A League of Legends és a jelmezes politikus esete

Írta Jankec, Kategória: Egyéb
2013-10-17 00:32

Dél-Koreában a League of Legends a népszerű eSportok közé tartozik, olyannyira, hogy a kongresszus egyik tagja, Jun Byung-hun megígérte, hogyha az SK Telecom T1 csapata nyeri az idei LoL világbajnokságot, akkor beöltözik LoL karakternek, és bizonyítékként fotókat tesz közzé kis kirándulásáról a cosplay világába.

Forrás: iPon


A csapat nyert, és Jun képei tegnap meg is jelentek Twitteren, Gragasnak, a részeges törpének öltözött be. A politikus azt írta kísérőszövegként, hogy az idősebb generációnak nem kellene elfejetnie, hogy egyszer ők is voltak fiatalok, és ha nem értik meg az ország fiataljait, akkor csak tovább fog mélyülni közöttük a szakadék.
"Az idősebb generáció nevében gratulálok az SK Telecom T1 csapatának a világbajnokság megnyeréséért."

A politikus idén januárban lett a Korea eSports Association (KeSPA) elnöke, és keményen dolgozott, hogy biztosítsa, hogy az eSportok közmegítélése pozitív legyen. Dél-Koreában az idősebb generáció tagjai közül sokan nincsenek tisztában a játékok és az eSportok jelentőségével, így ezek kemény szabályozásnak vannak kitéve - külön törvény van pl. arra, hogy a 18 éven alattiak nem használhatják a PlayStation Networköt. Jun azok közé a politikusok közé tartozik, akik szeretnék, ha az ország játékipara egészséges lenne, és ellenzi a korlátozásokat.Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés