VayneVayne Build Guide: S5-Standard vayne Adc/Top Late Game carry [5.12]

100%
Készítette Viperov, Frissítve: 2015-06-26

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Ha 800 gold elött backelsz vagy pl first blood-olsz és backelned kell egy második doransz jól jön mert +3%life steal és 70 hp meg 7 dmg ami sokkat segít 1v1 ekbe, 2v2-őkbe.
Midgame
A yomu jobban megéri mint a statik mert ad cdrt ,ad armor pent és több mozgási potenciált. Viszont a statik is jó neki

CSAK HA TOPLLANRE viszed vegyél neki Hexdrinkert
és AZT IS CSAK akkor ha ap toplaner van ellened és megölöd de ép hogy csak és kell mr(pl egy maokai ellen) és csak késöbb fejlezd tovább.

Pd: ez adja a legnagyobb dps-t és lategambe is ez a leghasznosabb, de a yumu mozgási sebbesége és cdr e nagyobb mobilitást ad, ezért teknikásabb enemy ellen teamfightokba jobb lehet.(vagy sok cc ellen ha késön kell érkezned vagy flenkelned kell.)Ne félj 2 pd veni, lategambe nagyobb lesz a dps, ed mint a statik+pd nél. De 3 az sok :D.

Statik: opcioális, nem egy rosz item ez, csak vaynek álltalába jobban megéri pd, vagy yooumut venni mert nagyon jó a mobilitás és attackspeed schalingje.

Trinity: funbuildnek jó leginkább bár rankeden is ki szoktam néha hozni, mert elég effective tud leni papir targetek ellen, de álltalába csak youmu vagy pd után veszem meg.(bár anélkül is erös)
Late game Tankok ellen
Ha az enemy sok armort stakkel ezeket vedd még dm itemnek.
Zephyr: add el a cipőd és ahelyett ved meg de csak akkor amikor már minden más megvan és teljesen full builden vagy.cipő helyet jó mert cdrt és movment speedet ad amitől ugyanolyan mozgékony leszel de az attack speed és az ad miatt nő a dmg ed.
Late game Dmg ha kevés armor
Ha az enemyben 1 vagy kevesebb tank van és sok a Nagy dmgű hős, nem tankos ellenfelek ellen. Akkor is megéri ha az enemy-nek nincs tankos bruzere front line-ja így könyedén eléred a focusolandó targeteket és a tankott tudod utójára ütni.
Zephyr: add el a cipőd és ahelyett ved meg de csak akkor amikor már minden más megvan és teljesen full builden vagy.cipő helyet jó mert cdrt és movment speedet ad amitől ugyanolyan mozgékony leszel de az attack speed és az ad miatt nő a dmg ed.
Defensive
Banshee akkor jó ha van egy olyan spell amit bisztos le akkarsz védeni pl oriana shock wave vagy magick poke dmg-ük. De ad-k ellen is hasznos a hp meg a spell shild miatt , de ha nincs komolyabb magick fmg ük nem éri meg.

Ga akkor ha (töbnyire ad) assasin kifocusal de tudod hogy a csapat utána mkegvéd így éledbe tudsz maradni vagy ha újraéletsz tudsz sok dmg et kiosztani(mert ultival szednek ki pl.)

Mercurial (személyes kedvencem)
Akkor éri meg ha egy cct le kell védened pl. ww ulti vagy malza ulti vagy zed van ellened mert a zed ultit is leszedi(zed ellen a ga is jó opció de ez jóval több dmg), vagy más kemény debuff.

Maw akkor ha toposnak megvetted a hexet vagy ap assasin van ellened pls fizz de a dmg is nagyon kell.
(nagyon ritkán veszem a mercurial vagy a banshee álltalába jobb)
ha nem kell defensive item
A bt azért jó mert tf ba megnő a túlélés potenciállod és a dpsed és tusz vele solo baronozni

A második Phantom dancernek akkor van értelme ha n agyon kell a dmg és nem focusálnak egyáltalán akkor aratsz vele(max attack speed és critical chance.
Egyebek
Level 9 után cseréld le scrying orbra a ward totemet mert már nem tudsz olyan közelmeni látatlanba a bokorhoz , hogy beragd a trinketet.

