Játsz úgy mint egy profi, MiSTakE Morgana supportja

Írta BK201, Kategória: Egyéb
2013-11-27 22:00

A Royal Club Season 3-as World Championshipben való szereplese után a support role gyökeresen megváltozott.
A Royal Club Season 3-as World Championshipben való szereplese után a support role gyökeresen megváltozott.
Ez a szezon a piromániáé és a terroré, Annienak és Fiddlesticknek köszönhetően a Garena Premier Liga duo lanejei feszültebbek és veszélyesebbek lettek. De ugyan ez latható a Taipei Sniper kapitány és support játékosának, MiSTakE kezében is. Míg a legtöbb csapat fél a Flash-Tibbers kombotól, a Taipei Sniper feltalálta magát, védekezik és támad Morgana Black Shield és Dark Binding képességeivel.

Egy hétig az 1. helyen Dél-Kelet Ázsia Premier Ligájában nem egy ad carry, mid laner vagy egy gank-happy jungler, hanem a szezon 2 világ bajnok supportja. MiSTakE megcsinálta amit sokan lehetetlennek hittek.

MIÉRT MORGANA?

A Taipei Assasins rajongok még biztosan emlékeznek a csapat fantasztikus debütálására ahol lenyűgöző csapatmunkát láthattunk a World Elite ellen.


Ezt követő frissítésben Morgana gyengítve lett.

MiSTakE feltámasztotta a bajnokot, de nem nosztalgia céljából, hanem, hogy változást hozzon a supportok számára.
Egy tapasztalt support képes hárítani a veszélyesebb képességeket, mint a Pyromania, Death Sentence vagy Rocket Grab és megnyerni a lanet. Ezzel Morgana vissza tért a Summoner's Rift-re.

"Morgana support teljesen megfelelt Blitzcrank ellen." jelentette ki MiSTakE."Az ok amiért Morgana-val játszok, hogy Morgana hasznos a csapatunk számára és meglepően könnyedén bánik el Thresh-el és Annie-val."

De sok bajnokkal játszottak Morgana előtt is.MiSTakE válasza: "Nem azért mert Morgana egy rossz champion, viszont más support erősebb és kedveltebb a profi játékosok körében." Megjegyezte, hogy a nerf óta, jelentősen sűrűbben választanak más bajnokokat, mint például Zyra és Thresh.
ÖSSZHANG ÉS IDŐZÍTÉS:

A Dark Binding (Q) nagy hatótávolságú, 2x messzebbre visz mint Annie bármelyik spellje. De nem csak ez a lényeg, a nagy hatótávolság jó poke-olásra is.

"Morgana hatalmas sebzést tud bevinni egy poke-style adcarryvel(Ezreal,Sivir vagy Caitlyn) amikor betalál a Q," mondta MiSTakE. A pajzsa tökéletes válasz a crown controlra(Stun,Fear,Root...) ami szinte mindig van boton, valamint az ultija nagyon jó a bruiserek ellen, hogy megállítsa őket.

Mivel egy support nem dúskal a pénzben, ezer nincs lehetősége a Zhonya's Hourglass kirakására, ami elengedhetetlen, ha középen játszunk. MiSTakE keményen a védekezésre épít az 1-24-4 mastery elosztással, a jobb túlélési esélyek érdekében. A Runái teljes mértékben a sebzésre épülnek: Mark; Magic Penetration, Seal; Armor, Glyphs és Quintessences pedig Ability power.

MiSTakE támadóan szeret játszani."Dark Binding és Tormented Soil ezeket fejlesszük ki level kettőig." mondta. "Ez fontos a nagyobb sebzés érdekében". De minden skillt ki kell húzni egyesre. " Ha az ellenség támad az E szükséges, hogy hárítsd a crown control effekteket."

MiStakE fontosság szerint fejleszti a képességeit: R > Q > E > W. "Figyelembe veszem, hogy a Q és a W többet sebez, de úgy gondolom inkább válasszatok egy supportot ami jobb támogató mint Morgana." magyarázta. "Az E másodlagos mivel a support szintje a csapat alatt van, nem biztos, hogy mindent sikerül maxra húzni ezért a pluszokat rakd csak az E-re."

Van néhány fontos szempont mielőtt Morganat választjuk:

- "Ha nem találunk be a Q-val elvesztjük az előnyünket."
- "Inkább másik supportot választok ha Graves, Corki vagy Lucian ellen játszok, mivel ők könnyedén kikerülik a Q-mat."
- "A sebzése semmit nem ér, ha az ellenséges supportnak van healje, vagy az adcarry magas lifesteallel rendelkezik."

JÖVŐBELI FELÁLLÁS:

MiSTakE tapasztalata a szezon 3-ra alapszik, viszont a szezon 4-el kapcsolatban is optimista.
"A 3.14-es frissítés nagyszerű!"
"A jelenlegi frissítés korlatozott variációkat biztosít a support itemekben."


A pénz most mar kisebb gondot jelent, így a supportok hasznosabbak lehetnek a csapat számára és Morgana is életképesebb lett a csapatunk számára... több ability power ez nagyszerű, Morgana fenyegetőbb lett az ellenség számára.

Mivel a játek sokkal barátságosabb lett a supportok számara, a játékba hamarosan vissza tér a Soul Shackles félelmetes hangja.


Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés