ZedZed Build Guide: S5 Zed. The unseen killing machine

67%
Készítette Slayner22, Frissítve: 2015-01-25

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés.
Sok féle kezdés létezik zedre, én ezek közül három kifejezetten efektív kezdést mutatok be. Ezek közti választás a te harcmodorodtól és a lane ellenfeledtől függhet. Az a fontos hogy bármivel kezdesz igazából jól kezdted de van hogy nem a legefektívebben.


Első választás: Sustane.

Tartalma a kezdésnek: 1x longsword, 3x health potion

Logikai felépítése: Ezen build sok okból jó. Az egyik ok az, hogy a longsword beépíthető rengeteg itembe. Ezt a buildet főként burster de papír ellenfelek ellen ajánlanám. Itt főként a Nidalee (ad-ra buildelt nidalee) féle karakterre gondoltam. Mivel papír ezért a longsword damage bónusza hasznos lesz, de mivel ő is nagyot üt ezért a három potion miatt vissza tudjuk healelni magunkat.


Második választás: Trade.

Tartalma a kezdésnek: Doran's blade, 1x health potion

Logikai felépítése: Amennyiben tudod hogy a tradeket magabiztosan meg tudod nyerni akkor ez a kezdés a legefektívebb mivel a doran's blade felruház egy enyhe lifesteal-lel ami a rune setupod miatt erősebb de akkor sem olyan nagy, de emellé még kapsz egy kevés hp-t is, valamint kapsz damaget is. Emiatt a tradeket még magabiztosabban hozhatod. Ezt a kezdés leginkább a late ellenfelek ellen használnám mivel ők a névből is kikövetkeztethetően a játék késő szakaszában nyerik el az erejüket. Ilyen karakter pl.: Leblanc.


Harmadik kezdés: Defensive.

Ennek a kezdésnek a lényege abban jön ki, hogy a damage absorb amit nyerhetünk vele kicsinek tűnnik de ha már 10 spell/aa-t elhárítunk, az már is 80 damage elkerülhető ami sokat számíthat
egy-egy fight közben. Emellé még egy kis hp is társul hozzánk.


Trinketet ne hagyd otthon!
Core.
A legtöbb buildnél azt mondom hogy simán ki lehet bírni egy-egy itemig az első hazamenetellel. Zeddel is meg lehet ezt csinálni de én azt javaslom hogy ezen itemekért térjünk vissza a summoner platformra mivel a roamok ezen itemekkel sokkal egyszerűbbé fognak válni. Hogy miért?

- A jelenlegi meta toplanerei tankok (pár kivétellel pl.: mostanában erős a Cassiopea top)
Na tehát, tankok vannak topon gyakran, erre kell egy ellenlépés amely a brutalizerben nyilványul meg. Egyrész növeli az AD mennyiségedet, emellé még társul egy 10%-os cd reduction. De ez még nem a legfontosabb hanem a következő képessége: armor penetration. Így a tanknak lehet armorja az minket nem fog érdekelni.


- A supportok közé kezd bejönni (vissza jönni) a Nami, ritkán a Sona valamint az új Soraka. Ezek mind tudnak healelni, ekellett Nami és Sona movement speedet is képes adni, így a Bilgewater cutlass segíthet nekünk őket lassítani és bónusz 100 sebzést bevinni rájuk. Na de ez nem csak a supportot érinti támadó jelleggel hanem az adc-k ellen is hasznos. Mivel mostanában azok az adc-k a használtabbak akiknek van escape spell-je ezért ellenük is jól tud jönni a slow. Azért a supportot mondtam mivel egy papír supportot eltávolítani könnyebb mint egy adc-t. Sokszor meg fogjátok kapni hogy "noob, supp focus -.-", de ez ne érdekeljen titeket, mivel a support is ér goldot, és felesleges kockáztatni, valamint vannak olyan supportok mint a nem rég felsoroltak, akiket érdemes focusolni mivel ha nem hal meg az adc akkor simán vissza healeli és feleslegesen roamoltál emiatt xp-t és goldot is veszítesz vagy esetleg turetet is, de akár meg is halhatsz. Egyszóval üsd azt akit el tudsz tüntetni. Személy szerint 5. szint meglépésekor szoktam hazamenni, (természetesenc sak ha olyan a helyzet) és az ultimate spell már úgy jön a kitembe hogy az itemek miatt már magas a burst potenciál.


- Hp potion ahogy a pénzünk engedi.
Time To Fight.
A lanen elkezdett megjelenni az ellenséges csapat, ideje nekünk is erősebb fegyverzetért nyúlni hogy még csak meg se gondolják a győzelmet.

- Zed burst potenciálja jelentősen nagy, de egy-egy CC alatt akár halálos sérülést is kaphat, de amennyiben túléljük jól jön egy kis life steal. Erre a célra megvesszük a blade of the ruined king-et. Na de miért nem BT-t veszünk ha a life steal fontos? mivel Zed alapból nem as orientált champion, de hasznos tud lenni a maximális burst potenciál miatt. (leírásban meg van jelenítve a combo) Emellett egy olyan active képességet is szerzünk amely képes megmenteni mind azért mert slowol, mind azért mert hp-t lop a kijelölt célpontunktól. És a tankokat is képesek leszünk eliminálni pár másodperc alatt mivel a BOTRK passive spellje felruház minket egy olyan tulajdonsággal hogy a célpont !AKTUÁLIS! hp mennyiségének 8%-át képesek leszünk bevinni damage formájában. Emellé még társul egy kicsi ad mennyiség is a bónuszok listáján.


- Szegény tankok egyszerűen nem érnek ellenünk semmit. Már akár a BOTRK és a brutalizer miatt is hamar eliminálásra kerülhetnek, de még egy last whisper is társul az itemeink közé (a brutalizerből építjük ki) így igazából az armorjuk 35%-kal kevesebbet fog érni. Így igazából akárhová mehetünk roamolni a kill 90% ban meg fog történni, remélhetőleg a mi oldalunkra. Na meg ismét társul egy kis damage az eddigi mellé.


- A cipők ismét egy választás keretein belül kerülnek kiválasztásra. Amennyiben ap alapú a hyper vagy a fenyegető damage akkor a mercury shoes-t veszünk meg. Ehhez kapunk egy buffot ami miatt a cc-k kevesebb ideig tartanak. Ha ad alapú a fenyegetés akkor ninja tabi a választásunk tárgya. 10% damage (autoattack) absorb.


! A trinketet fejlesztheted ha eddig nem tetted !
Full build #1 agressor.
Amennyiben a laneünk könnyen megy akkor ezt a buildet lehet építeni nyugodtan.

Ez a build iszonyatosan megnöveli az alapból nagy burst potenciálunkat.

Részletes előnyök:

1. Blade of the ruined king:

- Bónusz attack damage.

- Növeli az attack speedet.

- Több life steal.

- Passive: Hp alapú damage. (aktuális hp 8%-át damageled a kijelölt célpontba.)Ezen passive főként a tankok burstolésére hasznos mivel ők kapnak majd ebből jó pár bónusz sebzést.

- Active: egy chase és damage spell. A chase-t azért könnyíti meg, mivel ha a egy célpontra elnyomod akkor az ő movement speedje csökken a tied pedig megnövekszik. Damege spell közé azért sorolható be mivelaz elsütéskor attól a személytől akire elsütötted (ellenségre lehet csak) le fog venni egy nem túl sok hp mennyiséget de mégis több mint a semmi. Emellett még amit levettél azt meg kapod magadnak, így egy-egy helyzetben életmentő tud lenni.


2. Last whisper:

- Bónusz attack damage.

- Valamint egy passive ami abban nyilványul ki, hogy az armor 35%-ka nem fogja "érdekelni" a sebzésünket, mivel átüti azt. Ez ismételten egy tankok ellen kiváló item, de nem árt ha megvesszük olyan esetekben is amikor alapból papír karakterek ellen játszol hiszen ők is vehetnek olyan itemet ami alap item mint pl.: Fizz vagy akármelyik ap burst midlaner, mivel nekik kell az active a zhonyából, de a zhonya armort is ad, ezzel esélyt kap arra hogy egy burst párbajban ő nyerjen.


3. The bloodthirster:

- Azon négy ad alapú bónusznövelő itemek közé tartozik ami (az sword of the occultot leszámítva) a lehető legtöbb damaget adja (nyolcvan).

