A League of Legends népszerűsége számokban is megmutatkozik

Írta Jankec, Kategória: Egyéb
2014-01-20 13:37

Gondolkodtatok már rajta mennyit hozott a League of Legends a Riotnak 2013-ban? A Bővebb után kiderül.

Forrás: Gamestar
A league of Legends 2013 as bevétele 624 Millió dollár volt. A tíz legjövedelmezőbb free-to-play játék közül még így is csak a második, de a Riot még így is örülhet. A League of Legends hihetetlen népszerűségnek örvend a játékosok körében, a Riot most számokkal is tudja bizonyítani, hogy mennyire sikeres a MOBA. Mert ugye attól még, hogy sokan játszanak vele, nem biztos, hogy sokan is költenek rá.


A Riot büszkén jelentette, hogy 2013-ban a League of Legends összesen 624 millió dollár bevételt generált számukra. Tekintve, hogy egy ingyenes játékról van szó és a cég csak a játékban elköltött pénzeket számolhatja bevételként, ez nagyon szép teljesítmény. Ennek ellenére a League of Legends még így is csak a második, mivel a dél-koreai lövölde, a Crossfire 957 millió dollárt pakolt össze tavaly.Az online játékok között még jól futott a Nexon Dungeon Fighter Online-ja (426 millió), a World of Tanks (372 millió) és a Maplestory (326 millió) is, de érdekes módon a World of Warcraftot a maga 213 millió dollárjával még a Lineage I (257 millió) is kenterbe verte.

Az online játékok free-to-play hozama elképesztő mennyiségű pénzt generált 2013-ban, 11%-kall ugrott meg, és a szakértők szerint ez a szám csak nőni fog a következő években.


Ti költöttetek tavaly a League of Legendsben, vagy bármely más online játékban?


Hozzászólások (5)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
OH owerload - 7 éve 1
Olyan 11k RP-t jah

HunGaboo - 7 éve 2
7-8k RP lehet.

pistike.alexa - 7 éve 3
17k

Amper - 7 éve 4
Akkor én elbújhatok a 0 RP-vel....
Belépés