarabb, de többet is tudjunk használni a fontos képességeink közül. Az attack speed lassítással ezen item is rendelkezik.


- Thornmail:

Az AD alapú karakterek rémálma. Ugyan sokat nem lehet róla mondani, de nem is kell. Amennyiben duelist van az ellefélben, ez az item nagy barátunk lesz, ugyanis képes visszaütni a sebzés egy bizonyos százalékát AP sebzésként. Ha ez nem lenne elég, az item még ad egy nagy adag armort is. A legtöbb armort adó itemek közül az egyik legerősebb. Fontos hogy nem csak duelist ellenfelek ellen éri meg megvenni, bármilyen AD heavy team meg fogja bánni hogy nem vitt semmi AP sebzést ha ezt az itemet beszerzed.


- Sunfire Cape:

Régi kedvenc itemem továbbra is hasznos. Ugyan visszaesett a dead men's plate miatt, ami 5 armorral űbereli ezen tárgyat, meg valljuk be a passive képesség sem olyan erős ha a sunfire cape-t nézzük, hogy a dead man's plate mellett megállja a helyét, de továbbra sem rossz tárgy. A tankosság amit kapunk az tűrhető, valamint a passive képessége hosszú távon fájdalmas is tud lenni. Főként akkor mondanám jobbnak a dead man's platenél ha az enemy team közepén tudsz táncolni az egész teamfight alatt, így a sebzés egyrészt több targetre megy ki, valamint ha az egész teamfight alatt képes vagy több targetre sebzést osztani, akkor az már át fogja lépni a "mit érdekel az a kevés sebzés" szintet.


- Dead Man's Plate

A juggernaut patch által behozott itemek között érkezett meg a boltokba, azóta már szinte egy alap itemmé nőtte ki magát. A tankossága szinte ugyan azon a szinten van mint a sunfire cape-é, de a passive képességek már erősen különböznek. Míg a sunfire cape lehetővé tette hogy az ellenfél játékosai közül többre is sebzést oszthass ki, addig ezen item egy targetre minimálisan nagyobb sebzést biztosít az első támadásnál. Ezt a képességet mozgással tudjuk biztosítani, érdemes harcok elött 100 stackre felvinni, ugyanis amennyiben ez a stack mennyiség elérhető, az első támadásunk nem csak bónusz sebzést oszt ki (1dmg/2stack), hanem ennek a dupláját, valamint még egy messze nem elhanyagolható 75%-os slow debuffot is rá fog tenni egy targetre. A 100 stack nem csak ezért hasznos. Ezen item stackjei movement speed bónuszt is adnak használójának, így chase és escape helyzetekben is hasznos.


- Guardian Angel:

Erről az itemről sem lehet túl sokat mondani. Ugyan úgy mint a mikael, a guardian angle is ad magic resistet, de valljuk be, most hogy league of thunderlord van ez annyira nem is gond. Egyrész ha ezek közül az itemek kötül rendelkezünk párral már alapból nehéz eltakarítani minket, de ha még sikerül is, akkor egy kis mennyei segítséggel újra tudunk éledni, és még pár évszázadig tankolni az enemy teamet.


A cipő vagy ugyan az mint az előző item setekben, vagy semmilyen. A dead man's plate lehetővé teszi, hogy a cipő nlkülözhetővé váljon, valamint egy full ad team ellen azért is csinálom néha hogy nem veszek cipőt mert ha harc jön létre akkor ott jobb ha teljesen fel vagy készülve re, úgy sem fogsz futkorászni össze vissza.
Full build #4 aganist CC w/ ap
Amennyiben az ellenfelünk hasonló hibát vétett mint az előző item set célpontjai, csak ők nem adval hanem apval mentek túlzásba akkor ezt a buildet szoktam használni.

Ismételten a három basic item: a face of the mountain, a mikael valamint a ruby sightstone itt is jelen van.

Ebben az item setben 8 darab item van, így 2 itemet nem tudsz majd megépíteni!

A változások:

- Spirit Visage: Mint már mondtam, az egyik legerősebb item ha AP alapú sebzés ellen kell harcba vonulnunk. A passive képességet továbbra sem tudjuk sajnos kihasználni, de a tankosság amit kapunk az nem elhanyagolható, valamint a cooldown reduction amit kapunk az itemből az lehetővé teszi azt, hogy hamarabb hozzunk létre új harcra alkalmas helyzetet. Valamint az életerő is hamarabb töltödik fel, így a hosszabb harcok kedvezőbbé válnak.


