A Cloud 9 a párizsi 2014-es All Star versenyre készül

Írta Jankec, Kategória: E-sport
2014-05-07 14:45

„A Cloud 9-nek nem a játékosai a legjobbak, hanem a csapatmunkája.” Ez újra és újra elhangzik Észak-Amerika első számú csapatával kapcsolatban. A Cloud 9 azonban megcáfolta ezt a tételt, amikor a múlt héten játékosai kiváló egyéni teljesítményének köszönhetően magabiztos győzelemmel megvédte regionális bajnoki címét. Közeledik a 2014-es All Star időpontja, és a Cloud 9 felkészült, hogy megmérkőzzön a Párizsban rá váró nemzetközi ellenfelekkel.

Support: LemonNation

Mielőtt profi játékossá vált, LemonNation azzal vált ismertté, hogy kizárólag support hősökkel jutott az egyéni várólista csúcsára. Az észak-amerikai LCS-meccseken ma is kiváló támogatói teljesítményt nyújt, és az egyik legmegbízhatóbb és legsokoldalúbb support játékosként tartják számon. A tank típusú, hatékony tömegirányító hősök, például Thresh és Leona növekvő népszerűségére válaszul LemonNation divatot teremtett Morgana használatával, amikor a pontosan célzott Sötét csapdákkal és jól időzített Fekete pajzsokkal segítette győzelemhez a C9 csapatát.


AD Carry: Sneaky

Sneaky hosszú ideje játszik MOBA-játékokkal. LemonNationhöz hasonlóan Sneaky képességeire is az egyéni várólistán figyeltek fel, és néhány amatőr csapatoknál tett kitérőt követően a C9-nél AD Carryként találta meg a helyét.

A korábbi LCS-szakaszok során Sneaky gyakran nem került reflektorfénybe, mert jobban kedvelte a sokoldalú távolsági harcos hősök, például Ashe, Varus és Sivir support jellegű játékát a direktebb carry szerepnél. Sok gyakorlást és az új metajáték kitapasztalása után Sneaky remekelt a 2014-es tavaszi szakaszban, és többször is győzelemhez segítette a C9 csapatát, olyan hősöket irányítva, mint Lucian, Corki és Graves.


TOP Lane: Balls

Balls 2013-ban csatlakozott a C9-hez, és ma már Észak-Amerika legjobbjának számít a top lanen Visszafogott személyisége miatt Balls korábban háttérbe szorult az egyre népszerűbb, szintén a top lanen játszó Marcus „Dyrus” Hill és Joedat „Voyboy” Esfahani mellett. Ballst ez nem zavarta, és továbbra is megbízhatóan hozta az eredményeket a C9 számára, hiszen a felső ösvényen mutatott kiváló játékával újabb és újabb győzelmekhez segítette csapatát. Balls nagyon sok miniont farmol és ritkán hal meg a portyázási fázisban, így később hordozóként is játszhat.


MID Lane: LiNk

Hai „Hai” Lam egészségügyi okokból nem tud részt venni a 2014-es All Star rendezvényen. Helyette a Counter Logic Gamingből érkező Austin „LiNk” Shin fog játszani a miden. LiNk a CLG Black tagjaként játszott először profi versenyen. A csapat felbomlása után a CLG-hez szegődött tartalék játékosnak. Teljesítményével kiérdemelte, hogy ő legyen a kezdőjátékos a mid lanen.

LiNk leginkább a sokoldalúságáról ismert, hiszen több szerepben is játszott a profik között. A hősrepertoárja is hasonlóan sokszínű, de különösen a carrykkel (pl.: Orianna és LeBlanc) teljesít jól. Bár LiNkből hiányzik Hai határozott irányítása és kezdeményezőkészsége, ezt megbízható teljesítményével és rugalmasságával ellensúlyozza.


Jungler: Meteos

Meteos vitán felül a C9 egyik legfontosabb kezdeményező játékosa. Rugalmasan áll hozzá a játékhoz, néha a farmolásra koncentrál, néha pedig agresszív korai támadásokat indít olyan hősökkel, mint például Lee Sin. Bármilyen stratégiát is választ, Meteos mindig ott van, ahol a csapatnak szüksége van rá, és a legtöbben a régió legjobb junglerjei között tartják számon.


Alig várjuk Párizst

A C9 gond nélkül legyőzte a Team SoloMid csapatát a rájátszás döntőjében, és játszi könnyedséggel vált az ország első számú csapatává. A C9 kiemelkedik a régió többi csapata közül. Páratlan csapatmunkájuknak köszönhetően jutottak el az All Star Invitational versenyre, de a tavaszi szakaszban talán nem találkoztak elég erős ellenféllel a nemzetközi verseny előtt.

A C9 azzal emelkedik ki az észak-amerikai csapatok közül, hogy rendkívül gyorsan tud alkalmazkodni a játék változásaihoz. A C9 látszólag nem nagy esélyekkel indul a 2014-es All Star versenyen, azonban a csapattagok alapvető képességei annyira megbízhatóak, hogy profi szinten is tudnak új hősökkel és stratégiákkal kísérletezni. Párizsban kiderül, hogy mennyire tudnak alkalmazkodni a középső ösvényen játszó új játékoshoz.Hozzászólások (1)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
KBjunior - 7 éve 1
Hát igen, tény és való, hogy a C9 egy nagyon jó csapat. Remélem egyszer a TSM rá jön, hogy hogyan tudna jobb lenni náluk. =)
Belépés