ZedZed Build Guide: A láthatatlan ninja.

89%
Készítette DeadKnight314, Frissítve: 2015-07-21

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés Hard AD ellen.
Hogy tudd tartani magad,ahhoz kell egy kis life steal. Átlag egy ütés +10 hp.
Meg egy kicsi AD-t és HP-t is ad.
Tehát a kezdés Hard AD ellen:
-Dorans Blade,1 potion.
Kezdés Hard AP ellen.
A kezdés HARD AP ellen:
Dorans pajzsa,1 potion.
Nagyobb életerő,regenerálódás,és levéd 8 sebzést ami az ellenséges hős varázslatából ered.
Alapvető Kezdés.
Alap kezdés(átlag):
Hosszúkard,3 potion.
Több damage és több potionnal mehetsz ki a lane-ra ami level 3-nál sokat jelent.
1.Back.
A Bilgewateri szablya egy nagyon fontos item zednek,ezzel az itemmel lehet a legjobban kombinálni az ultiját.
Mért ezt válaszd első itemnek?
Amiket ad:
-25 attack damage
-8% life steal.
-Emellett van egy jó passzívja is ami 100 varázssebzést okoz és az ellenség(akire rányomtad) mozgási sebességet veszít 2 másodpercre.
2.back
Ha már tudtunk eleget farmolni és persze roamoltunk valahova akkor meg van a "A letaszított király kardja".Ha még maradt aranyunk (1337-re gondolok) akkor feltétlen vegyük meg a "Brutális"-t is mert ez a második fontos iteme lesz a ninjának.Ha még ennél is több van akkor vehetünk egy cipőt.
Mid-Late Game.
Úgy megvettük a "Brutális"-t is.Akkor ha megvan az 1580 gold vegyük meg a "Youmuu szellemkardja"-t.Illetve jöhet a CD reduction-os cipő,mert a spell használathoz,kell egy kis CD csökkentés(hátralevő idő csökkentése ami a képességeiden van.).Lassan eljön az a szakasz,ahol én úgymond egy külön buildet használok.Lehet,hogy furcsa nektek de így hatalmas power spike kerül a kezetekbe és a defenzív itemeket sem kell elfelejteni.Amit én szoktam használni zeden:
-Határtalan Penge.
-A Vérszomjas.
-Eleven Szablya.
-Guardian Angel(ha nagyobb baj van.)
Hogy ezeket miért használom? Hát ezért:
Határtalan Penge:
-80 attack damage
-20% kirtikus esély(Youmuu-val együtt 35%)
-A kritikus csapások 250%-osak.


A Vérszomjas:
-80 attack damage
-20% életlopás
-50-350-et adó pajzs.


Eleven Szablya:
-Hard CC ellen kiváló item.
-80 attack damage
-35 varázsellenállás


Guardian Angel:
-50 páncél
-50 varázsellenállás
-Megvéd attól,hogy ne haljak meg.(egy ideig :D)
Átlagos Full Build #1
Ez egy átlagos Build(nálam).
Nagy részt amit a Build tartalmaz:
-Life steal.(élet lopás)
-Critical Chance.(kritikus esély)
-Magic Resist.(varázsellenállás
-Cooldown reduction.(töltési-hátralevő idő csökkentés)
Átlagos Full Build #2
Amikor nem megy minden olyan jól akkor elkezdek a végére kicsit tankosabb lenni.(amit a builden is megfogtok látni persze nagyrészt minden marad úgy).Amit ez a build tartalmaz az egészen hasonlít
egy átlag felső ösvényes buildjére.Amit a build tartalmaz:
-Úgyan úgy Life Steal
-Kisebb Critical Chance.
-Sokkal több Élet.
-Persze úgyan úgy attack damage.
-Magic Resist.
-Armor.

Képességek

[Q] Borotvaéles dobócsillag

[W] Életre kelt árnyék

[E] Árnyvágás

[R] A Halál jele
[Passzív] A gyengék megvetése
Amikor Zed 50%-nál kisebb életerővel rendelkező célpontok ellen veti be az alaptámadásait, azok a célpont maximális életerejének 6–10%-ával azonos mértékű bónusz varázssebzést okoznak. A hatás ugyanazon a célponton 10 másodpercenként egyszer aktiválható.

