Nasus a dzsungelben

Írta LoLNews, Kategória: Egyéb
2019-01-18 11:46

Még sose okozott ekkora örömöt a Nasus-szal való játék, mint most. A Q képességén a bónusz sebzés sokkal könnyebben halmozható, így hihetetlen nagy fenyegetést jelenthet, ha a korai játékszakaszban megfelelően tud farmolni. Egyedül a dzsungelürítési sebességén múlik, mikorra válik erőssé.

8SzjJJAl.png

Hogyan működik?
  1. Megnövelt stackelés a Q-n: A 9.1-es frissítésben Nasus már 12 stacket kap a nagyobb szörnyek megöléséért (vagy ágyús minion/hősgyilkosság esetén), vagyis dupláját, mint korábban. Ez azt jelenti, hogy a dzsungelben ugyanolyan sebességgel tudja gyűjteni a jezőket, mint a felső ösvényen, majd ez az ütem egyre csak gyorsul. 
  2. Mozgási sebbeség rúnák erősítése: Nasus az ösvényen kénytelen az elszántság rúnát választani ahhoz, hogy átvészelje a játék korai szakaszát. Viszont a dzsungelben a boszorkányság "fázisroham" rúnáját is el tudja hozni. Ezzel, valamint a két cooldown rúnával el tudja érni, hogy a Q-t még gyorsabban tudja erősíteni. Nem utolsó sorban pedig a hősök is sokkal nehezebben tudják lerázni a "fázisroham" miatt.
  3. Elérhető a parázsbehemót: Ezzel a tárggyal Nasus el tudja kerülni, hogy további tankos itemeket kelljen vásárolnia a játék korábbi szakaszában. Az orvvadászok pengéje továbbá tömegirányítást garantál számára, így a lassításokon keresztül még inkább nehéz lesz lepattintani.

NG9XHTnl.png

QcMt5g1l.png


Gyengeségek:
  1. Gyenge korai játékszakasz: A dzsungelesek arra is hivatottak, hogy a játék korai szakaszában segítsék az ösvényen játszókat, valamint a scuttle crabeket leüssék. Viszont ezekben Nasus nem remekel, ráadásul a Q képességgel kell a szörnyeket megölnie, ha erőssé akar válni, nem pedig sújtással. Ezt kihasználva könnyedén tudja az ellenfél dzsungelese ellopni a szörnygyilkosságokat.
  2. Nehezebb split-push: Ebben a variációban kénytelen a sárkány/hírnök stb. felé orientálódni Nasus, ami azt eredményezi, hogy a split-push háttérbe szorul, így kevesebb stackhez jut. Ha hosszas hezitálásba kezdesz, könnyedén elvesztheted a karakterben rejlő lehetőségeket.

Végkövetkeztetés:
Meglehetősen erőssé válhat, ha szabadon tud farmolni. Ugyanakkor ez kockázattal is jár, hiszen egy ideig veszt az amúgy sem túl nagy nyomásából Nasus, így az ellenfél  dzsungelese könnyedén átveheti az irányítást az ösvények felett.

Természetesen, ha képes az enemy-hez képest nagyobb aktivitást elérni, abban az esetben mindneképpen megéri a befektetett idő a korai szakaszban. Sajnos ez a hátulütője is a karakternek: ha eleinte nem úgy jön ki a lépés, ahogy kéne, onnantól kezdve a meccs hátralévő részében sem fog tudni nagyot alkotni a karakter.


Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés