Doublelift ADC Tier Listája az S4 Előszezonban

Írta Jankec, Kategória: Egyéb
2013-12-10 09:51

A League of Legends 3. szezonjának végével egy csomó változást tapasztalhatunk a játékban, amik elsődlegesen a Bot Lane-re vonatkoznak. Ha úgy érzed belezavarodsz az új mastery lehetőségekbe, a játék felállásokba, nem tudod mi erős, tudnod kell nem vagy egyedül. Itt van néhány alap taktika amit jó ha tudsz.A fenti mastery egy alap minden AD carrynek, a Blade Weavnig és a Spell Weacing-et felesleges használni a szokásos AD carryknél. Természetesen, ha játszani szeretnénk valami kevésbé népszerűbb és gyengébb AD carryvel, mint például Ezreal vagy Corki, el lehet gondolkozni azon, hogy a pontokat másképp osszuk el. A Warlord mastery-re nem érdemes elosztani mind a 3 pontot mert nem növeli meg annyira a sebzésünket mint gondolnánk. Nincs értelme többé az utility-re pakolni, ezért oda kell figyelni a mana használatra és csak a megfelelő pillanatban bevinni az ütést. A Védekezés sokkal fontosabb mint azelőtt főleg a laneken.

Hős ranglista


A legerősebbek: Lucian, Jinx, Sivir

Lucian nagyon erős ezt kár lenne tagadni. Mostanában, ha nem tudsz Lucian ellen játszani, akkor jobban jársz ha nem játszol AD carry-t. Ő az első akit Bannolnak vagy választanak, majdnem minden játékban. Nagyjából mindegy milyen supportot választanak mellé, mindenkivel össze tud játszani és egy gyilkos duot alkotnak. Például: Anne, Lulu, Thresh, Karama, stb... Egyszerűen uralja a pozícióját és soha nem vall kudarcot, ha kell gyorsan tud támadni, nagy segítség a sárkányok megszerzésénél, jócskán kiveszi a részét a csapat küzdelmekből, jó a mobilitással rendelkezik, nagy sebzést képes okozni, és nem mellesleg jó tulajdonságokkal rendelkezik. Végül, és talán ez legfontosabb, nem lehet kiszúrni Luciánnal. A képességeit szinte lehetetlen mellélőni, Culling képessége annyira gyenge, hogy nincs más dolgod mint eltalálni az ellenfeled egy [Q]-val és egy [W] vel, majd a dupla lövésekkel eltalálni valakit hogy az élete 50% alatt legyen aztán egy jól irányzott ultival megtisztítani a terepet. Egyszerűen képtelenség kiszorítani Lucian-t, ha gyengébb vagy nála, mert nem lesz rá lehetőséged. Olyan, mint Corki a nerfje előtt, nem kellett neki semmilyen különösebb képesség hogy játszunk vele. Csak mentél előre nyomtál egy [Q]-t és céloztál valakire, ő meg majdnem meghalt.

Jinx képességei 45-55 százalékban hasonlítanak Lucian képességeire és ezért van ő is a legerősebbek között. Légy rátermett, ha ellene akarsz harcolni, a képességei legalább olyan erősek mint Lucian képességei ráadásul még sokkal távolabbra is elérnek. Egy egész pályára kiterjedő ultimate képességgel rendelkezik, jó farmoló, nagyszerű távolsággal, támadás megakasztó mechanizmussal, minden supporttal jól kombinálható és nagy CC a csapattársak segítésére. A legnagyobb különbség hogy ő nem rendelkezik menekülő képességgel ezért viszonylag könnyen el lehet kapni és a [W] képessége lényegében haszontalan a játékosok ellen akiknek jók a reakcióidejük. Jóval nehezebb játszani vele és kevésbé szabad hibázni vele, harcokban végzetes lehet egy rossz pozíció vagy ha rossz fegyvert választunk.

Az Sivir a legerősebbek közé tartozik az ultijának köszönhetően. Legtöbb felállás ellen hozható karakter beleértve Lucian-t is főleg ha jó a reakció időd és Lucian képességeit le tudod védeni a Spell Shield-el. Attól függően, hogy elérte már a 6-os szintet nagy segítség a gankeknél, az ultijából sebességet kap ezért teljesen más itemeket vásárolhat mint a többi AD Carry.( BT --> LW hihetetlenül költséghatékony). A Laneken leginkább a bumerángjára támaszkodik, de ne pazarold el a képességeit. Egy rossz Spell shield végzetes lehet, de ez majd adja magát ha eleget játszottál vele.


Játszhatóak: Tristana, Varus, Draven


Tristana képes helytállni Luciannal szemben, elég erős Laner jó ölési képességgel. A fő gond vele az itemek vásárlása, ha IE-t veszünk először akkor elveszítjük a Lanünk, ha BT-t veszünk először vagy BotRK-t később lesz erős. Akárhogy is ő egy nagy távolságú AD karakter, egyértelműen a legjobb távolságtartó karakter. Nincs olyan AD karakter ami felvenné vele a versenyt, ha megvan mind a 6 tárgya még jinx sem.

Varus mindig is egy jó karakter volt, az ultia miatt , jól lehetett vele (Poke)olgatni és félelmetes ereje van. Abban nem vagyok biztos hogy egy Varus vs Lucian matchnek mi lenne a vége, mivel elég gyengén játszom Varussal, de egy biztos a végkimenet nagyban függ attól, hogy Varus hogyan használja a Q képességét. azt mondom ő egy játszható karakter, továbbra is erős és az ultia nagyon jó.

Draven countere majdnem az összes fent említett karakternek. Ha egy nagyszerű Dravan játékos vagy és sohasem ejted el a fejszéidet, hatalmas sebzést okozhatsz. Bloody Rush nagyszerű eszköz a kemény támadók ellen, lehetővé teszi hogy kikerüljünk a húzós helyzetekből.


Használhatatlan: Vayne, Ezreal, Twitch, és bármi más.


Vayne-el lehetetlen lanen maradni. Nézz körül a fenti karakterek között és mondj egy karaktert aki ellen képes megállni a helyét. Úgy, hogy nem farmol eleget és egymást lövöldözik. Mostanában minden Ad carry képes megverni Vayne-t, mert annyira gyenge. Ha netalántán nem zavarják meg a farmolásban, akkor lehet vele is játszani és hasznos lehet a csapat számára. De úgy gondolom, hogy Vayne most a leggyengébb az ADc-k között. Amúgy meg sok sikert az első 15 perchez Annie ellen.

Ezreal hasonló problémákkal küszködik mint Vayne. Az egyik legfontosabb dolog, amire szeretnék rámutatni, hogy túl könnyű elrontani Ezreal-t. Mostanra, az emberek megtanulták hogyan kerüljék ki a skillshotokat. Lényegében nem rossz választás egészen addig amíg az Ad nem tolja a lane-t és nem rombolják le a tornyot. Nála lényeges, hogy eltalálja az embereket, de ők kitérnek a lövések elöl így csak potyára lövöldözik. Nem tudom eléggé hangsúlyozni mennyire fontos a faceroll. Mindig én voltam az aki Ezerall-al játszott. Volt hogy azt mondták rossz, volt hogy az egekig magasztalták a friss nerfek után, amikor még senki sem látott kék buildet vagy mást, én Ezerallel játszottam. A legtöbb Lane-n Ezrealt játszottam. Bátran állíthatom, hogy én vagyok az egyik legjobb skillshotos és most nem tudom elképzelni hogy vele játsszak.

Twitch nyilvánvalóan egy jó karakter, de sajnos nincs sok jó tulajdonsága. Eléggé nehéz döntés volt besorolni őt, úgy gondolom hogy összességében elég erős kis karakter és most még erősebb lett mivel nincs már Oracle, de még így is inkább csak a probléma van vele. Főként a mobilitásával van gond, az erősebb karakterekkel mint például Shyvana és Jax szinte azonnal meg lehet ölni. Hogy egy kicsit mélyebbre nézzünk, minden alkalommal amikor twitchel játszunk a helyzeteket nem mi irányítjuk. Amikor megindulunk az 550 es lő távval menekülési képesség nélkül, saját magunkat szolgáltatjuk ki az ellenfeleknek. Az ellenséges support bármikor CC-het (gondolj bele hogy Lulu, Annie vagy Tresh ellen mész). Ez azt jelenti, hogy úgy kell játszani hogy biztosak legyünk a győzelemben, különben ki vagyunk szolgáltatva az ellenségeinknek és ők dönthetnek hogy megtámadnak vagy sem és ha támadnak nincs menekvés.

Minden más AD carry - Corki, Garves, Kog, MF,Quinn - sok sikert. Úgy gondolom Urgot még OP lehet, de még nem volt alkalmam tesztelni. Ashe és Caitlyn szintén lehet olyan helyzet hogy jó döntés legyen, de nem akartam hosszú nagyon hosszú írást ezért nem mennék bele a részletekbe. Úgy tűnik, hogy amikor túl részletesen magyarázok vagyok az embereket nem érdeklik.

Jelenleg úgy érzem, hogy az AD carry-k egyre inkább haszontalanok. Mit tehetnék, amikor a játék közepén az ellenfél Top és junglere Sunfire + Thornmail/Omen-t vesz és az enemy support Frozen Heart-ot épít? Nem tudok úgy támadni, hogy ne halnék meg azonnal Jax vagy Rengár miatt, és amikor lövöm őket csak úgy töltődik vissza az életük.

Az eredeti cikket itt találjátok


Hozzászólások (1)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
hi im Milan - 7 éve 1
köszi:D jó lett a fordítás.!
Belépés