[Q] Borotvaéles dobócsillag
Zed és az árnyéka is előrehajítják pörgő pengéiket, így sebzést okoznak minden célpontnak, akit eltalálnak.

[W] Életre kelt árnyék
Zed árnyéka megjelenik a kijelölt helyen, és 4 másodpercig egy helyben marad; ezalatt utánozza Zed varázslatait. Zed ismét aktiválhatja a képességet, akkor helyet cserél az árnyékkal. Mindeközben Zed sebzése passzívan megnő.

[E] Árnyvágás
Zed és árnyéka megpörgetik pengéiket, és árnyékenergiából álló kitörést idéznek elő. Az árnyék pörgetése lelassítja az ellenfeleket.

[R] Halál jele
Zed egy árnyékot hátrahagyva odaviharzik a megcélzott hőshöz, és megjelöli azt a halál jelével. 3 másodperc múlva a jel működésbe lép, és a megjelöléstől számított sebzések összegének egy adott százalékát okozza a célpontnak.
-Ha level 2-ön az ellenség agresszívabb mint te ajánlom a W-re rakást.Ha viszont az nem olyan agresszív de te az akarsz lenni akkor az E-t ajánlom.
-Az Ulti(Halál Jele)kombója a R-Q-E ha ez nem megy akkor lehet a fordítottat is használni R-E-Q.Teljes greedy kombó R-W-Q-E.Ha az ellenséget ezzel a kombóval találod el akkor (körülbelül) 95%-a megy le az életéből ami az ignite-al együtt Pontosan Halált jelent.

Leírás

Története a ninjánknak:Zed 200 éve az első nindzsa, aki az ősi, tiltott erők útjára lépett. Megtagadta klánját és mesterét, és elutasította az egyensúlyt és a fegyelmet, amelyek egész életében megbéklyózták. Zed most azok számára kínál hatalmat, akik nyitottak az árnyak tudására, és megöli azokat, akik a tudatlansághoz ragaszkodnak.

Az árvaként nevelkedett Zedet egy híres nindzsamester vette magához. Ám csak egyetlen tanonc volt egyenrangú partnere Zednek: a mester fia, Shen. Úgy tűnt, Zed sohasem fogja elnyerni a mester kegyét, mivel a riválisok között vívott összes mérkőzés döntetlennel ért véget. A türelmetlen és irigy Zed előnyre akart szert tenni. A fiatal nindzsa bemerészkedett a klán templomának egy lezárt részébe, ahol egy díszes, rosszat sejtető dobozt talált. Zed megérezte a belül rejtőző sötét erőt, és tudta, hogy nem szabadna kinyitnia a dobozt, ám végül mégis győzött a kíváncsisága. Az árnyak egy szempillantás alatt ellepték az elméjét, és olyan technikákat fedtek fel számára, amelyek régóta rejtve pihentek. A titkos tudás birtokában Zed kihívta Shent, a mester fiát, és legyőzte őt. Győzelméért megbecsülésre és elismerésre számított, de a mester tudta, hogy Zed tiltott módszereket használt, és száműzte őt.

A fiatal, megalázott nindzsa évekig vándorolt. Keserűsége fokozatosan becsvággyá vált, és elkezdett másokat is az árnyak technikáira tanítani. Ahogy nőtt az ereje, úgy nőtt követői száma is, de Zed tudta, hogy a doboz nélkül sohasem lesz tökéletes a tudása. Egy napon Zed arra ocsúdott fel, hogy tanítványai immár komplett hadsereget alkotnak. Elvezette őket a templomhoz, hogy elvegye, ami neki jár. A kapunál meglepődve tapasztalta, hogy öreg mestere vár rájuk, és úgy fogadja Zedet és tanítványait, mint szívesen látott vendégeket. Az öregember Zed lábai elé fektette kardját, és kijelentette, hogy elbukott Zed mestereként. Régi tanítványának száműzésével a mester az árnyaknak adta Zedet ahelyett, hogy visszavezette volna őt az egyensúly ösvényére. Az öreg könyörgött Zednek, hogy lépjen be a templomba, pusztítsa el a dobozt és vezesse a követőit az egyensúly felé. A sötét nindzsa követte a mestert a templomba. Néhány pillanattal később az összegyűlt nindzsák hallották, amint Zed felkiált fájdalmában. Rejtélyes módon azonban sértetlenül lépett ki a templomból, és a mester levágott fejét Shen lába elé dobta. Ezután őrjöngő üvöltéssel megparancsolta követőinek, hogy mészárolják le a mester követőit, és szerezzék meg a dobozt.

