Az új viselkedésjavító rendszert tesztel a RIOT

Írta Jankec, Kategória: RIOT
2015-05-24 12:14

Minél hamarabb kap visszajelzést egy játékos a negatív viselkedésével kapcsolatban, annál nagyobb az esély a pozitív változásra. Innen kiindulva kezdett meg a RIOT egy új, az azonnali visszajelzésre épülő rendszer fejlesztését, amely hasznosítható visszajelzéseket ad és indokolt büntetéseket ró ki azok esetében, akiknek erre a leginkább szükségük van. A jövőben az azonnali visszajelzések rendszerébe a jutalmazás is bekerülne, de egyelőre csak a viselkedés javítását elősegítő visszajelzések és büntetések vannak terítéken.


A rendszer tesztelését pár napja kezdték meg az EU régióban, és a célkeresztben a szóbeli zaklatás lesz. A rendszer reformkártyát küld a vétkeseknek, amely ismerteti az elfogadhatatlan viselkedés bizonyítékát és a kirótt büntetést. Remélhetőleg ez segíteni fog a bomlasztó magatartás megváltoztatásában.
A játékosok jelentései alapján a rendszer megtanulja, hogy a közösség a szóbeli erőszak mely formáit ítéli el. Ezek közé tartozik például a homofóbia, a rasszizmus, a szexizmus, a halálos fenyegetés, illetve bármilyen más szélsőséges kijelentés.
Ezeket a káros megnyilvánulásokat a rendszer kéthetes vagy végleges kitiltással bünteti, legfeljebb tizenöt perccel az érintett játék vége után. Lássuk, hogyan is működik a rendszer!

  • A szabálysértő játékos csapattársai és ellenfelei jelentéseket küldenek, ezeket a rendszer ellenőrzi, és meggyőződik arról, hogy valósak-e.
  • A rendszer megvizsgálja az ügyet, és eldönti, hogy az adott megnyilvánulás a közösség által megállapított normák alapján büntetendőnek számít-e.
  • A rendszer e-mailben reformkártyát küld a szabálysértőnek. Ez tartalmazza a játékos csevegési naplóját (a többi játékos neve és csevegési naplója nem látható), és ismerteti a kirótt büntetést.

A játékosok magatartásával foglalkozó csapat egyesével át fogja nézni az első pár ezer esetet, amely az azonnali visszajelzés rendszerében megfordul. Ha a teszt jól sikerül, akkor a rendszert a többi régióban is bevezetésre kerül. Ahogy az elején is jeleztük, ez csak a kezdet az azonnali visszajelzés terén.
A további fejlesztések nyomán újabb népnevelő és büntetési feladatokkal bővülhet a rendszert, sőt, a pozitív hozzáállást is díjazható lesz vele. A távlati célok a következőek:

  • Reformkártyák a kliensben
  • A játékosok értesítése arról, hogy milyen eredménnyel járt a jelentésük
  • További finomítások a csevegés és a rangsorolt játék korlátozása terén
  • A szélsőséges játékbeli magatartás, például a saját magukban kárt tevésre készülő játékosok felismerése
  • Kitüntetések és jutalmak kiosztása a sportszerű viselkedés és a jó kommunikáció elismeréseként
Hozzászólások (1)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
pt33rod - 6 éve 1
Ebben szinte semmi újdonság nincs. Ez a tribunal rendszer egy jó ideig halott marad.
Belépés