- Passive #1: Zednek van egy nagy gyengesége: pár (akár egy is) CC alatt biztonságosan el lehet távolítani. De amennyiben lejár a CC annyiban akár vissza is tudsz pofátlankodni mivel van egy nem olyan gyenge 31,5%-os life steal a kezedben. Hogy miért 31,5? mivel a bloodthirster 20% life steal bónusszal ruház fel. Emellé még a blade of the ruined king 10%-a, és a rune page 1,5%-os life streal quint-je.

- Passive #2: Ez a life steal jó móka meg minden, de van egy bosszantó része. (enemy számára bosszantó) Hogy mi ez? Ez kérem szépen az hogy amennyiben teljes hp-n vagy a bloodthirster túl fogja tölteni a hp-dat 50-350ig terjedő mennyiségben. Ez régen nagyobb volt, de a nerfet kiegyenlítették azzal hogy a buff már 25 másodpercig marad ha nem vagy harcban így csak 25 másodperc után fog elkezdeni csökkeni ami eddig azt hiszem (nem biztos hogy jól tudom) de 10 másodperc volt.


4. Infinity edge:

- Ezen kis aranyos pengécske is 80 attack damage bónusszal ruházza fel tulajdonosát.

- 20% kritet ad. Hogy miért emeltem ki a %-ot amikor nem szokásom? Mert nerfelve lett 25%-ról.

- Juhhú kritelhetünk, de az ellenfelünk nem így fogja gondolni. Miután a passive képessége az infinity-nek a kritek damege-ét növeli 50%-kal (a krit a lolban úgy működik hogy az alap damage 2x annyit ütnek (200%-ot)de az infinity ezt 250%-ra növeli.)


5. Guardian angel

- A mi elburstölésünknek tesz keresztbe a maga 50 armorjával eléggé ellenállóbbak leszünk a burst ellen (ez egy zhonyának megfelelő armor mennyiség)

- Nem csak armort ad hanem még ad ugyan úgy magic resistance-t is. Így már az ap alapú damage sem lesz képes valami hamar eltüntetni minket a pályáról.

- A passive: egy undorító passive-t kapunk, amit mi nagyon szeretni fogunk, de az ellenfelünk nem. Ezen passive abban merül ki, hogy ha sikerül minket megölni akkor 30%-os hp-val újra éledünk. Ja! majdnem kihagytam a legfontosabbat Zednek: manát is kapunk! (na jó, bocsi, de muszáj volt)


6/a. Ninja tabi:

- Növeli az armorunkat.

- Passive #1: a basic attackokból származó sebzés 10%-át nem kapjuk meg. Nem túl sok de akár életet is menthet, de nyilván nem casterek ellen.

- Passive #2: Tier kettes cipőhöz méltóan ad egy kisebb movement speed boostot. Így mind a chase, mind az escape lehetőségeinket növeli.

- Buff: szokásosan, ha vesztésre álltok és deffelni kell akkor homeguard, amennyiben ti támadtok, akár gyakran kell chaselned akkor alacrity.


6/b. Mercury's treads

- Ad egy kis magic resistance-t.

- Passive #1: a root, stun, slow, taunt, fear, silence, blind és a polymorph időtartamát 35%-kal csökkenti.

- Passive #2 Tier kettes cipő szóval ismét megkapjuk a movement speed boostot.

- Buff: szokásosan, ha vesztésre álltok és deffelni kell akkor homeguard, amennyiben ti támadtok, akár gyakran kell chaselned akkor alacrity.


