10 képesség, amivel nem csak segíteni tudunk

Írta Navetelen, Kategória: Egyéb
2015-08-05 11:51

Biztos találkoztatok már olyannak, hogy egy csapattársatok (vagy te) úgy használt egy képességet, hogy sokkal rosszabbul jöttetek ki belőle. Ebben a rövid, szórakoztató összeállításban megtaláljátok a 10 leggyakoribbat.

Rengeteg hasznos képesség van a League of Legendsben amivel társaink segítségére lehetünk. De mi van azokkal amelyekkel el is ronthatjuk a dolgokat?


Nézzük meg mik azok a megfondolatlan gombnyomások melyekkel rengeteg bosszúságot okizhatunk csapatunkak.

1. Jarvan (R) Cataclysm

A méltán híres Jarvan féle végzetes fal...Most már a játékosok nagy részének eszébe jut hogy leeresztheti a falakat ha újra megnyomja az R-t, de néha csak a csőlátás vagy a tudatlanság jut te pedig tehetetlenül beragadsz.



2. Blitzcrank (Q) Rocket Grab
Az egyik legnagyobb befolyással bíró képesség a játékban. Blitzcrank kihúzhat a gödörből de ő is lehet az aki oda belök. Ha a legtöbbet sebző ellenfelet sikerül berántani a csapatod közepére, ez az egyetlen mozdulat megnyerheti az egész meccset. Persze a halhatatlan tankjukat is behúzhatja aki aztán lestunolja minden társát és röhög a markában.



3. Lee Sin (Q) Resonating Strike
Bár tulajdonképpen Lee Sin Q képességének első felével semmi probléma nincs. Amiatt még senki nem vesztett. Viszont az a bizonyos második fele.. mintha szirének éneke csántana ilyenkor minden Lee Sin játékost, és nem is kérdés hogy újra megnyomják azt a fránya Q betűt.



4. Bard (E) Magical Journey/ (R) Tempered Fate
Mindkettőt érdemes megemlíteni. Kevés képesség van a játékban melynek hatására az egész csapatod képes bevágtatni egy teljesen ward nélküli területre, és legalább olyan kevés amivel az összes társadat le tudod stunolni. Szerencse hogy Bard mindkettőt magáénak tudhatja.


5. Tahm Kench (W) Devour
Tahm Kench Bekebelezés(W) képessége rendkívül hasznos lehet ha meg akarod védeni társad az arra repülő lövedékektől. De ha egy területi képesség közepére viszed őt akkor ő is megkapja az adagját, akkor is ha amúgy kikerülte volna.
Nem beszélve az érzésről mikor a pentád felé szaladsz, egy auto attack van hátra és a támogató békakirályfi beharap...


6. Kalista (R) Fate's Call
A jó öreg Kalista - Soraka összhang akcióban, mikor támadási célzattal ultizod be a társad, könnyen csúnya vége lehet. Talán inkább egy jó Janna ulti...


7. Janna (R) Monsoon
Ehhez úgy érzem nem is szükséges kommentárt fűzni:



8. Azir Shifting Sands (E) képessége
Mivel az animáció elég lassú és a karaktert bárki könnyedén összecsukja, azt gondolnánk hogy a legtöbb Azir játékos átgondolja a helyzetet mielőtt előadná a látványos falonátcsúszást. Gondolnánk..


9. Thresh (Q) Halálugrás
Egy találóan elnevezett képesség, mivel elég sok Thresh játékos szenved a Lee Sin szindrómától(lásd #3), de ami még rosszabb ők még a társaikat is magukkal vihetik. Az az általános szabály hogy a játékosok csak az ilyen lámpásra kattintanak, a segítők elől pedig elflashelnek.


10. Sivir (R) On the Hunt
Amint Sivir elkiáltja magát, az egész csapat jelnek veszi és fejvesztve megindul az ellenfél felé. Azonban amikor néhány csapattagnak nem jön át az üzenet és későn reagál, még messzebb kerülnek a csatától és értelmét vesztette az egész. A 4v5 helyzetek általában balul elsült kezdeményezések(initiation).


Bónusz: Anivia W képessége
Jarvan végső képességéhez hasonlóan, Anivia is tud kellemetlenségeket okozni. Az alábbi videó mindent összefoglal.



Összefoglalva: A hatalommal felelősség is jár. Ezek a képességek a leghasznosabbak a játékban de pórul is járhatunk velük, úgyhogy csak óvatosan!



Hozzászólások (4)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Granitalma - 9 éve 1
Hiányolom a Tristana ultit: Amikor kivégzési szándékkal belelő a low hp-s enemybe, és sikeresen megmenit..

Navetelen - 9 éve 2
Ezért nem top 10 lista, van még olyan ami szintén ilyen :-) és lesz is lista belőle

Knomy - 9 éve 3
Gragas ulti? Nem tudom hányszor mentett már meg az enemy azzal...

GeebyBoo - 9 éve 4
Trundle jégoszlopát sem felejteném el ami bug vagy nem tudom miért ha torony mellet nyomod el akkor beragadsz véglegesen ami vicces 1-2 alkalommal de rankeden idegesítő ....
Belépés