A düh elixirje: lategame-be ne felejsd el megveni, akkor ajánlom mikor full builden vagy vagy majdnemnfull builden, ha 1 item hiányzik megéri megvenni mert akkor már nem számit anyitna -400, de nagyon nagy erőt ad. Midgamebe nem éri megegveni mert ahhoz képest sok pénzbe kerűl, de ha utólsó teamfight hoz készűlsz mondenféleképen vedd meg ha van rá pénzed.
Standard full build
Persze a legvégén cipő helyett zephyr, de addig ritkán jutok el.
Piros enchantot szoktam veni a+ mozgási sebbeségérd de a homeguard vagy a zöld se rosz.

Képességek

[Q] Bukfenc

[W] Ezüst nyilak

[E] Megbélyegzés

[R] Végső óra
Kezdöknek vagy nagyon skillshotos lane ellenajánlom a q-t maxolni vagy ha trinity-re mész.A w jobban megéri maxolni mint a q mert nagyobb dpst ad, bár ultiban kevesebszer leszel láthatatlan.A lvl 2 e a bisztos, de LvL 2 lehet 2w re teni, nagyobb trade potenciált ad, és harcba is lyoban jöhet, de jóval kevésbé bisztonságos.(álltaléba én w re szoktam)

Leírás

Vayne a legnagyobb late game dps-ű adc akinek eszmélletlen kite és teamfight potenciálja van,mozgékonysága miatt nem szüksége anyira védeni mint más lategamer adcket.Egyetlen gyengéje a lane potenciálya, ami a leggyengébb a marksmenek között.
Pár counter tipp
Akik vaynet counterlik:
Caitlyn: A tévhitekkel szemben caitlyn nem egy nagy vayne coounter, csak az emberek nem tudják mit kell csinálni ellene. Cait kipokol a lanéből és könyen nyeri a tradeket, de nagyon kemyényen outscaleled és ha paszívan csak farmolsz nyerted a laned. Egyszerűen lategame ben semmit sem ér hozád képest.És ha látod hogy q castol könyen kitrédeled, a-a q és e, ez a legjobb trade mert az e vel megvan a 3. stack és rangen kivülre került.(ne felejsd el az e megszakitja az ultiját)
Jinx: Cait-hez hasonlóan jól pokol de az a manáját is keményen égeti.Viszont az all in-je nagy és ha nem tudod kikerűlni az ultiját és a w ét nagy esélyel halott vagy.Vigyáz a support segíthet lefogni hoogy eltaláljon.
Grave: egy keményebb egy lane,lvl 6 on meg tud őlni, de csak a supportja seggitségével.Ha nem ugyanazon a sinten vagytokk simán ki kell 1v1 ezned és a lategamet egyértelműen gyered.
Ezreal:olyan mint jinx kemény poke de manába keről és ha a q al kikerülöd nem lesz gond. az allinél ha tudod kerűlni az ultiját nyertél.
Corki: Nehéz match up, az elején ki tudod kerűlni a q ját de nem mész vele sokra mer így is brutális a dmg-e,late gamet nyered de csak sok sikkert tudok kiváni hogy kibbird addig.
Kogmaw:Nagyon jó vayne ellen mert a game teljes egészében counterly, lanen kipókol a nagy W range miatt és jó lategamben is. teamfightban is tud téged lőni mesziről.
Tristana:Ha nem nyeri a lanet nyerted a mecset lategamben nem sokkatl de jobb vagy nála és ki tudod focusálni a team fightba. De vigyáz meglepően nagy az 1v1 dmg e de ha stunolod hallott.
Vayne lanen senkit sem counterel igazán, de a játék folyamán nagyon sok adct.
Belépés