Jövőre 10 csapat lesz régiónként az LCS-ben?

Írta Jankec, Kategória: E-sport
2014-07-14 19:59

Legalábbis erről jelent meg nemrég egy bejegyzés a Riot League Operations Managerétől, Nick Allentől. Több változtatást is terveznek a jövő évi LCS-re, ezek közül is az egyik legfontosabb a jelenlegi, 8 csapatos NA és EU régiók kibővítése 10 csapatra.

Allen hangsúlyozta, hogy ezek egyelőre csak tervek: "Szeretnénk sokkal izgalmasabbá tenni az egész bajnokságot több csapattal, többféle csapatfelállással azért, hogy a nézők végre egy izgalmas, konzisztens bajnokságot tudjanak nézni. Továbbá, jelenleg a Playoff része az LCS-nek nem elég hangsúlyos, az átalakított struktúrával szeretnénk ezt 2-3 hét hosszúra kitolni, hogy ne azon legyen a hangsúly, hogy mely csapat esik ki, hanem hogy ki lesz a bajnok a végén."

És akkor nézzük az egész pozitívumait, negatívumait:
  + több csapat, több játékos, több összeállítás! Mindig jó újabb és újabb csapatokat látni, főleg ha meghúznak váratlan, nem meta karaktereket.

  + folyamatos bajnokság, terjedelmes playoffal: Valóban, erre szükség van, a mostani rendszerben nem nagyon van különbség playoff és "sima" week között, ez hasznos lenne.

  + nagyobb esély, hogy Vizicsacsi bejut az LCS-be! :)

  - eltűnnek a Super Week-ek: jó volt tömény akciót látni egy egész héten át, szerette a közönség is, ezt azért sajnálnám, ha tényleg kiszednék.

  - több csapat = több gyenge játékos: néha - sajnos - jogosan hördülnek fel az emberek, hogy a mostani LCS se eléggé kompetitív, mert van 3-4-5 topcsapat, ahol szinte mindig ki-ki meccs van, de a táblázat alsó fele nem igazán tud hozzászagolni a "nagyokhoz". Még több csapattal csak még nagyobb lenne a különbség az alsó és a felsőház között.

  - a jelenlegi hetek is 4 nap, 4x8-10 órásak, ami nem kevés idő, 10 csapattal ez pedig csak még több lenne, nem vagyok biztos benne, hogy a nézőközönség elbírna ilyen mennyiségű meccset. Úgy talán működhet a dolog, hogy lebontják egy egész hétre, napi 3-5 meccsel, az viszont a csapatoknak nem kedvezne (utazás stb.)

Nektek mi a véleményetek, használna vagy inkább ártana az LCS-nek a 10 csapatra bővítés?Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés