A hősfrissítésekről

Írta NPC Yemi, Kategória: RIOT
2014-11-08 20:36

A Riot nemrég közölt egy cikket, mi átfogalmaztuk és lerövidítettük nektek!

A régi időkben a vizuális frissítések teljesen más szemléletűek voltak. Vegyük példának Sivirt, nagyrészt csak kinézetbeli változtatásokat kapott. Ott van Heimer barátunk is, akinek a vizális és képességfrissítése között egy hónap telt el. Ő már a következő lépcsőfok volt az olyan kaliberű fejlesztéshez, mint Sion. Sion volt ebben az évben a legnagyobb újradolgozási projekt, teljesen új kinézet, új háttértörténet és játékmenet. A jövőben ilyen jellegű frissítésekre lehet számítani.


Régebben képességfrissítés alatt azt értették, hogy egy meglévő karakter problémás elemeit kicserélték, például Kassadin esetében. Újabban már teljes játékmenetre vonatkozó frissítéseket kaptunk, mint Soraka vagy Nidalee. A Riot próbálkozik egy-egy hős problémás vonásait kijavítani, miközben az érzés nem változik, ahogy játszol egy karakterrel és megmaradjon a karakter egyedisége.


A textúrák frissítése még 2013-ban kezdődött el. Rammus és Anivia volt az első két alany. Az esetükben hasonló kis változtatások voltak, mint a mostani frissítéseknél. Mivel az első két prototípus pozitív visszajelzéseket kapott, megpróbálkoztak egy nagyobb falattal is, aki Sona volt. Szintén pozitívak voltak a visszajelzések, így belevághattak egy nagy projektbe, amit most ti is tapasztalhattok. Rengeteg régi hőst szépítenek meg, hogy a színviláguk illeszkedjen a szezon 5-ös térképhez.


Sion volt a csapat legnagyobb projektje, ami alapját fogja képezni a jövőbeli hasonló kaliberű frissítéseknek. A Riot úgy látja, hogy érdemes eltérő mértékű frissítésekkel foglalkozni. Vegyük példának Viktort, aki kis ráncfelvarrás mellet játékmenet frissítést is kapott, és valljuk be, pozitív hatással voltak a karakterre nézve. Még az ilyen kisebb mértékű változtatásokba is sok munkát kell befektetni az animátoroknak és hangmérnököknek is.
A Riot szeretné nagy lendülettel befejezni a 2014-es szezont, majd ugyanilyen lendülettel folytatni a következőt is!

Tervek a jövőre nézve

Egyszerre fognak több frissítésen dolgozni. Egy frissítéssel természetesen nem lehet elkerülni, hogy valaki kedvence eltűnjön a játékból. Ezen úgy próbálnak segíteni, hogy megpróbálják megőrizni a karakter jellegét. Nagyjából már most is működik az, hogy egyszerre készítenek több projektet a Riot háza táján. Sion, Viktor és Soraka szinte egyszerre, de eltérő mértékben frissült. 2015-ben rengeteg frissítéssel fognak meglepni minket.

Néhány most futó projekt

Maokai a következő a listán. Újradolgozott modell, kisebb grafikai újítások. Hasonló frissítés lesz mint Singed esetében.

Tristana jelentősebb mértékű vizuális frissítést fog kapni. Újradolgozott modell és kis mértékű játékmenet frissítés. Az E képességét kicsit érdekesebbé teszik.

Poppy hasonló nehézségű újradolgozás terén, mint Sion. Továbbra is szeretnének egy állig felfegyverzett jordle harcost, aki képes tornyok alá betörni. Poppynál egyértelműen a háttértörténetet is szeretnék izgalmassá tenni. Teljes képességrepertoár-frissítés célpontja a páncélos kishölgy. Természetesen próbálják új tulajdonságokkal felruházni miközben a régiek megmaradnak.




Hozzászólások (2)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
balu8429 - 10 éve 1
Shennek és Udyrnak járna már egy textúra frissítés >.<

MetalshadowC - 10 éve 2
Nagyon sok hősnek járna még frissítés, ez biztos, mint például Fiddle(, Ryze, Annie, Alistar), de szerintem; úgy gondolom őket is felfogják frissíteni, csak egyszerűen valahol el kellett kezdeniük, így az említett hősök később kerülnek sorra.
Belépés