CaitlynCaitlyn Build Guide: ADC | SEASON 6 | 6.10 Patch

89%
Készítette Kexzon, Frissítve: 2016-05-31

Varázslatok

Tárgyak

Kezdő tárgyak.
Alap kezdő tárgyak. Mint minden lövésznek.
Első vásárlás.
Általában 2 opció közül szoktam választani.

1: K. N. kard
2: Csákány + cipő

Első: K. N. kard-ot többször választom. Több sebzést ad mint a csákány és ez nagyban segít az ösvényed dominálásában.

Második: Csákány + cipő általában akkor választom mikor az ellenfél sok skillshottal (Thresh Q, Morgana Q, Ezreal Ulti + Q stb..) vagy az ellenfél junglere sokat gankel az ösvényemre (babysitt).

Ui.: Célszerű 1450 - 1500 arany körül hazamenni ha az első opciót választjuk. Ha a második opciót választjuk 1250 - 1300 arany is elég. (Persze, ha úgy jön ki a lépés és a K. N. kard mellé cipőt is tudunk venni akkor vegyük meg.) Életerőital-t (Hp poti) észlelő őrszemet (Pink ward) mindig mind a két esetben vegyünk!
Második vásárlás.
Célszerű a Serény-t megcélozni és azt megvenni. Ha nincs rá elég pénzünk akkor a Reflexíj is megteszi.
Mind a két tárgy a Runaan hurrikánjához kell.
Ha elértük a 9-es szintet váltsunk át kék trinketre. A képességeknél leírtam miért hasznosabb ez a trinket a sárgánál.

Első teljes tárgyként a Runaan hurrikánját ajánlanám. Utána pedig Határtalan penge.
Mid game.
Ezt a három tárgyat mindig megszoktam venni. (Ebben a sorrendben)
Szituációs tárgyak.
A három alap tárgy mellé jöhetnek a szituációtól függő tárgyak.

Lord Dominik üdvözlete:
Nagy tankelhárító tárgy. Tökéletes, ha az ellenfél csapatában olyan hősök vannak akik nagy életerővel rendelkeznek. (Pl: Garen, Zac, Sion stb.)

Halálos emlékeztető:
Szintén tankok ellen jó választás. Igaz bónusz sebzést nem ad mint a Lord Dominik üdvözlete viszont, ha fizikális sebzést okozunk ellenfelünknek Súlyos seb hatást alkalmazzuk rajta. Én ezt a tárgyak nagyon ritkán veszem inkább a Lord Dominik üdvözletét preferálom. Akik ellen viszont jó: Mundo, Soraka.

Eleven szablya:
Nagyon szeretem ezt a tárgyat. Sebzést és életlopást biztosít ami Caitlyn-nek elengedhetetlen. Az aktív képesség megmentheti az életedet ha jókor használod. Ajánlott sok lassítással, lefogással rendelkező ellenfelek megvenni a tárgyat és nem elfelejteni használni az aktív képességét.

A Vérszomjas:
Sajnos amióta az Eleven szablya aktív képessége nem hatástalanítja a Zed ultit én ezt a tárgyat jobban preferálom assassin hősök ellen.

Őrangyal:
Ha úgy érzed a csapatod nem képes megvédeni téged akkor ez egy jó tárgy. Általában utolsó tárgyként szoktam megvenni. De ha úgy érzem nincs rá szükségem mert több sebzés kell és a csapatom megtud védeni, a másik négy tárgy közül választok inkább.


Teljes felszerelés.
Személyes kedvenc.

Képességek

[Q] Piltoveri rendteremtő

[W] Yordlecsapda

[E] 90 kaliberes háló

[R] Halálpontos lövés
[P] Fejlövés
Néhány alaptámadásonként és a csapdával vagy hálóval elkapott célpontok esetében Caitlyn bónusz sebzést okozó fejlövést adhat le, amelynek sebzését növeli a kritikus csapási esélye. A csapdával vagy hálóval elkapott ellenfelekre Caitlyn kétszeres távolságról adhat le Fejlövést.

Fontos tudnivaló még ezzel kapcsolatban: 6 alaptámadás után a következő alaptámadás "Fejlövés" lesz. Ha bokorból indítjuk az alaptámadást azt kettőnek veszi. Tehát ha 3 alaptámadást viszünk be a célpontunkra akkor a következő alaptámadás "Fejlövés" lesz.

[Q] Piltoveri rendteremtő
Nagy sebzéssel rendelkező skillshot. Fontos tudni, hogy az első ellenfélben akit megsebez csak arra visz be maximális sebzést. Utána csak a sebzés 67%-át szenvedi el az összes többi ellenfél akit eltalálunk még vele. Push-oláshoz és Poke-oláshoz nagyon hasznos. Elsőnek kell maxolni.

[W] Yordlecsapda
Másodjára szoktam maxolni. Fontos tudni, ha egy ellenséges hős belép a csapdába akkor a következő alaptámadásod amit rá irányítasz Fejlövés lesz ami plusz bónuszt sebzést okoz az elkapott ellenfeleknek. Ha egy ellenfél belelép a csapdába akkor a Piltoveri rendteremtővel (Q képességünk) maximális sebzést viszünk be az ellenfelünkbe, mindegy hány ellenfelet találtunk el előtte a képességgel.

[E] 90 kaliberes háló
Utoljára szoktam maxolni. Ha az ellenfelet eltaláljuk a 90 kaliberes hálóval akkor a következő alaptámadásunk "Fejlövés" lesz az eltalált ellenfélre.

[R] Halálpontos lövés
Ügyelni kell arra, hogy más ellenséges hős blockolhatja a lövésünket. Érdemes akkor használni mikor egy sebezhető mágus vagy lövész közelében nincsen senki. A messzelátó fejlesztés (kék trinket) nagyon hasznos lehet, mikor az egyik ellenséges hős a háború ködében(Fog of war) van és nem látod őt. Ilyenkor felderítesz egy területet az őrszemmel és és elsütheted a Halálpontos lövésedet.

Leírás

• Előnyei •
-Ő tud az egyik legmesszebb lőni az alaptámadásaival. (650 Range)
-Nem egy bonyolult hős kezdőknek.
-Biztonságos vele az ösvényen való 2v2.
-Szinte az összes támogató hőssel jó párost tudnak alkotni.


• Hátrányai •
- Nagyon papír.
- Nincs normális menekülésre való képessége. (Maximum az E, de az is megszakítható)


Pro játékosok Caitlyn-el (Video)
TSM Doublelift - Draven ellen
Gosu - Lucian ellen
C9 Sneaky - Lucian ellen
EDG Deft - Lucian ellen


További általam elkészített buildek:
Maokai | TOP | Season 6 | 6.9 Patch

Köszönöm, hogy végig olvastad. Ha tetszett és szeretnél még build-eket tőlem, akkor kérlek jelezd ezt egy like és/vagy komment formájában.

Ha van kérdésed nyugodtan kommentelj én segíteni fogok! Esetleges elírási hibákért elnézést kérek, észrevétel esetén kérlek jelezd!
Belépés