Buff italt e hagyd ki, nagyon hasznos!
Full build #2 split push
Van hogy olyan hátrányba kerülhetünk, amikor a csapat akár 4v5-ben is képes feltartani az ellenfeleket de hosszú távon a turetek az ő kezeik közé vándorol be. Ilyenkor meg kell mondani nekik hogy maradjanak, a lehető legnagyobb erőbedobással próbálják védeni a tureteket (de ezért cserébe ne legyen egy 4 a 0-ért csere killekben.) és ameddig ők védnek addig te split pushban lekezded a: amennyiben miden pusholnak annyiban side lane-t tolni. Vagy ha side lane-t pusholnak akkor a mid, vagy a másik side lane-t told be teljesen. Fontos hogy: figyeld a minimapot! Mivel ha észrevesznek az a két lehetőség van, hogy röhögnek rajtad (ez olyan bronz, silve, gold ban a leggyakoribb) de amíg ők röhögnek te betolod akár az inhibet is. A másik eshetőség hogy leküldenek egy embert (vagy többet) védeni, ilyenkor 2v1-ig ha tudod hogy megy akkor menj nekik, ha nem akkor hanyagold és menekülj, majd visszatolod újra, hosszú távon te jársz jobban. Nézzük ehhez mit ajánlok.


1. Blade of the ruined king:

- Bónusz attack damage.

- Növeli az attack speedet.

- Több life steal.

- Passive: Hp alapú damage. (aktuális hp 8%-át damageled a kijelölt célpontba.)Ezen passive főként a tankok burstolésére hasznos mivel ők kapnak majd ebből jó pár bónusz sebzést.

- Active: egy chase és damage spell. A chase-t azért könnyíti meg, mivel ha a egy célpontra elnyomod akkor az ő movement speedje csökken a tied pedig megnövekszik. Damege spell közé azért sorolható be mivelaz elsütéskor attól a személytől akire elsütötted (ellenségre lehet csak) le fog venni egy nem túl sok hp mennyiséget de mégis több mint a semmi. Emellett még amit levettél azt meg kapod magadnak, így egy-egy helyzetben életmentő tud lenni.


2. Last whisper:

- Bónusz attack damage.

- Valamint egy passive ami abban nyilványul ki, hogy az armor 35%-ka nem fogja "érdekelni" a sebzésünket, mivel átüti azt. Ez ismételten egy tankok ellen kiváló item, de nem árt ha megvesszük olyan esetekben is amikor alapból papír karakterek ellen játszol hiszen ők is vehetnek olyan itemet ami alap item mint pl.: Fizz vagy akármelyik ap burst midlaner, mivel nekik kell az active a zhonyából, de a zhonya armort is ad, ezzel esélyt kap arra hogy egy burst párbajban ő nyerjen.


3. Youmuu's ghostblade:

- Növeli az attack damege mennyiségét.

- Kritre nagyobb esélytünk lesz.

- Cooldown reduction.

- Passive: armor penetration, ismételten egy tankok ellen elggé hasznos item. De mi nem ezért vettük meg jelen esetünkben.

- Active: Ez az ami nagyon jól fog jönni: ha elhasználjuk akkor 6 másodpercre növeli a movement speedet és az attack speedet is.


4. Phantom dancer:

- Hatalmas attack speed löketet ad.

- Eléggé durva krit esély növekedést is okoz.

- Movement speed boost.

- Passive: a minionok/creepek kinek hogy tetszik, nem akadályoznak minket a mozgásunkban.


5. The bloodthirster:

Azon négy ad alapú bónusznövelő itemek közé tartozik ami (az sword of the occultot leszámítva) a lehető legtöbb damaget adja (nyolcvan).

- Passive #1: Zednek van egy nagy gyengesége: pár (akár egy is) CC alatt biztonságosan el lehet távolítani. De amennyiben lejár a CC annyiban akár vissza is tudsz pofátlankodni mivel van egy nem olyan gyenge 31,5%-os life steal a kezedben. Hogy miért 31,5? mivel a bloodthirster 20% life steal bónusszal ruház fel. Emellé még a blade of the ruined king 10%-a, és a rune page 1,5%-os life streal quint-je.

- Passive #2: Ez a life steal jó móka meg minden, de van egy bosszantó része. (enemy számára bosszantó) Hogy mi ez? Ez kérem szépen az hogy amennyiben teljes hp-n vagy a bloodthirster túl fogja tölteni a hp-dat 50-350ig terjedő mennyiségben. Ez régen nagyobb volt, de a nerfet kiegyenlítették azzal hogy a buff már 25 másodpercig marad ha nem vagy harcban így csak 25 másodperc után fog elkezdeni csökkeni ami eddig azt hiszem (nem biztos hogy jól tudom) de 10 másodperc volt.

(sorry a ctrl+c, ctrl+v ért de be szeretném fejezni a buildet mivel van még build amit meg kell csinálnom)


6/a. Ninja tabi:

- Növeli az armorunkat.

- Passive #1: a basic attackokból származó sebzés 10%-át nem kapjuk meg. Nem túl sok de akár életet is menthet, de nyilván nem casterek ellen.

- Passive #2: Tier kettes cipőhöz méltóan ad egy kisebb movement speed boostot. Így mind a chase, mind az escape lehetőségeinket növeli.

- Buff: szokásosan, ha vesztésre álltok és deffelni kell akkor homeguard, amennyiben ti támadtok, akár gyakran kell chaselned akkor alacrity.


6/b Mercury's treads:

- Ad egy kis magic resistance-t.

- Passive #1: a root, stun, slow, taunt, fear, silence, blind és a polymorph időtartamát 35%-kal csökkenti.

- Passive #2 Tier kettes cipő szóval ismét megkapjuk a movement speed boostot.

- Buff: szokásosan, ha vesztésre álltok és deffelni kell akkor homeguard, amennyiben ti támadtok, akár gyakran kell chaselned akkor alacrity.


Ezen item set hátránya kimerül abban hogy: nincsen guardian angel.

Buff italt e hagyd ki, nagyon hasznos!
Full build #3 Egyszerű, erős.
Ezen full build egy olyan item setet tartalmaz amely nem helyzetfüggő, bárhol, bármikor buildelheted Zednek.

1. Blade of the ruined king:

Bónusz attack damage.

- Növeli az attack speedet.

- Több life steal.

- Passive: Hp alapú damage. (aktuális hp 8%-át damageled a kijelölt célpontba.)Ezen passive főként a tankok burstolésére hasznos mivel ők kapnak majd ebből jó pár bónusz sebzést.

- Active: egy chase és damage spell. A chase-t azért könnyíti meg, mivel ha a egy célpontra elnyomod akkor az ő movement speedje csökken a tied pedig megnövekszik. Damege spell közé azért sorolható be mivelaz elsütéskor attól a személytől akire elsütötted (ellenségre lehet csak) le fog venni egy nem túl sok hp mennyiséget de mégis több mint a semmi. Emellett még amit levettél azt meg kapod magadnak, így egy-egy helyzetben életmentő tud lenni.


2. Last whisper:

- Bónusz attack damage.

- Valamint egy passive ami abban nyilványul ki, hogy az armor 35%-ka nem fogja "érdekelni" a sebzésünket, mivel átüti azt. Ez ismételten egy tankok ellen kiváló item, de nem árt ha megvesszük olyan esetekben is amikor alapból papír karakterek ellen játszol hiszen ők is vehetnek olyan itemet ami alap item mint pl.: Fizz vagy akármelyik ap burst midlaner, mivel nekik kell az active a zhonyából, de a zhonya armort is ad, ezzel esélyt kap arra hogy egy burst párbajban ő nyerjen.


3. The black cleaver:

- Bónusz hp.

- Nagyobb attack damage.

- Cooldown reduction.

- Passive #1: armor penetration. (már komolyan sajnálom a tankokat)

- Passive #2: Amennyiben basic attackal okozol sebzést valakinek, az ő armorja csökken 4 másodpercre 5%-kal, ez stackelhető 5x szóval 25% a max armor csökkentés amit végbe tudsz vinni.


4. Ravenous hydra:

Igen, hydra Zednek.

- Hatalmas damage up, így a sebzésünk csak nő és nő.

- Hp regen növekedés.

- Life steal növekedés.

- Passive #1: Az active sebzése life steal kompatibilis így amit az active elnyomáskor sebz azt life stealeli Zed.

- Passive #2: Egy aoe damage. (a teljes sebzésünk 20-60ig terjedő %-os damageje)
Ez által a wave clear sokkal gyorsabban fog menni, emellett egy team fightban az auto attackunk nem csak egy emberre oszt ki sebzést.

- Active: Hasonló a passive #2-höz de ez nem minden auto attack használatkor adja le a damaget hanem ha elnyomjuk, valamint nem 20-60%-ig terjedő damaget ad ki magából, hanem 60-100%-ig terjedő a skála. A közelség számít! Minél közelebb van egy ellenfél annál nagyobb damaget kap.


