ZedZed Build Guide: Zed Guide - with Smite

58%
Készítette wRt, Frissítve: 2015-03-28

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Első hazateleportálás
Fontos, hogy az első hazateleportálás után, legyen elég aranyunk (1337), ahhoz hogy megtudjuk venni a 'A Brutálist'. Ha miután megvettük, marad még aranyunk, egy cipőt, őrszemet, vagy akár életerőitalt is vehetünk.
Második hazateleportálás
Ha lehetséges, úgy időzítsünk hogy miután másodjára teleportálunk haza, képesek legyünk arra hogy 'A Brutális'-ból kifejlesztük a 'Harcos' jungle tárgyat.
Teljes build - könnyű játékban
A teljes buildünk így kell hogy kinézzen, az 'Őrangyal' helyett vehetünk más védekező tárgyat is. Két cipő között van lehetőségünk választani, mégpedig 'Ionia fénycipője' és a 'Mozgékonyság cipője' között választhatunk. Ez a két cipő közül, teljes mértékben ízlés szerint válasszunk. Viszont ha az ellenséges csapatában sok az AP-s hős, akkor akár a 'Higanyléptek' nevű cipőt is megvásárolhatjuk.
Varázslók ellen - I. lépések
Hogyan buildeljünk ha az ellenséges csapat AP-s hősökből áll? Egy picivel eltér a megszokott 'könnyű játék' buildjétől. Ugyanúgy 'A Brutális'-sal kezdünk, és ugyanazzá a jungler tárgyá fejlesszük ki, viszont utána mindenképp a 'Higanyléptek' cipőt vegyük meg, és fontos hogy előbb vegyük meg az 'Átoknyelőt', utána pedig a 'Higany selyemöv'-et.
Varázslók ellen - II. lépések
Ahhoz hogy még nagyobb hatást keltsünk az 'Átoknyelő'-vel, fejlesszük ki a 'Malmortius bendőjére'. Ha jól állunk akár 'Az Okkult kardját' is megvehetjük, csak akkor óvatosan játszunk, kevésszer haljunk meg.
A 'Higany selyemövet' egyenlőre hagyjuk meg. Miután ez megvan kezdjük el 'A letaszított király kardját' építeni.
Varázslók ellen - Teljes build
Megjegyzés: amennyiben 'Az Okkult kardját' szeretnénk fejleszteni, hiszen jól állunk és kevésszer halunk meg, azt 'A letaszítótt király kardja' helyett vegyük meg, hiszen a sujtás eleve lassítja az ellenséget valamilyen szinten.
Harcosok ellen - Teljes build
A Harcosok ellen a legfontosabb, hogy páncéltörést építsünk, hiszen azzal kizárt hogy páncélt vegyenek, ha pedig mégis azt vennének, szinte semmit sem fog érni ellenünk. Fontos, hogy ha közelharcos ellen játszunk a középső ösvényen, játszunk agresszívan, és minél kevesebb minion-ölést hibázzunk el. A 'letaszított király kardja' egy jó kombináció a sujtással, hiszen még jobban letudjuk lassítani az ellenségeinket.
Hatodik tárgynak megvehetjük 'A fekete hasítóbárd'-ot, vagy pedig megvehetjük 'A Vérszomjast'. Ha jól állunk akkor 'A Vérszomjas' ajánlott.

Képességek

[Q] Borotvaéles dobócsillag

[W] Életre kelt árnyék

[E] Árnyvágás

[R] A Halál jele

Leírás

Zed a legerősebb orgyilkosok közé tartozik, és ha jól kezeljük akár több száz, ezer játékot is nyerhetünk vele. Fontos, hogy Zed árnyékaít jól tudjuk kezelni, a legalapvetőbb 'kombó' az, ha ráultizunk(R) az ellenfélre, majd miután mögé dobtuk az Életre kelt árnyékot (W) próbáljuk meg minél több (3) pengével (Q) eltalálni az ellenfelünket. Amennyiben ez nem sikerül, legalább az Árnyvágás(E) legyen sikeres, hiszen minél több képességgel találjuk el az ellenfelünket, annál többet sebéz az ultink.
Ahhoz hogy jól lasthiteljünk, azaz könnyebben farmoljunk, a passzívunk rájátszik, ami dióhéjban az, hogy azokra az egységekre melyeknek kevesebb mint 50% életük van, nagyobb varázssebzést osztunk ki.
Sok sikert kívánok mindenkinek, remélem hasznos a guide!


Belépés