Hősfrissítés: Gangplank behajózik a PBE környezetbe

Írta Jankec, Kategória: Skinek/Hősök
2015-07-08 11:48

Gangplank, Bilgewater koronázatlan királya játékmenetbeli és vizuális frissítést kap.


Gangplank kiszámíthatatlan és brutális. Az önjelölt kalózkirály megfélemlítéssel, erőszakkal és saját ravaszságával uralja Bilgewater városát. Ahol csak megfordul, halál és pusztulás jár a nyomában. Olyannyira hírhedtté vált, hogy hajója fekete vitorláinak puszta látványa pánikot kelt még a legedzettebb matrózok körében is.

Gangplank hírhedtsége és vadsága ellenére a társai mindhalálig hűek maradnak hozzá. Sok megbízható hadnagyából lett híres kapitány vagy brutális bandavezér, miután elhagyták a szolgálatát, de töretlen hűséggel készek mellette harcolni, ami rendkívül erős hatalmi bázist biztosít számára Bilgawaterben. Ezzel együtt akadnak olyanok is, akik fellázadnak az uralma ellen. Gangplank örömmel fogad minden ilyen kihívást, amikor pisztollyal és karddal a kezében bizonyíthatja, hogy Bilgewater az övé, és senki másé.

Gangplank, az önjelölt kalózkirály megfélemlítéssel, erőszakkal és saját ravaszságával uralja Bilgewater városát.


A hamarosan kezdődő Bilgewater-esemény alkalmából a város kalózkirálya játékmenetbeli frissítést és vizuális nagygenerált kap. Az új képességei biztosan lőporossá teszik a hangulatot, és a háttértörténetét is kiszíneztük, így még többet tudhattok meg a legendás Sósvízi Veszedelemről.

A félelmetes kalózkirályok körül csak úgy hemzsegnek a hihetetlen történetek, és a törékeny bilgewateri erőegyensúly jórészt attól függ, hogy hányan hiszik el ezeket a meséket.


Passzív: Tűzkeresztség

Néhány másodpercenként Gangplank következő közelharci támadása meggyújtja a célpontot, további folyamatos tényleges sebzést okoz, és rövid időre megnöveli a kalóz mozgási sebességét. A Lőporos hordók elpusztítása azonnal frissíti a Tűzkeresztséget.

Q: Lő, aztán kérdez

Gangplank rálő a célpontjára, ezzel sebzést okoz, és alkalmazza a találati hatásokat. Amennyiben a Lő, aztán kérdez megöli az áldozatot, Gangplank további aranyat zsákmányol és manát nyer vissza. Gangplank minden zsákmányolt arany után kap egy ezüstkígyót, amelyet a boltban használhat fel a Zárótűz fejlesztéséhez.

W: A skorbut ellenszere

Gangplank elfogyaszt egy nagy adag citrusfélét, ez eltávolít róla minden bénító hatást, és gyógyítja őt a hiányzó életerejétől függő mértékben.

E: Lőporos hordó

Elhelyez egy lőporos hordót, amelyet Gangplank és az ellenfelei is támadhatnak. Ha Gangplank pusztítja el a hordót, az felrobban, a támadás sebzését szétteríti egy területre, és lelassítja az ott tartózkodó ellenfeleket. A robbanás területén belül lévő hordók szintén berobbannak. Ha egy ellenfél pusztítja el a hordót, elmarad a robbanás, és arany üti az illető markát.

R: Zárótűz

Gangplank jelzésére a hajója több hullámban ágyúgolyókat zúdít a kijelölt területre. Minden hullám varázssebzést okoz az ellenfeleknek, és lelassítja őket. A Zárótüzet legfeljebb három alkalommal lehet fejleszteni.

A Végzet Leánya először egy óriási ágyúgolyót lő ki, egyenesen a kijelölt terület közepére.
A Morálnövelés megnöveli a területen áthaladó szövetségesek mozgási sebességét.
A Mindenre, ami mozog folyamatosan növeli a Zárótűz tüzelési sebességét a hatóidő alatt.Az ösvényen

Gangplank Runaterra tengerein egy gyilkos, gonosz kalóz, a játékban viszont maga testet öltött opportunizmus. Gyakran hivatkozunk arra, hogy egyes hősök időnként jóval erősebbek tudnak lenni a megszokottnál. A frissített Gangplank különösen jól jár azzal, ha ki tudja használni ezeket a lehetőségeket. Passzív képessége, a Tűzkeresztség rettentően hatékony fegyver az ütésváltásokban, a folyamatos tényleges sebzés alaposan le tudja apasztani az ellenfél életerejét. Az ehhez társuló sebességnövekedésnek köszönhetően pedig bármikor kitáncolhat egy párbajból.

Passzív képessége, a Tűzkeresztség rettentően hatékony fegyver az ütésváltásokban.


A Lőporos hordó minijáték elsajátítása Gangplank és ellenfelei számára egyaránt fontos. A támadásainak nagyobb a hatótávolsága, mint ami a közelharci hősöknél megszokottnak tekinthető, a sorozatos hordórobbantásokkal pedig nagy összpontosított sebzést okozhat. A hangsúly a feltételes módon van.

Ha Gangplank találja el utoljára a hordót, az területre ható sebzést okoz, de ami ennél is fontosabb, azonnal bevethetővé teszi a passzív képességét. Az ügyes Gangplank-játékosok már a tervezett harc előtt bekészíthetik a hordókat, hogy minél nagyobb sebzést tudjanak okozni. De a figyelmes ellenfelek a hordók elpusztításával megfoszthatják Gangplanket a robbanás jelentette előnytől, és így tovább kell majd várnia, amíg a kardja lángra kap.


Csapatharcok

A frissítés tovább erősíti Gangplanket a kettős előrenyomulásban, hiszen úgy is hatékonyan besegíthet egy csapatharcba, hogy ő maga éppen a térkép másik felén ügyködik, és nincs szüksége varázslatra ahhoz, hogy beszálljon a küzdelembe.

Kettős előrenyomulás közben nagyon oda kell figyelnie a környezetére, jobban, mint Shennek vagy Tryndamere-nek, akik a rohamozási képességeikkel megléphetnek az üldözőik elől. Bár a Skorbut ellenszere viszonylag jól megvédi őt az egyéni tömegirányító hatásoktól, a legtöbb, a távolságokat gyorsan áthidaló ellenféltől csak a végső képessége vagy a nagyon jókor működésbe lépő passzív hatás mentheti meg.

Ha a kettős előrenyomulás nem tanácsos, és inkább a csapatharcon van a hangsúly, Gangplank a Lőporos hordók okos elhelyezésével segítheti az övéit. Sok esetben a Skorbut ellenszerével a frontvonalat megkerülve betörhet a hátsó sorokba, ahol a Lő, aztán kérdez képességgel lecsaphat a sérülékeny hősökre.

Gangplank a választott fejlődési iránytól függően tankolhat és lerázhatja magáról a tömegirányító hatásokat a Skorbut ellenszerével, de ha akarja, a Lő, aztán kérdez kritikus találataival és erős közelharci támadásaival is kitűnhet.


Gangplank a választott fejlődési iránytól függően tankolhat és lerázhatja magáról a tömegirányító hatásokat a W képességgel, de ha akarja, a Lő, aztán kérdez kritikus találataival és erős, folyamatos közelharci sebzésével is kitűnhet. A Lő, aztán kérdez használatával szerzett ezüstkígyókkal fejlesztheti a Zárótüzet. A választott fejlesztéstől függően segítheti a szövetségesei menekülését, szétválaszthatja az ellenséges csapatot, vagy megcélozhat egyetlen, védtelen áldozatot. A halmozódás miatt mindhárom fejlesztést kiválthatja, ha egy mérkőzés kellően hosszú.


Hősáttekintés: játékmenet
by Statikk

Bár Gangplank most is szórakoztató hős, de eddig nem igazán kellett sokat gyakorolni vele, és az ellenlépések terén sem kínált túl izgalmas lehetőségeket.

Farmolás a Lő, aztán kérdez képességgel, a Skorbut ellenszerének jól időzített használata, a Zárótűz pontos célzása: korábban ezek elsajátításán túl Gangplanknek nem igazán kellett gyakorolnia a képességeivel, hogy még hatékonyabbá váljon velük. Amikor Gangplank frissítésén gondolkodtunk, elsősorban azt néztük meg, hogy mikor a legmókásabb vele a játék.
Egy téma újra és újra felbukkant, mégpedig a Statikk töltőpengéje vagy a Vérszomjas hidra megvásárlása, illetve a lehetőség, hogy egyetlen Lő, aztán kérdez használatával több hőstől is lehessen aranyat zsákmányolni.

A lőporos hordók többek között ezért kerültek be Gangplank fegyvertárába.Nincs is szebb annál, mint amikor egy rakás hordót egyszerre robbantasz fel, megtizedelve a gyanútlan ellenfeleket.


Nincs is szebb annál, mint amikor egy rakás hordót egyszerre robbantasz fel, megtizedelve a gyanútlan ellenfeleket.


Ha új mechanizmus kerül a játékba, akkor az a cél, hogy az ellenfelek számára ugyanolyan szórakoztató legyen, mint a hősnek, aki használja azt. A sunyi Gangplank nagyon ravasz terveket építhet a lőporos hordókra, de szerettük volna, hogy az ellenfelek is hozzápiszkálhassanak a hordókhoz, és túljárhassanak a kalóz eszén. Amikor Gangplank elhelyez egy lőporos hordót, mindkét fél megtámadhatja azt. Versenyfutás kezdődik az utolsó találatért, hogy kiderüljön, felrobban-e a hordó, vagy besül.

Gangplank összességében megőrzi a régi, szeretett (?) karakterét, de több téren is fejlesztettük őt. A Zárótüzet szó szerint tovább lehet fejleszteni, így a kalóz minden eddiginél veszélyesebben tud játszani.


Merülj el Bilgewater halálos örvényeiben, és bonts vitorlát Gangplankkel, a sósvízi veszedelemmel a PBE környezetben. Aki kíváncsi, hogy milyen hősfrissítéseken dolgozunk épp, nézzen be a játékmenettel és az egyensúllyal foglalkozó fórumokra.Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés