UdyrUdyr Build Guide: V2 Főnix - "Égjenek a gyengék"

70%
Készítette Sinyo, Frissítve: 2016-06-22

Varázslatok

Tárgyak

Kezdő tárgyak
Kezdő tárgyak, Vadászkés vagy A Vadász Talizmánja teljesen mindegy, igazából nemtudom mi a különbség, a Vadász Talizmánja manát tölt vissza, ami a kék után a farkasoknál lehet elfogyna ha Vadászkéssel csiálod, nemtudom mindig Talizmánt veszek.
MAG
Alap tárgyak,
Miért raktam be 4 tárgyat?

Mert ez igazából 2.A Lélekfaló, ha tudsz nyugodtan farmolni a dzsungelben és nem kell minden vonalon állandóan besegíteni, vagy csak szimplán több sebzést akarsz.

A Parázsbehemót, ha tankosabbra szeretnéd építeni, esetleg sokat kell a laneken lenni és nincs időd a dzsungelre.

Miután kitaláltad melyik kell, jöhet a Sujtás, a Kék, ha elakarsz kapni valakit, a piros pedig, ha nem azon van a hangsúly, hogy elkapd a célpontot, hanem hogy megöld.

Ui: a Parázsbehemót és Főnix aktív képessége szénné éget mindenkit a közeledben.
Cipők
Értelemszerűen attól függ milyen csapat ellen mész, habár a higanyléptek passzívja nagyon jól tud jönni.
Offenzív Tárgyak
Valamit válassz innen, hogy legyen egy kis sebzésed.

A jégkesztyű és a Háromság hatalma remekül működik a gyakori alakváltásokkal(értelemszerűen ha tankosabb kell legyél akkor jégkesztyű, ha megengedheted magadnak háromság hatalma),

A Hasítóbárd ledarálja a páncélt akárkiről.

A Letaszított pedig ha az ellenség televan HP stackelős hősökkel mint Mundo vagy Sion stb...
Defenzív választás
Hogy legyen egy kis tankosság, az első Sebző tárgy után, kell venned egy ilyent vagy kiszednek mielőtt pislantanál eggyet.

(Bocsi srácok de nemtaláltam a Holtak vértjét, azt is ide akartam rakni - Remek a gankeléshez + ad HP/Páncélt is ami mindig jól jön)

A Warmog vértje rengeted HP-t ad és visszaregenerálja harcon kívül, ez talán inkább akkor jó ha sok kis csetepaté van a nagyobb All in-ek helyett mert a passzivját nemnagyon lehet ott kihasználni.

A Randuin ugye alap egy Zuzó(Bruiser) hősnek Páncél/Hp még lassít is senki sem fog tudni elmenekülni előled.

A Tüskevért ugye ha sok AD van az ellenségnél.

Banshee ennek ellentéte ha inkább AP-k ellen vagy illetve ha van egy erős AP az ellenségnél, esetleg elis van feedelve.

A Szellemarc is egy alternatíva a sok az erős AP ellen.
Általános FB
Egy általános meccs keretében ezeket szoktam megvenni, persze ez sok mindentől függ, mik a csapatösszeállítások, hogy álltok, melyik tárgyakat szereted, akármi befolyásolhatja.

(Megint nem találtam a cipőfejlesztést, a Fürgeséget vegyétek, ami + mozgás sebességet ad, nagyon jól jön, de ezt is megcserélheted valami másikra csak ne felejts el venni.)

Az elixíreket inkább a végjátékban szoktam használni a Talizmán fejlesztés egyértelmű és a rózsaszín wardok sokat segítenek az egész csapatnak.

Képességek

[Q] Tigris alak

[W] Teknős alak

[E] Medve alak

[R] Főnix alak
Az a helyzet az oldal valamiért nemismeri fel, hogy Udyr-nak csinálok képességek útmutatót ezért nem enged 3-nál több pontot rakni a Főnixre, úgyhogy inkább leírom hogyan is működik:

Főnixxel kezdesz utána teknős, majd 3. szinten medve, ezt azért ajánlom, mert nem tudhatod, hogy valaki meglátogat-e és a medve kábítása és rohanása jól jön ha elkell futni valahonnan, a többi szinteken a Főnixet amikor csak tudod, utána pedig:

Medvét, ha sokat gankelsz, kell a mobilisság, Teknős, ha pedig sok az 1v1 harc és bekell darálnod valakit, miután valamelyi kmegvan akkor az ellenkezőt maxold és az utolsó 3 szintre marad a Tigris.

(a másik lehetőség hogy első szinten tigris és azután főnix, így gyorsabban darálod a dzsungelt, ami a Lélekfaló-val jól eggyütt működik és ezzel hamar elviheted a sárkányt, rögtön a Lélekfaló megvétele után. Amikor harcolsz vele kezdd Tigrissel, ez ad támadássebességet a Főnixhez utána teknős a páncél miatt majd megint tigris stb..)

Leírás

Pár kép, miket tudtam kihozni Udyrból:

Udyr a kedvenc hősöm sokat játszottam/játszok vele az előző szezonban bronz 1 ből Arany 5-be jutottam a segítségével naggyából 70%-os Győzelmi arány mellett, ha jól használod nagyon hasznos és erős hős is, valamint mivel minden képessége auto támadásra épül ezért SOHA nem fog kimenni a metából( nem mintha lenne rá esély :D).

Na és akkor pár tipp, trükk:

Az idézői varázslatoknál variálhatsz mit hozol a sújtás mellé:
-Villanás, jó a gankeléshez elkapni valakit ,csapatharcba beugrani egy carryre, belopni a baront, elvinni a sárkányt és kiflashelni a falon túlra, elkerülni egy végzetes támadást(pl Lux Ulti)
-Gyorsítást is szoktam látni Udyrokon, nemrossz ez sem, bár inkább Villanás párti vagyok, ha választani kell a kettő közül.
-Teleport, ez remek, ha megveszed mellé a Bázisvédő erősítést, amivel simán legankelhetsz akármilyen Lanen-t, beteleportálhatsz a dzsungelbe vagy a sárkányhoz, nagyon hasznos tud lenni főleg a Lélekfaló Udyrnak.

Megmondom őszintén a Tigrist sosem maxoltam még egyszerre a Főnixxel, ez is jó lehet akár ,viszont elveszted a Medve mobilitását és a Teknős Kitartását ezért nemajánlom éles meccsen bevetni.

Ha Lélekfalót tervezel venni, miután megvetted az első állomás a sárkány fészke legyen, eddigre eltudod vinni egyedül is, csak figyelj arra, hogy nehogy hátba támadjon valaki, akár megcsinálhatod azt is, hogy a sárkány "mögé" mész, így ha valaki elfut a verem előtt és nincs rálátása a sárkányra de annyi van, hogy meglátna, ha a folyó felől harcolnál vele kitudna szúrni, megúszhatod, hogy megzavarjanak.

Szoktam látni ilyen útmutatóknál előnyök - hátrányok részt is, ezt is írok, bár 4 féle jungle cucc 2 féle maxolási lehetőség, Udyr nem egy könnyen kiszámítható hős, ezek most a Főnix Udyrra vonatkoznak:

Előnyök:
-Nagyon gyors dzsungel takarítás Főnixxel.
-Viszonlag hamar tudod elvinni a sárkányt akár egyedül is.
-A Medve hatalmas sebesség bónuszt ad.
-A Medvével könnyen kilehet kerülni a Skillshot-okat.
-A Medve 1 másodperces kábítását kihasználva gyorsan elkábíthatsz több célpontot is viszonylag gyorsan.
-Könnyű a Counter jungle vele.
-Erős Split-Pusholó

Hátrányok:
-Nincs ultija
-Nincs olyan képességed amivel eltudnál ugrani valami elől, vagy ki be ugrani a vermekbe(Sárkány,Baron).
-Gyorsan elhasználja a Manát, ha nincs kék erősítésed, vagy valami manát adó tárgyad.
-Pár hőst nehéz lehet gankelni vele, akiknek van elugró képessége.

Dzsungelezés:
A Békánál kezdeni a legegyszerűbb, közel van a kék, Tigrissel gyorsan belehet ölni mindent ami egyedül van stb..
Ezután két lehetőség:
1.Ha gáz van a közelebbi lanen vagy Miden akkor gank
2. Vagy tovább mész farmolni
Ha farmolni akarsz akkor a Kőgólemek(amikből 2 van) jöhetnek ott el is tolhatsz egy sujtást, utána a vörös erősítés és mehetsz haza pihenni eggyet.Persze megpróbálhatsz gankelni is, vagy dzsungelezni, counetr dszungelezni, de ilyenkorra már kezd kimenni a kék buff, nincsenek italaid ami miatt ezek elég kockázatosak.

Ha gankelni kell, akkor azt 3 féleképpen teheted:
1. Az Ösvényről gankelsz, belemész a bokorba és amikor közel van az ellenség BUMM. Ezt viszont csak akkor tudod megcsinálni, amikor a Lane bevan tolva és ugyfog kijönni hogy kintebb pusholja az ellenfél.
2. A folyó felől, ami talán a legáltalánosabb mód, viszont ez általában wardolva van, lehet, hogy még azelőtt elfut a kiszemelt áldozat, hogy rálépnél az ösvényre.
3. Az ellenséges torony melletti ösvényről,(tribush) ból, ami topon általában nincs wardolva miden, pedig szinte 100%, a mides gankjeim 99%-ában megtudom lepni így az ellenfelet.


Csapatharcok:
Amikor Parázsbehemótot építesz, és inkább tankosítod magad, akkor nyugodtan bemehetsz elsőnek is, nemfognak kiszedni. Ilyenkor a Medvével eltudod kábítani az egész csapatot a Főnixxel pedig célbaveheted az ellenséges carryket, ennek az aktívja és a Parázsbehemót passzívja mint írtam az útmutató elején szénné éget mindenkit.

Amikor a Lélekfalót vetted meg, kiesett egy kis tankosság a felszerelésedből, persze. ha azután tankra építetted mehet az előző verzió, viszont ha mellé vettél még valami sebző tárgyat már inkább Bruiser vagy ami azt jelenti, ha te mész be elsőnek lehet szétszednek mielőtt elérnéd a carryket. Ilyenkor érdemes megvárni amikor a Tankod elkezdi a harcot, vagy egyszerre mentek, be vagy összebeszéltek, beflashelsz leestunnolod a carryt és a csapat követ stb.. a lényeg hogy biztos támogatás nélkül nemvalami jó ötlet berontani az ellenség csapatába.(persze ha tankra építed akkor se menj 5v1 be mindig csapattal harcolj az a biztos).

Ha valaki Dislike-ot nyom, legyen szíves beírni kommentbe miért, talán tudok változtatni rajta.
Belépés