VayneVayne Build Guide: Vayne, aki akkor is gyilkol, ha nem.

50%
Készítette RwesT, Frissítve: 2015-06-24

Varázslatok

Tárgyak

Kezdésnek
Mint minden ADC-nek ajánlott, bár Vayne-nel még néha Hosszúkarddal is szoktam kezdeni, ugyanis gyorsabban meg tudom venni adott esetben a bilgewateri szablyát. Illetve még 2+ potit tudok venni, hiába nem leszek tankosabb egy picivel, ha rossz tradebe megyek bele, még mindig gyorsabban vissza tudom hozni a HP-m.
1. hazatérés
A Bilgewateri szablya, hihetetlen előnybe teszi Vayne-t. Még akkor is, ha az ellenséges ADC K.N kardot vesz. A lassítás lehetővé teszi számára az egyszerű gyilkosságok elhozatalát. De azért csak okosan! :) Az ellenségnek még mindig nagyobb a sebzése, ha egy Kedves Néni kardot vesz! (Hú de vicces vagy! :3)
Full build
Miért vegyél Yoummu-t?
-Mozgási sebesség.
-Kevés töltési idő.
-Megnöveli a támadási sebességed.
-Megnöveli a kritikus csapás esélyét.
Leírásban láthatsz még többet.

A buildhez több dolgot nem nagyon szeretnék hozzá fűzni, mert szerintem elég egyértelmű, de akinek mégsem, annak leírom :)

-BOTRK (Letaszított Király kardja) Lehetővé teszi az egyszerű kiteolást, én általában tankokra szoktam elnyomni, hogy a Q-mat használva ki tudjam kiteolni.

-Infinity Edge (Határtalan Penge)
Hát...Ez egy elég alap dolog. Sebzés + Kritikus csapás esély. (Plusz még egy kis bónusz is a kritikus csapásoknak hogy 50%-al többet sebzel vele) Mi más kéne még Vaynenek? Ja életlopás!

-Blood Thirster (Vérszomjas)
A Vérpajzs...Hát egy pajzs :D és kész. Az a lényeg hogy ad egy bizonyos pajzsot, ami jól jön Vaynenek ha valamit elrontasz. Erős életlopás bónusz, és még sebzés. Erősen ajánlott a megvétele.

-Guardian Angel (Őrangyal)
Ez a legjobb defenzív item Vaynenek ugyanis, sokszor előfordulhat az, hogy valamit elrontasz, rossz helyre Bukfencezel, és megölnek. Ez az item, konkrétan egy második esély.
Ha Q-t maxolsz
Ha Q-t maxolsz, akkor BOTRK helyett Trinity Force-t vegyél. Szerintem erősebb lesz tőle. Persze ez egy személyes vélemény :) Én azért ajánlom hogy egyszer mindenki próbálja ki.

Képességek

[Q] Bukfenc

[W] Ezüst nyilak

[E] Megbélyegzés

[R] Végső óra

Leírás

Szia! RwesT vagyok, Gold V ADC Main, Season 1 Óta ADC-zek, és igen csak goldban vagyok, mert nem szeretek SoloQ-zni.Vaaayne!!
Egyik kedvenc karakterem, akit a Tank metában a legjobb ADC-nek tartanak. Miért is? Lássuk!

1. Brutálisan kegyetlen hatalmasan nagy sebzése van. A W képessége (Ezüst nyilak) képes hatalmas sebzés kiosztására, ami a tankokat sem kíméli!
2. Nagyon könnyű vele kiteolni. Kalista is könnyen kiteol, viszont ha Ő kap egy lassítást, neki annyi. Vayne viszont könnyen fut el.
3. A passzívja által, könnyen vadászhatsz le ellenfeleket.

Hogy mit nem szeretnek benne?

1. Elég gyenge laning phase
2. Egy papír sustain supportal, nem túlságosan lehet agresszívan játszani vele.
3. Ha visszaesel, sok időbe telik amíg visszahozod magad. (De vissza hozod magad!!!)

Miért kéne többször Vaynezned?

Nem csak hogy csapatban nagyon erős, még a SoloQ-ban is megállja helyét. Vayne mindig is egy stabil választás volt, és lesz is. Egyszerűen hozhatsz vele meccseket. Vayne úgy viselkedik mint egy assasin. Hatalmas sebzés árad ki belőle, ami a tankokat sem kíméli ugyebár, és ha van egy jó kis feeded vele...Halálosabb mint, Gizi néni 2 hetes pörköltje.Miért is akarják eltűntetni Vayne-t early gameben?

Először is, megjegyeztem már, hogy gyenge a laning phase-e. Ha ez ellenség Junglere babysittel, és folyamatosan csak csesztet, és nem enged farmolni, akkor hátrányba kerülsz, beütik a tornyotokat, máris kezdhetik a midgamet. Te pedig useless leszel. Ezért kell nyugodtnak maradnod. Szólj a junglernek hogy vagy a Békát, vagy pedig a Krugokat neked kell elhoznod ahhoz, hogy ne kerülj hatalmas hátrányba. Számold mindig rajta a timert. Jegyezd fel egy lapra, vagy írd be a chatbe, vagy csak jegyezd meg. mellesleg 1 perc és 40 másodperc, mind a két camp spawnolási ideje, de ha azzal számolsz hogy 2 perc, egyszerűbb. Ha hátrányban vagy, utasítsd a csapatodat disengagre, és próbáljanak meg, ne fightot forceolni, szólj a Supportodnak hogy wardolja ki a bot jungelt, Te pedig wardold a sárkányt. Aztán pedig jöhet a freezelés. Nem nagyon fognak rád figyelni, mert nem nagyon haladsz előre a minionokkal. Amikor eljutottál az enemy turretig, egyet se üss bele, menj haza és vásárolj. Ameddigre ki érsz vissza lesz pusholva a laned. És mehet még ez addig amíg nincs meg a BOTRK-d. Ha megvan szólj a csapatodnak, hogy minden rendben, mehet a menet.

Buildelés:
Yoummu: Érdemesebb megvenni szerintem, ugyanis én úgy használom Vayne-t mint egy assasint. Csendesen bemegyek, és kiszedek valakit instant. Erre tökéletes egy Yoummu. Ha viszont biztonságosan akarsz játszani, akkor vegyél Phantomot, vagy pedig Statikot.

Remélem segítettem valamit! :) Ha van bármi kérdésetek, kommentben, vagy LoLon felkereshettek! :) Sziasztok!
Belépés