WukongWukong Build Guide: The MonkeyKing - Jungle | Részletes | 5.8 Patch

84%
Készítette Theredbullfull, Frissítve: 2015-05-08

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Ha kisebb elo-ban vagy, és a bot lane-sek egyből lane-re mennek akkor érdemesebb bot side-on kezdeni, mert több help-et kapsz.

Kék oldal (lent):
Golem (smite)
Red
Sutyerák (sarinál lévő)
Kék (smite)

Lila oldal (felül):
Gromp (smite)
Kék
Sutyerák (sarinál lévő)
Sutyerák (baronnál lévő, én ezt is le szoktam szedni, nehogy megöljön a red, mert párszor már megölt:DD)
Red (smite)
Első backelés
Sok itemet és buildet kipróbáltam már Wukong-ra de eddig a legjobban a Kék ad jungle item a legjobb számára, de a pirossal is elvan, ha az enemy papír, de a kékkel lehet őket slowolni is ami üldözéseknél különösen jó. A Cinderhulk-ot azért nem javaslom, mert nerfelni fogják.
Próbáld meg megvenni a cipőt az 1. backelésnél, hogy gyorsabban kiérj a jungelbe, gyorsabban tudj gankelni. Próbálj meg legalább 3 potit venni, hogy sokáig kintmaradhass a lanen.
Ha viszont hamarabb el szeretnéd érni a 6-os szintet, mert tudtok jól combózni( gondolok itt pl: egy yasuora- vagy oriannára) akkor vehetsz lilát is!
Vehetsz pár wardot is, hogy a sarihoz lerakd, nehogy az enemy elvigye.
Jungler Item
Ha az enemy full tank(kivétel adc) akkor lehet hogy érdemes megvenni a Cinderhulk-ot, mivel még op, mert nincs nerfelve, de a kövi patchben elvileg úgy lenerfelik, hogy fölösleges lesz venni.
BOOTS
3 Cipő közül választhatsz:
Mobility : általában early gameben jó a gankek miatt, de lategamera mindig érdemes eladni, mert majdnem folytonos attack alatt vagy.
Mercury : Hard CC team ellen nagyon jó
Ninja Tabi : Full AD team ellen.
Persze ezeket enchantolhatod, ahogy akarod, de javasolt a Homeguard :)
Deffensive Itemek
Sosem javasolt jungelben full ad Wukongot buildelni, mert valahogy be kéne engagelni, és ha az enemyben egy OP draven van 3-4 hitből megesz téged a g*cibe, szóval én az esetek nagy részében full tank, vagy esetleg 1 ad itemet szoktam buildelni neki:)

Randuin's Omen:
Szerintem ez a legjobb HP-ARMOR item jelengleg. Mindig ezzen szoktam kezdeni jungler item után.

Banshee's Veil: OP
Mivel ki tud védeni 1 spellt, könnyebb beengagelni 1 teamfightba, pl: 1 Xerath ellen, mert ha beugrassz E-vel Xerath reflexszerűen kidobja az E-jét ami stunnol, és a stunn alatt szét tudnak téged szedni, de a Banshee kivédi, ezért ultival lepentázol. Kappa

Nemrég tettél be az új Black Cleaver-t, és sokkal OP-bb mint a régi, erősen javaslott item: sok hp, ad, cd, movement speed active,stackelhető passive az enemyn amit ha q val combinálsz leszakíthatod az arcát.

Frozen Mallet: Nem nagyon szoktam neki Frozen Malletet buildeni, de ha offtank szeretnél lenni, tökéletes item.

Locket of the Iron Solari:
Ez 1 nagyon jó tárgy, ap-sok ellen nagyon jó, és akkor is ha sok a papír a csapatodban, és az enemynek sok az AOE dmg-je. Ha bemész TF-ba és elnyomod az ultiddat és a Randuinoddal együtt = OP

Thormnail:
Full AD team ellen hatásos, mert "megölik magukat ha téged ütnek".

Sunfire Cape:
Csak akkor javasolt megvenni, ha már eladtad a mobility-det, mert "kiütik egymást" sajnos:(

Frozen Heart:
Ha tényleg Full AD team ellen vagy, alig fognak rád sebezni, 1 thormnail el kombinálva annyira armorod lesz, hogy 1v3 ból kisétálsz:D

vehetsz még Guardian Angel-t is ha el vagy feedelve, csak nembírtam kirakni az ikonját >.<
Offensive Itemek
Én AD-t csak akkor szoktam már buildeni, amikor látom a "win"-t, vagy ha az enemy már annyira szarul áll, hogy nemtudnak mit tenni.
Last Whisper: Ad-Armor-pen --- egy papír adc ellen nagyon erős item, egy Q-E-ULT-combóval szétszaggathatod az arcukat.

Hydra: ez jó item Wukong-nak, mert a passvije-ja működik a Q-val, de sosem ajánlom elsőre jungler item után, inkább utolsónak-utolsó előttinek, ha win.

Youmuu: Mivel már nincs Brutalizeres Black Cleaver, és ha kell armor pen hát akkor kell, kénytelen vagy ezt venni.

TONS OF DAMAGE --- Trinity Force:
OP, de csak ugyanazt tudom mondani, mint a Hydránál, sose elsőre vedd meg.

The Black Cleaver:
ezt az előzőnél leírtam.. Kappa

Maw of Malmortius:
Sok AP-s ellen jó lehet, a pajzs miatt amit ad low hp-n + az AD miatt is.

Mercurial Scimitar:
Hard CC ellen ismételten jó, engage-t segít, debuffol, ad-t ad.
Itemek amelyeket ne vegyél
Spirit Visage: magában nem érdemes megvenni, csak akkor ha van mellé lifestealed pl: 1 hidrából.
Ha teheted helyette vegyél 1 Banshee-t ha még nincs.
SOSE FELEJTSD EL A WARDOKAT!!!
MINDIG WARDOLJ, MÉG AKKOR IS HA JUNGLER VAGY, HA EGY PINKET JÓL HELYEZEL EL ÉS AZ ENEMY NEM FIGYEL ANNYIRA EGÉSZ MENET ALATT KITARTHAT + MAPCONTROLLT AD!!!

Képességek

[Q] Fejbecsapás

[W] Harcos trükkmester

[E] Zivatar-ütés

[R] Ciklon
Ha már tudsz / szeretnél 3-as szinten gankelni akkor érdemes rakni a W-re, mert ezzel jobb gankelni, de ha tovább jungelezel akkor E-t javaslom.
Miért az E-t fejlesszük: Több AOE dmg, több AS, gyorsabb camp clear, könnyebb gank, nagyobb "burst".
Miért NE a Q-t fejlesszük: Mivel a kedves rito nerfelte, hogy nem folyamatos 30% armor pent ad, így fölösleges azt húzni, mondjuk eddig se azt kellett.

Leírás

Sziasztok, Theredbullfull vagyok, és kb. 2 éve játszom a League of Legends-el. Sok lane-t és champet kipróbáltam már, de a jungle sikeredik mindig a legjobban, persze nekem is van olyanom, hogy k*rvára szarul megy a jungle, akkor "kimegyek" belőle, és elvonulok adc-nek vagy supp-nak, de általában itt helyezkedem el. Season 4 ben vettem meg Wukong-ot, de nem játszottam vele nagyon sokat, inkább a Riven-J4 re feküdtem rá, viszont Season 5 ben bedobott Gold 2-be a placementből, és néha-néha játszottam csak 1-1 Wukong Jungle-t. Amikor visszaestem majdnem Gold 4-be, megnéztem a Champion Performance-omat, és Wukong-gal 100% volt a winek aránya. Elkezdtem vele többet játszani és azt vettem észre, hogy újra Gold 2-ben vagyok. Ilyenkor elhatároztam, hogy kijutok újra Platinum-ba, és "only Wukong"-al sikerült is, persze volt hogy néha elvitték előlem a jungel-t vagy magát wukongot, ilyenkor másik lanere mentem, de végül meglett Wukong-gal a plat, és most igyekszem a Diamond felé;).
Wukong nem tartozik a meta champek közé, mert nincs sok cc-je, csak 1 van, azis 6 os szinttől, és az is csak knock, de ha valaki megtanul vele mesterien játszani, bármi lehetséges;) Sok meccset visszafordítottam már vele, jó teamcombóval, pozícionálássa.
Ha segítség kell, nyugodtan írj rám summoners.eu-n, vagy kommentben, megpróbálok rá válaszolni!:)
Ha valami hibát találsz nyugodtan jelezhetsz.
Köszönöm hogy elolvastad, remélem segítettem :))
http://www.twitch.tv/theredbullfull Megköszönném ha követnétek :'DDD
Belépés