Játékosadatokkal üzletelt a hacker

Írta Jankec, Kategória: Egyéb
2014-04-05 13:42

Hat hónap nyomozás után tartóztattak le egy ausztrál férfit, aki meghackelte a Riot szervereit és a játékosok adataival kereskedett. Az anyukája tagad.


A League of Legends jelenleg a világ egyik legnagyobb játéka és ezért természetesen a hackerek egyik legkedveltebb célpontja is lett.

A Kotaku adott hírt róla, hogy egy Shane Duffy nevű 21 éves ausztrál srácot tartóztatott le a helyi rendőrség. Az állítólagos hackert azzal vádolják, hogy feltörte a Riot Games szervereit és ellopta a játékosok adatait, majd ezeket több ezer dollárért árulta az interneten.


Az ausztrál rendőrség elmondta, hogy ez a letartóztatás egy hat hónapos nyomozás végeredménye volt, amiben az FBI is segített nekik. Állítólag Duffy a játékosok IP címeit adta el a neten, hogy azokat a rosszakaróik DDOS támadások indítására használhassák. A rendőrség szerint csak a múlt hónapban 880 különböző utalás érkezett a srác számlájára.


Ez azért relatíve sokat elárul a League of Legends jelenlegi játékostársadalmáról is. Persze azért van ellenpélda is. Az állítólagos hacker édesanyja viszont cáfol. A nyilatkozatában elmondta, hogy a kisfiának Asperger-szindrómája van és ugyan megvan hozzá a szükséges informatikai tudása, hogy egy ilyen bűntényt végrehajtson, szerinte azokat az adatokat már valaki korábban kiszivárogtatta az internetre.

A Riot természetesen nem kívánta kommentálni az eseményeket, csak annyit mondtak, hogy számukra nagyon fontos a játékosaik biztonsága.Hozzászólások (1)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
HunGaboo - 7 éve 1
"Az anyukája tagad."
SÍROK :D :D :D :D
Belépés