Élet Doran's shield nélkül

Írta Vic, Kategória: E-sport
2014-04-07 17:14

Az utóbbi időkben megnőtt a mágusok száma topon. Hogy miért? It megtalálod a választ.


3 Hős uralta top-ot a 2014-es szezonban a bajnokságon. Hogy miért? Mert törekszenek a biztonságra, hogy ne maradjanak le. Nagy részben ez annak a nagy mennyiségű élet regenerációknak köszönhető mely a Preservence mastery-ből és a Doran's shield-ből elérhető.


Áttörés a versenyben

A Doran's shield gyengítésével egy jelentős változást láthatunk az item népszerűségében topon. Az első és legnyilvánvalóbb, hogy kevesen veszik meg. A Doran's shield vásárlásának aránya 80 és 90% között ingadozott ezelőtt. A gyengítése óta a játékosok alig 35%-a veszi ezt kezdésnek topra.


A Doran's blade népszerűsége megnőtt miközben a Cloth armor az összes győzelemmel végződő játék 10%-ában megtalálható volt első item-ként.


Zúzódott de nem törött

Az előzetes gyengítéssel a hősök 77%-a Renekton, Dr. Mundo, Shyvana, vagy Trundle volt. Most az a szám csak 70 százalékos, és valószínűleg állandóan új hősök kerülnek a képbe. Mindazonáltal, legalább Renekton erős tud maradni a képességei miatt, hogy terrorizálja a legtöbb topost.


DR. Mundo bukása


Sok hősnek vesznek Doran's shield-et, hogy ne tartsanak Renektontól. Dr. Mundo főleg a Doran's shield-re támaszkodik hogy könnyedén átlendüljön a gyenge early game-én. De most a változtatások a legnehezebbé tették őt.

A Doran's shield gyengítése előtt a Mundo választások aránya 21% volt. Mára ez 3%-ra csökkent


A topos mészáros


Renekton mindazonáltal csak erősödött. Ezelőtt a Renekton pickek (22%) 54%-a győzelemmel végződött. Mára ez a szám megugrott miszerint a pickek száma 27% lett és a győzelmeké 60%. Ha Doran's blade-el kezdünk neki akkor igazoltan sokoldalúbbak lehetünk a többi topos hősnél és egy újabb szintre emelhetjük a harcot topon.


Kihívók közelednek

Sok új hős látott játékot az utóbbi időben (olyanok akiket általában nem topra viszünk), és egy kevés ezek közöl jónak minősült és ezért szeretik őket választani topra. Ezeknek két osztálya van: A mágusok (Ryze) és az auto attackosok (Aatrox).
Az utóbbiakat csak visszafogott számban választották a Doran's shield gyengítése előtt. Mostanra ez a szám növekedésnek indult mert a Doran's shield passzivja mostmár kevesebb sebzést véd le a támadásokból és kevesebb életerőt is ad. Aatrox és Ireila jelentősen sikeresebbek voltak, mint Jax, akivel csak egy játékot nyertek annak ellenére, hogy soha nem nézett szembe Renektonnal, a legerősebb "Counterjei" egyikével.Az utóbbi hetekben láthattunk néhány Mage karaktert topon (Különösebben Ryzeot). Őt 5 alkalommal választották miközben 12 alkalommal ki is tiltották a játékból. Érdekes, hogy az európai bajnokságokon a Bannok (kitiltások) általában mides és topos karakterekre mentek, míg az észak-amerikai bajnokságokon leginkább csak topos karaktereket tiltanak ki.

Nagyon sok variáció lehetséges topra. Youngbuck például Heimerdringerel játszott tehát ki tudja mi következik!

Top? Készülj fel sok Rumblere :)Hozzászólások (1)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Sem321 - 7 éve 1
én pl trhesh support-hoz veszek doran's shield-et jah meg soaz egy jópárszor lulu-zott top-on :D
Belépés