5. Guardian angel: - A mi elburstölésünknek tesz keresztbe a maga 50 armorjával eléggé ellenállóbbak leszünk a burst ellen (ez egy zhonyának megfelelő armor mennyiség)

- Nem csak armort ad hanem még ad ugyan úgy magic resistance-t is. Így már az ap alapú damage sem lesz képes valami hamar eltüntetni minket a pályáról.

- A passive: egy undorító passive-t kapunk, amit mi nagyon szeretni fogunk, de az ellenfelünk nem. Ezen passive abban merül ki, hogy ha sikerül minket megölni akkor 30%-os hp-val újra éledünk.


6/a. Ninja tabi:

- Növeli az armorunkat.

- Passive #1: a basic attackokból származó sebzés 10%-át nem kapjuk meg. Nem túl sok de akár életet is menthet, de nyilván nem casterek ellen.

- Passive #2: Tier kettes cipőhöz méltóan ad egy kisebb movement speed boostot. Így mind a chase, mind az escape lehetőségeinket növeli.

- Buff: szokásosan, ha vesztésre álltok és deffelni kell akkor homeguard, amennyiben ti támadtok, akár gyakran kell chaselned akkor alacrity.


6/b. Mercury's treads

- Ad egy kis magic resistance-t.

- Passive #1: a root, stun, slow, taunt, fear, silence, blind és a polymorph időtartamát 35%-kal csökkenti.

- Passive #2 Tier kettes cipő szóval ismét megkapjuk a movement speed boostot.

- Buff: szokásosan, ha vesztésre álltok és deffelni kell akkor homeguard, amennyiben ti támadtok, akár gyakran kell chaselned akkor alacrity.


Buff italt e hagyd ki, nagyon hasznos!
Nagyon helyzetfüggő.
Amennyiben nagy a true damage akkor a frozen mallet nem hülyeség.

- Rengeteg hp-t ad, és a true damagere csak egy counter van: a hp.

- Kicsi, de hasznos damage up.

- Passive: Ha egy basic attack-kal sértesz meg egy célpontot akkor a sebzést elszenvedő karakter slowolodni fog.


A nagy ap burst (Fizz, Leblanc, !Lissandra!, Syndra) ellen érdemes megvenni a hexdrinkert és amennyiben még mindig veszélyt jelentenek ránk akkor fejleszd tovább maw of malmortiusra. Miért emeltem ki Lissandrát? Mivel ő az ultinkat lvl 6-tól képes counterelni. A többi csak zhonyával tudja, de akkor elveszik a burst potenciál rájuk. De nem gond, hamarabb van ultid mint nekik zhonyájuk.

Hex drinker:

- Minimális attack damage bónusz.

- Magic resistance.

- Passive: Amennyiben ap alapú sebzés 30% alá viszi a hp-dat akkor egy 250 ap damage absorbáló pajzsot kapsz 5 másodpercre.


Maw of malmortius:

- Szép attack damage boost.

- Magic resistance.

- Passive #1: Ha hiányzik 2% hp-d akkor kapsz egy attack damaget. Ez 35 sbzésig azaz 70% hiányzó hp-ig stackelhető.

- Passive #2: az hex drinker passive képessége csak 250 helyett 400 ap alapú sebzést hagy figyelmen kívül az alap hp barunk.

Képességek

[Q] Borotvaéles dobócsillag

[W] Életre kelt árnyék

[E] Árnyvágás

[R] A Halál jele
Első spellnek a Q a leghasznosabb mivel nagy damage, nagy range-el társulva. Ezt valljuk be, eléggé hasznos. Másodiknak választhatunk hogy E vagy W. Ez csak játékstílustól függ, én a W-s folytatást preferálom ezért a guidban is ezt mutatom be. Szóval W másodszorra. Harmadiknak jön csak az E de őt mégis hamarabb fogjuk befejezni mint a W-t mivel a W-n elegendő egy pont is, míg az E damage miatt hasznos annyira hogy a skilltree második helyén legyen fejlesztés terén. W-t húzzuk ki utoljára mivel az egy kezdeményezp, valamint escape spell. Az R a szokásos 6/11/16-os szint preferenciát élvezi mivel csak ilyenkor lehet fejleszteni.

