A 2015-ös Challanger Series

Írta BK201, Kategória: E-sport
2014-12-17 11:19

A 2015-ös Challanger Series formabeli változásokon fog átesni, ami jobban tükrözi az LCS-t, 6 csapat 10 hétig fog összecsapni selejtezőkön, körversenyeken és rájátszásokon.


FORMA


2015-ös Challanger Series
A 2015-ös szenzonban 6 csapat fog megmérkőzni, dupla körmérkőzések 8 hétig, majd 3 heten át selejtezők. Két kör lesz, tavaszi és nyári. A szokásos Szezonban 5 hetes mérkőzés lesz közvetítéssel.

Talán még emlékeztek a szeptemberi frissítésre, azért vezettük be ezeket a kisebb változtatásokat, hogy mind a rajongók mind a játékosok számára sokkal átláthatóbbak legyenek a mérkőzések hétről hétre.

ELŐFUTAMOK


2015 Tavaszi Bajnokság
Az Expansion Tournament Amerikában 2 csapatot enged az LCS-be - mi 4 csapatot fogunk kiválasztani, akik lehetőséget kapnak az LCS-be jutáshoz. Az 1. és 2. helyezés automatikusan mehet az LCS-re, a 3. és 4. helyezés pedig a Tavaszi CS-re.

Legjobb 3
Tavaly bevezetésre került a Play-In, amivel azt szerettük volna elérni, hogy minél több csapatnak legyen lehetősége bejutni az LCS-be. A célt bár elérték, bizonytalanságot is okozott.

Ebben a szezonban a Play-In-t lecseréli a CSQ, ami 3 hétig fog tartani minden kör előtt. A tavaszi selejtező 16 csapattal fog lezajlani, 4 felé lesznek szétbontva, és minden négyesből csak 1 juthat tovább, tehát a négy 1. helyezés csatlakozhat a már előre kisorsolt 2 csapathoz akik az Expasion Tournamentből jöttek.

Selejtező működése:
  • Tavasz után minden Szériába 2 új csapat kerülhet be.
  • 1., 2. és 3. helyen végző csapat esélyt kap, hogy részt vehessen az LCS-en.
  • 4. helyezés újra részt vehet a következő szériában.
  • 5. és 6. helyezés automatikusan kiesik, de esélyt kap ahhoz, hogy újra részt vehessenek. Mert a ranglista 10 első helyezése közül kerül be a következő 2 csapat.

FONTOS IDŐPONTOK


Szezonkezdés Dátuma
A Tavaszi selejtező január 20.-án indul és véget ér február 4.-én. A tavaszi CS pedig február 17-én.

Tavaszi selejtezők részvétele
A Rangsorolt Csapatok ranglistája a Tavaszi Selejtezőre 2015 Január 12.-én lezárul, helyi idő szerint (CEST/PST) Európában és Észak Amerikában. A ranglétra nem fog újraindulni ez a dátum előtt.

MI KÖVETKEZIK?


Az új CS-el kapcsolatos jövőbeli változtatások, a cél, hogy minél több lehetőséget biztosítsanak a jövő generációinak az LCS-be jutásra. Erről több információ is várható, ahogy közeledik a selejtező.

Az LCS új szezonja Január 22.-én kezdődik, de jövőre több információval szolgálhatunk ezzel kapcsolatosan.
Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés