YasuoYasuo Build Guide: Patch 6.12 | Top Warrior

38%
Készítette DracoAttila, Frissítve: 2016-06-26

Varázslatok

Tárgyak

Let the games begin
Nem kell taglalni , szokványos indítás.
Amennyiben egy AA (auto attack) alapú top lanert kapunk , mint pl Irelia , elsőnek vegyünk Doran's Shield-et, majd az első hazamenetel után a Doran Blade-t.
Egy kis magyarázat ...
Amikor hazamentünk , el kell dönteni , hogy az Off-Tank féle Yasuo top fog e berobbanni a játékba vagy a DPS alapú assasin Yasuo. Bár a kezdés mindkettőnél azonos , azért a Mastery és a 2. item már eldönti, hogy melyik irányba indulunk.
Az első item mindig a Phantom Dancer.
Amennyiben a pénztárcánk engedi , pink ward ! Neked csak 75 Gold , de hatalmas előny a map control terén , ha jól helyezed el , ha kék oldalon játszol, akkor vagy a river bush, vagy a jungle oldali bushba helyezd , elkerülve az esetleges 2 oldalú dive-ot. Piros oldalon a tribush vagy a river , attól függően, hogy mennyire játszol agresszíven.
Fontos ! Ne adjuk el a Doran itemet/itemeket a Phantomért.
Nyitás | Verzió 1 | Assasinate
A Phantom Dancer után érdemes ráhajtani a Berserker's Greaves-re , hogy a Q-n a legkisebb legyen a cooldown (1.33 sec).
Következő az Infinite Edge, 100% krit plusz ugye az extra damage.
Következő item a Bloodthirster, Lifesteal és csak nő a DPS. Megjegyezném , ha lehetőségünk van , akkor se a B. F. Sword legyen meg belőle elsőnek, hanem a Vampiric Scepter.
Az ötödik item helyzetfüggő. Amennyiben ránk összpontosul minden, ami él és mozog, akkor a Guardian Angel legyen magasabb prioritásban.
Befejezésül egy Ravenous Hydra.
Nyitás | Verzió 2 | Tanky ?
Phantom Dancer után vegyünk egy sima cipőt, semmi többet. Majd jöhet a Statikk Shiv. Azért Statikk, mert ugye a Tri Force átalakítása miatt már hiába vennénk meg, nem ad már kritet. Lehet hogy sok a krit (60% : Yasuonál 120% lenne), de legalább a Q cooldownja ismét a legalacsonyabb, a Statikk egy kisebb burst damaget is szolgáltat (ugye krit esetén 120% magic dmg a villámlás).
Magic Resist cipő, én alap itemnek tartom a Tenacity végett, még akkor is, ha nerfelve lett.
Következő item a Sunfire, tankosítunk, egy kis armor plusz , és a Grasp of Undying masterynknek nagyon nagy hasznot fog hozni. (A Sunfire passzív is stackeli a Graspet)
Spirit , egy kis magic resist , növeli a heal, lifesteal effekteket rajtunk.
Utolsó item pedig a Guardian Angel.
Amennyiben Vayne vagy hagyonló komoly veszély van az enemyben , akkor Thornmail-t venni kötelező vagy a Guardian vagy a Sunfire helyére.

Képességek

[Q] Acélvihar

[W] Szélfal

[E] Kaszáló penge

[R] Utolsó lehelet

Leírás

Mindenki úgy véli, hogy Yasuo egy unksilled / noob champ. Tévedés ! Yasuo egy skilled champ.
Lane fázis alatt pusholj az early szintért. Ha megvagy lvl 2, akkor minél többször próbálj tradelni, tornádót felstackeled, majd E + Q + Auto Attack kombóval beszivel egy sebzést, majd egy miniont használva eljössz onnan. Fontos, hogy ha nincs ellenséges minion, akkor ne erőltessük a trade-t, mert a minionok az E által egy free escapet vagy akár egy free killt is jelenthetnek.
Lvl 1-en ne kezdeményezzünk fightot, csak ha adott , a tornádónkkal minél többször találjunk be, ha az enemy 2/3 HP alatt van és ha ignite-ot vittünk topra, lvl 2-n egy first bloodot össze is tudunk szedni.
Fontos megjegyezni, hogy ha van bármiféle knock up a teamben (Malphite, Alistar, Orianna, stb ...) , akkor arra kell építeni, de nem minden esetben kell ultizni az airbone-ra. Ha úgy érzed , hogy te jobb helyzetet tudsz kialakítani (példa : a Malphite knock up-olta a tankot és a midest) , de te mondjuk 2 másodperccel késöbb a tornádód által 3 vagy több embert is fel tudnál "dobni". Ez csak egy példa volt , remélem érthető.
Amennyiben lehetőségünk van , a jungle-t kérjük meg, hogy a Heraldban segítsen, amennyiben Red oldalon vagyunk (fent), akkor ha nem AA specifikus a jungle (mint Master Yi, stb ... ), kérjük el tőle a red buffot.

Remélem elég érthetően sikerült fogalmaznom és segítettem azoknak , akik a Yasuo mainelésre adják a fejüket. Jó játékot ! :)
Belépés