Aznap elesett a régi nindzsarend. Bár sok tanítvány meghalt, Shen hősies erőfeszítései révén néhányan megszöktek. A templom most az Árnyak rendjének sötét kiképzőbázisa. Zed tanítása a rend mestereként egyszerű: tökéletesítsd a technikád, és ölj meg minden nindzsát, aki elutasítja az árnyak ölelését.

„Az egyensúly hazugság – mi vagyunk az igazi nindzsák.”

– Zed

Előnyei és hátrányai:
+Hatalmas burst
+Nagyonjó poke-ja van
+Egyik legjobb splitpusher
+Képességeket Dodgeolhatunk a "Death Mark"-al
+Living Shadow miatt elég mobilis.

-Squishy (azaz könnyen sebezhető)
-Melee Auto Attack
-Könnyen gankelhető ha a Living Shadow CD-n van.
-Lategamebe könnyen pozíción kívül lehetünk egy kill után

Hogyan játsz vele? Majd én elmondom:
-Early gameben Zednek a farmra kell focusálnia és level1-en totál passzívan csak farmra figyelni míg lvl2-től meg nem lesz a Living Shadow-nk (W), hogy menekülni és effektíven Harassolni tudjunk, ha pedig a Living Shadow CD-n van próbáljunk közel maradni a Turrethez, hogy egy ellenfél gank ne legyen halálos.
Lvl3-tól van egy egész jó poke kombónk: lerakjuk az ellenfél melee range-ébe a Living Shadow-t (W), majd ShadowSlash(E) hogy lelassuljon és próbáljuk meg mindkét Razor Shruikennel(Q) eltalálni.
Amikor Zed eléri a lvl6-ot, lehetősége adódik az ellenfél megölésére egy "All-in" kombóval.
-Ha az ellenfelünknek van Flash-e attólmég használhatjuk a DeathMark-ot, ugyanis a falshnek sokkal nagyobb CD-je van, így ha újra feljön a DeathMark, már egyszerűbb dolgunk lesz, ha viszont ellenfelünknek van más menekülő képessége is, tegyük fel Fizz E, próbáljunk belemenni trade-ekbe (persze jól jöjjünk ki), hogy azokat cd-re tegyék, ebben az esetben ahogy látjuk hogy Fizz elhasználta az E-jét, kb rakhatjuk is a DeathMarkot.
Ugyan ez ha egy Akali trade-ben elhasználja a W-t (láthatatlanná tévő területét), mehet is rá a DeathMark.

Akik ellen rossz Zed:-Kayle
-Vladimir
-Gankplank
-Sivir
-Nocturne
-Elise
-Lissandra
-Poppy
-Tryndamere
-Fizz


Akik ellen jó Zed

:
-Katarina
-Morgana
-Karthus
-Yasuo
-Lucian
-Lee Sin
-Master Yi
-Veigar
-Orianna

Summoner Spellek:
-Flash:Egyélrteműen kell zednek a Flash, mint azt már említettem, zed könnyen pozíción kívül esike egy "All-in" kombó után, és ha a Living Shadownk CD-n lenne, még tudunk menekülni.

-Ignite:Én mindig Ignite-ot használok, tökéletes az early lane dominiáláshoz, meg aztán Assassinként fontos hogy egybe leburstöljük ellenfelünket.

-Teleport:Ignite helyett Teleportra azt mondom oké, ha szeretnénk jobban belemenni a splitpush dologba, picit nagyobb map controlra van szükségünk, ellenfél lane-erünk nemtúl mobilis és effektív a lategame-ben.(persze ha csak top lane-re megyünk,és hogy milyen ellenfél van toppon.

Végül:
-Köszi,hogy megtekintetted ezt a Zed buildet/guildot.Remélem tudtam segíteni,és nem ijesztettelek meg,hogy soha többet ne játszodj zeddel.
-Sok sikert,sok szerencsét Rankeden/Normálon,mindegy.
-Üdv DeadKnight314.
Belépés