Sylas: A kiszabadult rab hősleleplezés

Írta NPC Yemi, Kategória: Skinek/Hősök
2019-01-08 21:37

A Riot nem várt sokat, a 2019-es évet egy új hős bejelentésével kezdte.

Alap kinézet
zcjQ0gWl.png

Kiadással együtt érkező kinézet
YREx1lgl.png

Magyar előzetes


Képességek

Passzív
Sylas egy képesség elsütése után megforgatja láncait maga körül, ezzel megsebezve ellenfeleit.

Q képesség
Sylas maga elé csap a láncaival, megsebzi és lelassítja az eltalált ellenfeleket. Rövid idő elteltével a becsapódás helye felrobban, amivel azonos mértékű sebzést és lassulást okoz.

W képesség
Sylas odaszáguld egy közeli ellenfélhez, mellyel sebzést okoz és gyógyítja saját magát. Amennyiben az ellenfél kevés életerővel rendelkezik, a sebzés mértéke nő. Ha Sylasnak kevés életereje, abban az esetben a gyógyítás mértéke nagyobb lesz.

E képesség
Sylas előretör egy rövid távolságot amivel pajzsot nyer. Egy kis ideig a képesség újraaktiválható, amivel kiengedi a láncait, és az első eltalált ellenfelet megsebzi, elkábítja, majd odahúzza magát hozzá.

R képesség
Sylas lemásolja egy ellenfél végső képességét, amit ő maga képes később elsütni. Az ellenfelek zavartalanul használhatják a végső képességüket. Sylas akkor másolhat képességet, ha a képessége nem áll újratöltés alatt. Egy rövid ideig nem tudja újra ellopni ugyanazt a végső képességet.

Sylas - a kiszabadult rab története
Szegény demaciai családban született mágusként dregbourne-i Sylas helyzete talán már a kezdetektől fogva kilátástalan volt. A szülei alacsony társadalmi helyzetük ellenére is szilárdan hittek az országuk eszméiben. Ezért amikor megtudták, hogy a fiuk mágikus képességekkel van „megátkozva”, meggyőzték őt, hogy adja fel magát a királyság mágusvadászainál.
Különös mágiaérzékelő képessége miatt Sylast a polgárok között rejtőző többi mágus felkutatására használták. Életében először úgy érezte, hogy van jövője az országa szolgálatában, és hűségesen teljesítette a rábízott feladatokat. Büszke volt, de magányos – a mentorain kívül tilos volt másokkal érintkeznie.
A munkáján keresztül Sylas észrevette, hogy a mágia sokkal elterjedtebb volt annál, mint amit Demacia állított. Még a gazdagok és a híresek között is érezte a rejtett hatalom jelenlétét... és néhányan közülük a mágusok leghangosabb becsmérlői voltak. De amíg a szegényeket megbüntették az átkukért, úgy tűnt, hogy az elit a törvény felett áll, így ez a képmutatás hintette el a kétség első magvait Sylas elméjében.
Ezek a kételyek végül egy halálos, sorsdöntő esemény során igazolódtak be, amikor Sylas és a mentorai összefutottak egy vidéken rejtőzködő mágussal. Miután rájött, hogy a mágus csupán egy kislány volt, Sylasnak megesett rajta a szíve. Amikor megpróbálta megvédeni őt a mágusvadászoktól, véletlenül hozzáért a lány bőréhez. A lány mágiája átjárta Sylas testét – de ahelyett, hogy végzett volna vele, nyers, féktelen löketekben tört elő a kezéből. Addig még nem is tudott erről a képességéről. Három ember halálához vezetett, és ezek egyike a mágusvadász mentora volt.
Sylas tudta, hogy gyilkossággal fogják vádolni, ezért elmenekült, és hamarosan úgy került be a köztudatba, mint Demacia egyik legveszélyesebb mágusa. És valóban, amikor a mágusvadászok rátaláltak, nem mutattak irgalmat.
Fiatal kora ellenére Sylast életfogytig tartó börtönre ítélték.
A mágusvadászok erődjének legsötétebb zugában tengődött, ahol mágiaelnyomó petricitből készült nehéz béklyókat kellett viselnie. Mágikus látásától megfosztva a szíve olyan keménnyé vált, mint az őt fogva tartó kő, és arról álmodozott, hogy bosszút áll mindenkin, aki oda juttatta.
Tizenöt borzalmas év elteltével rendszeres látogatója akadt – egy Luxanna nevű fiatal önkéntes az Illuminátorok rendjétől. Sylas a bilincsek ellenére is felismerte, hogy a lány kivételesen nagy hatalmú mágus, és idővel szokatlan, titkos kötelék alakult ki közöttük. A mágia irányításával kapcsolatos tudásáért cserébe Lux mesélt neki a celláján kívüli világról, és minden könyvet elhozott neki, amire csak vágyott.
Végül óvatos manipulációval elérte, hogy a lány becsempésszen a cellájába egy tiltott kötetet – a híres szobrász, Durand eredeti feljegyzéseit, amelyben a petricittel végzett munkáját ismertette.
A mű feltárta a kő összes titkát Sylas előtt. Ez a kő volt Demacia boszorkánysággal szembeni védelmének alapja, de Sylas rájött, hogy nem elnyomta a mágiát, hanem magába szívta azt.
És ha az az erő már ott volt a petricit belsejében, azon tűnődött, hogy vajon szabadjára tudná-e engedni...?
Mindössze egy mágiaforrásra volt szüksége. Egy olyan forrásra, mint Lux.
A lány látogatásai azonban abbamaradtak. Családja, a nagy hatalmú Koronaőrök tudomást szereztek a kapcsolatukról, és féktelen haragra gerjedtek, amiért Lux megszegte a törvényt, hogy segítsen annak az alattomos bűnözőnek. Mindenféle magyarázat nélkül elrendezték, hogy Sylast felakasszák.
Az akasztófánál Lux a barátja életéért könyörgött, de siralma süket fülekre talált. Amikor a hóhér elhaladt a lány mellett, hogy megszorítsa a hurkot, Sylasnak sikerült megérintenie Luxot a láncaival. A lány ereje a várakozásainak megfelelően a petricitből készült béklyókba áramlott, készen arra, hogy Sylas szabadjára engedje. Az ellopott mágia segítségével kiszabadította magát, és csak a rémült, ifjú Koronaőrt hagyta életben.
A mágusvadászok erődjét nem számkivetettként hagyta ott, hanem a megtört és üldözött demaciaiak új, dacos szimbólumaként. Titokban járta a királyságot, maga köré gyűjtve a száműzött mágusokat, akiket mostantól egy közös cél vezérelt: megdönteni a trónt, és lerombolni az elnyomó rendszert, amely miatt oly sokáig szenvedtek.


Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés