VayneVayne Build Guide: Vayne build -> Korea, Rúna, Build. (Teljes)

88%
Készítette hiimdanikee, Frissítve: 2016-06-07

Varázslatok

Tárgyak

Standard
Korea
Korea ms + crit
Defensive
Rip
Vayne New (KR)

Képességek

[Q] Bukfenc

[W] Ezüst nyilak

[E] Megbélyegzés

[R] Végső óra
Én személy szerint minden esetben így csinálom, max ki oszthatod úgy is ha kicsit jobb reset kell a Tumble (Q) képességedre, hogy négyes szinten Q, ötös szinten pedig W és akkor 2-2-1 2Q, 2W, 1E lesz kirakva, aztán így kicsit jobban fogsz tudni mozogni az esetleges thresh/blitz hook elől.

Leírás

Szóval, hogy írjak egy kicsit ezért csináltam egy új guide-t, remélem ez már másoknak is megfog felelni és kevesebb silver5 fog idejönni sírni, hogy boosted diamond vagyok (persze rossz akarók most is lesznek, de igazából nem érdekel)

Szóval.

Első lépés: Summoner Spellek: Minden esetben heal & flash, abban az egy esetben Cleanse ha nagyon biztos lanezőnek érzed magad, vagy éppen tökéletesen teamrankeden megbízol a supportodba.

Második lépés: Tárgyak: Botrk -> Lifesteal, Movement speed kiteoláshoz tökéletes és elengedhetetlen az entry fragekhez, tökéletes disengage tárgy, kiválóan alkalmas kiteoláshoz, vagy engage/disengage rásegítésre.

Qss: minden esetben amikor assasin -> akali, rengár, zed, esetleg olyan karakter ami tökéletesen over cc leona/braum elengedhetetlen ahhoz, hogy érvényesülni tudj lategameban ezek ellen a karakterek ellen.

Statikk vagy éppen Rapid Fire cannon-t vegyem meg? Hát igen, eljött ez az idő is, hogy a kettő nem proccol együtt, de ez kit is izgat? igazából nem is a proccolás miatt vették az emberek, hanem a rapid range miatt nem kell közelebb menned a teamfightba és azért valljuk be őszintén, hogy az a + ~150-200 range nem is volt olyan rossz, amikor fél caitlynnek érezted magad a teamfightba :P (Szóval srácok egy szó mint száz, mind a kettő tökéletes item együtt is külön is, saját egyéni döntés, hogy buildeled-e vagy sem)

Counterek: Személy szerint én Caitlyn-t nem tartom erős vayne counternek, mivel ha jó a support megeszitek lanen mert gyenge early és lategame karakter, mechanika szempontjából kb esélytelen duelba bármit is kezdeni egy vayneval, de azért a trapp spellekre nem árt odafigyelni ha duelbe kerülsz vele, igazából hard range ha valaki jól játssza.

Lucian: Igen a Nigger erős lett, főleg a Reaver + Statikk miatt most iszonyúan tudja fogni mind a lanezés mind a lategameban Vayne-t. Ugyebár a Culling hatalmas range és dmg, szóval erre alaposan figyeljünk oda amikor éppen duelt kezdünk Lucival szemben, mivel a culling ha pörög rajtunk stealtbe látható nagyjából a pozíciónk.
Duel: figyelj oda nagyon a Piercing Light (Q) képességére mivel hatalmas dmg, és ne feledd, hogy az AA után kapja a cdr reducot és ott van a kb 3 seces Relentless Pursuit (E) képessége ami miatt hasonló mobilitással rendelkezik. próbálj fal mellett condemal fightolni.

(PS: mivel ez előző még a régi patch frissítéseihez való "akkori" Lucian build volt, ez kibővült annyival, hogy mióta (KR GhostBlade, BlackCleaver, Phantom Dancer) kell neki azóta kicsit nagyobb veszélyfaktor a karakterre szóval se az early, se a late game tradelést nem nagyon ajánlom abban az esetben, ha a Culling "R" képességét nem tudjuk Luciannak kerülni.

Quinn: erre inkább nem mondok semmit, broken dmg, broken blind (qss + botrk általában nálam megszokta fogni) próbáld kerülni a duelt, ha nagyon rászorulsz a W képességével látni fog, ezért próbálj bokorba beállni és a Final Hour (R) képességed + Tumble (Q) képességeddel lepd meg.

Gyors talpaló: Lanezés közbe próbáld meg inkább passzív farmolni ha nem bízol meg a supportodba, felesleges eladni saját magad alól a botlane-t, passzív farm = win, ne fellengzősködj a társaiddal próbálj meg segíteni nekik, ne félj használni az ultid, hiszen relatív kicsi rajta a cd (90s 1 es szinten) kerüld Kalista, Lucian, Graves duelt legalább lvl6 ig.
Teamfightba a legfontosabb amit mindig szem előtt kell tartani az, hogy te nem vagy frontline van egy stealt képességed ami + ad & ms biztosít neked amit okosan is ki lehet használni. azon kívül, sose kezd el az ultival és a Tumble (Q) val a fightot ha lehetőséged van free auto attack használatára csináld azt, az utolsó pillanatba elég megnyomni az (R) betűt, mert az a stealt egy esetleges 1vX esetén akár még nagyon hasznos is lehet..
Visszatérve az free aa után ha esetleg még is arra szorulsz, hogy használd a Final Hour (R) képességed a legfontosabb a pozíció váltás (hiszen erre épül a karakter) teamfight során hasznos a következőt tenni ->

Final Hour (R) autó attack legalább 2-3x Tumble (Q) (új pozíció felvétele hátrébb illetve helyzettől függően előrébb a teamfight vonalában) Stealt off autó attack 2-3x újra Tumble (Q) (megint pozíció felvétele) és ezt egészen addig amíg mozogni tudsz free-be az életbe nem fognak elkapni. (Zed ellen kerül a kis helyeket/Rengár ellen kerüld a bokrokat) igyekezz figyelni a csatákban arra, hogy van-e a közeledbe pink ward.. remélem ezzel segítettem egy kicsit és összeszedettebb Guide lett mint az előző.

köszönöm ha elolvastad. ha érdekel nézz be a facebook oldalamra, vagy a twitch channelemre ott találsz bővebb infót is.

Kérek mindenkit, hogy a silve5 vagyok 1500 ranked gammel, de ide jövök oltani egy jobb player aki már csak funból játszik és azt hiszem, hogy "Vérpistike15kilóvaságy" kemény gyerek vagyok azok most mellőzzék ezt az egész Guide olvasást köszi.
Belépés