- Locket Of The Iron Solari:

Ismételten bekerült a locket of the iron solari az itemeink közé. Ezúttal viszont nem csak a shield a legfontosabb része. Ebben az esetben az a minimális tankosság is fontos amit kapunk, valamint, jó ha nem csak mi vagyunk agyon tankosítva, így a passive aura képessége a locketnek hasznossá válik, ennek hála már nem csak téged lesz nehezebb eltakarítania az erős AP csapatnak. A cooldown reduction itt is jelen van, tehát ezzel az itemmel is több lehetőségunk lesz egy-egy harc közben is fordítani. Az életerő regenerácó is képviseltetik ebben a tárgyban, de nem akkora mint a spirit visage keretein belül, viszont arra pont elég, hogy a hosszú harcok megint a mi malmunkra hajtsák a vizet.


- Guardian Angel:

Ugyan úgy mint az AD elleni item setben, itt is csak egy része jön elő. ebben az esetben azonban még több is hozható ki belőle ugyanis azért nem minden karakter olyan mint Ryze, így nekik is kell majd auto attackokat használniuk néha, de ettől még az magic resist miatt vesszük meg. Valamint továbbra is úgy vélem, hogy azért nem rossz feléledni.


- Banshee's Veil:

Lényegében egy bónuszokban gyengébb spirit visage, de cserébe kapunk egy olyan passive képességet amelyet végre ki tudunk használni. Érdemes megvenni ha egy olyan spell van az ellenfélnél ami még akkor is gond ha téged talál el, példának okáért: ahri charm, blitzcrank grab stb. Lényegében erről az itemről csak ennyit lehet elmondani.


A cipőre ugyan az vonatkozik mint az előző item setek terén.
Full build #5 Let's tank it
El is érkeztünk az utolsó full item sethez. Egyrészt igen, itt csak 5 itemet láthattok, a 6. az a dead man's plate amit nem találtam az oldalon. Lássunk is hozzá:

Ezen build akkor jön szóba, ha a csapatodban nem kell védened senkit sem olyan szinten hogy minimum kettő protect célra kitalált item csücsüljön az itemeid között. Ilyenkor a saját tankosságunkat turbozzuk fel.

Ezen itemekről már mind írtam, de dióhéjban összefoglalom.

Ez a team egy hard CC, vagy chain CC nélküli team ellen bármikor építhető. Valamint fontos hogy mixed damage ellen választom ezt az item setet. a felállás úgy néz ki, hogy egy item az AP sebzés ellen külön, egy item az AD sebzések ellen és egy item minde kettő ellen, erre jön a vision fenttartásához nélkülözhetetlen ruby sightstone, valamint azért biztos ami biztos alapon egy protect item. Erről az item setről szerintem ennyi bőven elég, tömör, de érthető.

(természetesen a cipőre az vonatkozik ezen item setben, hogy vagy mobility boots kék enchantmentel, vagy ionian boots ugyan így kék enchantmentel)

Fontos: a trinket fejlesztést nem tettem bele, mindenki fejlessze úgy ahogy érzi, valamint az elixireket se felejtsétek el magatokhoz kapni.

Képességek

[Q] Halálos ítélet

[W] Sötét átjáró

[E] Nyúzás

[R] A doboz
Az E-vel kezdek hogy az enemy botlanet le tudjam harassolni, valamint ez a spellt is maxolom ki elsőnek. Amint ez megvan a Q kapja meg a prioritást. A W-t csak a végén fejezem be. Az R természetesen 6,11,16 os szinteken kapja a pontokat.

Leírás

Thresh a kedvenc supportom, messze a legjátszottabb support karakter cimet is ő birtokolja nálam. Túl sokat nem érzek kellőnek ebbe a leírásba hiszen amit akartam azt elmondtam az itemek terén, valamint Thresh egy tipikusan olyan karakter amire nem lehet azt mondanim hogy agresszív vagy passive, ugyanis mind a két helyzetben képes hasznosságát megőrizni.

Amennyiben tetszett a build légy oly szives és tudasd velem egy zöld pacsival, amennyiben kérdésed/ötleted/ellenvetésed van azt meg kommentben hagyd meg és amint tudok reagálok. Amennyiben a build nem nyerte el tetszésed alap hogy piros kezecske, de örülnék ha azt is megírnád mit nem látsz jónak, ugyanis simán lehet hogy "áttérítesz" egy másik szemléleti módra.

Üdvözlettel: Slayner22 Alias Fireman22, Good Luck Have Fun!
Belépés