Leírás

Zeddel a dolgunk főkén az elizolálódott játékosok eliminálása. Gyorsan leburstolod és volt nincs. adok pár tippek Zedet JÁTSZÓ és Zed ELLEN játszó játékosoknak.


Zed a kezeid között:

- A full burst eléréséhet próbáld meg a W->E->auto attack->Q->R->Q kombinációt bevinni.

- Ne legyen nagy az egód, oké, el vagy feedelve, nagy a farmod, de ezek ellenére se menj bele 1v5 harcokba.

- Ne burstolj el minden spell-t mivel ha a jungler látja ezt akkor tudja hogy kiszolgáltatott célpont vagy. (E: lassítás miatt meg tudsz menekülni. W az újvól való aktiváláskor az árnyékod és te helyet cseréltek és mivel ez eléggé nagy táv tud lenni ezért jobb ha bent tartod a kitedben akkor amikor nem látod az enemy junglert.

- Ha turet dive-ra készülsz és többen is vannak a turet alatt akkor Q->R->E->W->Q->R kombinációval támadj be és menj ki. Miért? Ha Wvel bemész, R-rel rá ugrasz valakire akkor nem tudsz a turet damage elől azonnal elugrani. Az imént leírt kombinációban figyelj arra hogy a lehető legkisebb utat kelljen megtenned az ulti újra aktiválásakor a turet range-ből, de a legobb az ha a turet rangen kívülrő tudsz beultizni így az R második aktiválásakor már ki kis értél a turet alol.

- Ward!!! Egy eszméletlen nagy baromság az hogy a support dolga a wardolás. Ez a support dolga főként, de neked is ép úgy kötelességed wardolni mint neki! Egy vision wardod mindig legyen. Én nem a középső bokorba szoktam tenni hanem a blue pit mögötti résznél a river felé néző bokorba. Emellett vagy kettő (ez a biztonságosabb), vagy egy ward használatával be is lehet magunkat védeni. Ezt/ezeket a side bushokba tesszük a lanen. ha egy wardot tettünk csak le akkor afelé a bokor felé legyünk közelebb mivel arra láthatjuk a fenyegetés érkezését, vagy tudhatjuk hogy ha arra menekülünk akkor nem vár ránk semmi. Ha kettőt vettünk akkir akárhol lehetünk mivel a két side bush be van wardolva.

- Igyekezz first targetben eltalálni a Q képességeddel a célpontot.


Zed ellen:

- Midlanernek fontos a zhonya!

- Adc: omg, fuck..., nerf Zed pls, i can't def him ult. Ez a mondat ki szokta nálam verni a biztosítékot... akkor a mercurial scimitar mire van? Nem lehet sírni hogy fontos részét bukom a buildemnek mert nem lesz elég sebzésem hiszen 80ad-t ad. Nem éri meg egy kis attack speedet bukni azért hogy életbenmaradj?

- Shuriken (Q) kerülése, mivel ez hatalmas sebzés. Ha nem megy az elekrülésee akkor legalább second target legyél mivel akkor kisebbet damagel rád.

- Ha tudod hogy Zed lesz az ellenfeled és te még nem pickeltél akkor valami ranged, cc-s karaktert pickelj. Lissandra effektív ellene lanen. A support is megteheti hogy Janna picket fog választani így a támadó Zedet simán ellöki. Ha Janna a védelem akkor várd meg míg beultizik zed (csak ha nincs oylan target akit egy ultival megöl) és csak az ő ultija után ultizz mivel 1.: nem fog meghalni. 2.: healelődik. 3.: Zednek egy kis időre nincs ultija.

- Próbálj passive játékmódot folytatni és a hibára várj. Egy idő után biztosan hibázni fog, és ezért büntesd meg ahogy csak lehet.


Nos, köszönöm hogy megnéztétek a buildemet. Sajnálom hogy ilyen inaktív hullámok után csak ilyenekkel jövök... Valamint ismét mondom hogy a ctrl+c, ctrl+v ért is bocsánat. Amennyiben tetszett a munkásságom legyél szives jelezni azt egy zöld pacsival :D

Good Luck Have Fun!

Slayner22
Belépés