WarwickWarwick Build Guide: Warwick, esélyed sincs ellene!

88%
Készítette Kanade Yuno, Frissítve: 2015-07-27

Varázslatok

Tárgyak

Start
A vadászpenge egy alap jungler kezdés. Mivel a Q-ja remek sustaint biztosít a számára, ezért én csak egy Életerőitalt veszek neki és inkább egy Manaitalt veszek még mellé.

Általában nem szoktam neki egy teljes jungler itemet kiépíteni, mert szerintem anélkül is erős jungler. Ha mégis szeretnél egyet venni neki, akkor leginkább a pirosat érdemes továbbfejleszteni Harcossá.
Early Game
Elsőnek a Szellemarcot veszem meg neki a full build-hez, mert a passzívja 20%-kal növeli Warwick Mohó harapás képességének a gyógyítását, amivel szinte akármeddig kint tud maradni a lane-nen és így már a legtöbb helyzetből meg tud menekülni. Emellett pedig remekül megerősíti a varázsellenállását, életerejét + a 10% CDR is nagyon hasznos számára.

Igyekszem minél hamarabb beszerezni neki a cipőt is.

Amíg a Q-t nem maxolom, addig a biztonság kedvéért van nálam egy Manaital.
Mid Game
A BotRK nagyon fontos Warwick számára, nálam mindig kötelező tárgy. A Szellemarc elég védelmet ad eleinte, így érdemes a sebzését is felturbózni. Ez nagyon jó item és további gyógyítást is ad az Egyedi aktívja + a slow-ra is szüksége van, amit ad.

Ezután a Naptűz köpenyt szoktam megvenni, ami tovább tankosítja, de emellett a közelében tartózkodó ellenfeleket folyamatosan sebzi is. A Naptűz köpeny helyett az Utolsó Esély is nagyon jó választás neki, de én az előbbit szoktam többször magammal vinni.

A cipőt helyzethez és ellenséghez lehet igazítani, én azért szeretem a Fürgeség cipőjét megvenni Warwick-nak, mert sokszor a Kifárasztás idézői varázslatot viszem neki az Átvillanás helyett, ezért akkor ő menekülő spell nélkül marad. De az Átvillanás mellett is igyekszem a legnagyobb gyorsítást biztosító cipőt kiépíteni neki, plusz emellett a cipő másik passzívja is nagyon hasznos.

Ilyenkorra már érdemes kiépíteni a Nagy láthatatlan őrszemet is.
Választható végső tárgyak
Az első 4 tárgy mindig állandó nálam, a végső kettő pedig inkább ellenség és helyzetfüggő.

Én Warwick-nál nem feltétlenül vagyok a Full tank híve, mert alapjáraton is jól tud védekezni (nagy sustain stb.) és sokszor feleslegesnek érzem nála a csak defensive itemeket halmozását. Persze azon vagyok, hogy tankosítsam, de közben a sebzését is szeretem erősíteni.

5.-nek a leggyakrabban a Vérszomjas hidrát vagy a Fekete hasítóbárdot viszem magammal. Ha nagyon el vagy feedelve, akkor nyugodtan válaszd az előbbi tárgyat. Mindkettő remek választás Warwick-nak, nem csalódhatsz bennük. Ha a Vérszomjas hidrát vetted meg, akkor utolsónak mindenképp egy defensive tárgyat válassz, például a Randuin ómenjét vagy az Iron solarik medálját. Utóbbit csak akkor érdemes beszerezned, ha egy csapattársadnak sincs meg. A végső ütközetben nagyon jól tud jönni és az egyedi aktívjával (pajzs) megmentheted a szövetségeseidet is akár.

Ha inkább a Fekete hasítóbárd mellett döntenél, akkor utolsónak akár egy offensive itemet is bevállalhatsz, mint a Malmortius, Jégkalapács vagy az Eleven szablya.

