ZedZed Build Guide: Zed mid

50%
Készítette Chrose, Frissítve: 2013-12-18

Varázslatok

Tárgyak

Kezdő tárgyak
Biztonságos kezdés, inkább kezdőknek ajánlott.
Kezdő tárgyak- kockázatosabb
Tapasztaltabb játékosoknak. A Warding trinket helyettesithető Sweeping trinkettel, mivel Zedet nehéz elkapni, könnyen menekül, ezért nem létfontosságú a ward.
Alap tárgyak
Brutalizer az egyik legfontosabb item, Cutlassből épül a BotRK. Hexdrinker opcionális- ha erős burstje van a midlanernek, fontos tárgy.
Offenziv tárgyak
Ha jól megy a game, előnyben vagy, ajánlott minél inkább sebzésre épiteni. Black Cleaver-t csak BotRK és LW után ajánlott megvenni, a brutalizer ad elég armor penát alapból.
Defenziv tárgyak
Ha le vagytok maradva/nincs tank, az alap itemek után buildelhetsz MR-re, HP-ra és esetleg Armorra.
Cipők
Cipő választható. Ha sok a cc, Mercury, ha gyakran akarsz ultizni, Ionian Boots of Lucidity, ha roamolni akarsz inkább, Boots of Mobility-t ajánlok. Én leggyakrabban CDR-re hajtok, hisz szeretek az ultival játszadozni, skillshotokat dodge-olni :)

Képességek

[Q] Borotvaéles dobócsillag

[W] Életre kelt árnyék

[E] Árnyvágás

[R] A Halál jele
Lvl 3-n tanulható az E is.

Leírás

Zed egy nagyon erős hős midlanere. Jól tud harassolni, jó a wave-clearje, és nagyon jó burstje van. Sok gyakorlást igényel az árnyékok használatának elsajátitása, de mindenképpen megéri.
Érdemes pár dolgot észben tartani:
-árnyékot csak menekülésre érdemes használni. Akkor harassolj árnyékkal, ha tudod, hogy nincs közelben a jungler. Tipp: árnyékot belőve az enemy minionok mögé nagyon nagy sebzést tudsz az ellenfélre tolni, hisz a shuriken első találatja a midlaner. Miután talált a shuriken és közel van az enemy az árnyékhoz, lassitsd le egy E-vel, válts helyet az árnyékkal, tolj bele egy autoattack-ot, utána fuss vissza a minionok mögé. Garantált meglepő hatás, ritkán tudnak rá reagálni, főleg ha sikerül úgy helyet váltani az árnyékkal, miközben futsz hátrafele.
-a shuriken hangeffektet ad ki, ha ellenfelet eltalál. Hasznos bokrokat megnézni facecheck helyett.
-az árnyék megvilágitja a területet, ahol van.
-az ultival ügyesen lehet diveolni akár full hp-s ellenfelet, ha az nem nagyon tankos. Ráultizol, elkapod két shurikennel és egy E-vel, BotRK-ot eltolod (érdemes smartcastra rakni), egy AA-val proccoltatod a passzivot, ignite-ot eltolod, és újraaktiválod az ultit. Ha ügyes vagy, ez két másodperc alatt lezajlik (érdemes smartcastot használni), és megúszhatod egy tower hittel.
-nagy távolságokat tudsz átugrani egy árnyék+ultival.
-az ulti castolási ideje 0,75 mp, eddig targetolhatatlan vagy.
Belépés