Fontos! Ne vedd meg egyszerre a Randuin ómenjét és a Jégkalapácsot, mert ugyan mindkettő nagyon jó Warwick-nak, de egy új szabály miatt a lassítások többé nem halmozódnak, hanem a legerősebb fog érvényesülni, így elbukod a Randuin egyedi aktívját, amiért kár lenne.

A Malmortius is jó tárgy, de csak akkor érdemes megvenni a végére, ha egy nagyon erős AP az ellenfelünk, helyette akár Eleven szablyát vagy Bansheet is vehetünk, attól függően, hogy mennyire akarunk agresszívan harcolni.
#1 Full Build
Ezt a build-et szoktam a leggyakrabban kiépíteni neki, de az előző pont alapján te is kikísérletezheted, hogy neked melyik válik be a legjobban.

Ez a build azért is nagyon ütős neki, mert 22% életlopást is tartalmaz, amit a Szellemarc még jól fel is erősít, így eléggé tankos leszel és a sebzésed is nagyon erős lesz.

Utolsóként az Iron solarik medálja is remek választás, azonban ha a játék végére valamelyik csapattársad már beszerezte, akkor maradj inkább a Randuin ómenje mellett. A Randuint főleg a slow-ja miatt tartom hasznosabbnak.

#2 Full Build
Ez a build is nagyon jó Warwick számára.

Ha a biztonság kedvéért, egy kicsit még tankosabban akarnál játszani akkor ez a két tárgy is remek választás utolsónak. Nem csak hatalmas életerőt adnak, de nagy sebzést is kapsz tőlük. A passzívjuk pedig remekül kiegészíti egymást, mert a Jégkalapács lelassítja az ellenséget, a Fekete hasítóbárd pedig felgyorsít téged, a plusz páncéltörés pedig csak hab a tortán.
#3 Full Build
Ez a build a nagyon erős AP-k ellen jó, de ritkán van ilyenre szükség.

Ha igazán erős AP ellenfele(i)d van(nak), akkor a Naptűzköpeny helyett inkább az Utolsó esélyt vedd meg, mert az varázsellenállást is ad. A Banshee értelemszerűen kötelező tárgy egy ilyen helyzetben, az Eleven szablya pedig a nagy plusz sebzés mellett szintén sok varázsellenállással lát el, miközben a passzívja is szuper.
Elixírek
Tipp:
Ne felejts el elixírt venni neki!

Mindhárom nagyon jó választás Warwick számára, mindig az adott helyzethez igazítsd az elixír fajtáját.

Képességek

[Q] A fenevad harapása

[W] Vérszag

[E] Állatias üvöltés

[R] Összekarmolás

Leírás

Előnyei:
+ Az egyik legjobb jungler
+ Óriási sustain-nal rendelkezik
+ Gyors egy tankhoz képest
+ Már Early game során is egész erős


Hátrányai:
- Alapból nem könnyű menekülni vele, ezért fontos a cipő mihamarabbi kiépítése + a Flash idézői varázslat
- Eleinte mana hiánnyal küzdhet
- Kevés támadóképessége van
- Nem a legtankosabb alapból

Ellenük jó választás Warwick:
+ Amumu
+ Nasus
+ Singed
+ Pantheon
+ Hecarim
+ Shen
+ Renekton
+ Jax
+ Cho'Gath
+ Malphite


Közepesen nehéz ellenfelek Warwick számára:
~ Elise
~ Rengar
~ Evelynn
~ Skarner
~ Wukong
~ Ekko
~ Xin Zhao
~ Nunu
~ Rammus
~ Shaco
~ Fiddlestick
~ Teemo


Akiket jobb, ha kerül:
- Yorick
- Jarvan IV
- Kha'Zix
- Rek'Sai
- Vi
- Olaf
- Lee Sin
- Kyle
- Udyr
- Master Yi
- Kassadin
- Diana

Remélem, tudtam valakinek segíteni ezzel a builddel. :)

Megértem, ha nem mindenkinek jön be ez az összeállítás, nekem mindenesetre eddig nem okozott csalódást. Ha esetleg lehúzod a buildemet, akkor megköszönném, ha megírnád, hogy mi zavart benne.Belépés