Karthus az alsó ösvényen - miért olyan effektív?

Írta NPC Yemi, Kategória: Egyéb
2018-11-28 17:38

Egyre több Karthust látsz a lövész helyén? Esetleg te is ki szeretnéd próbálni? Itt egy leírás, amivel sikeresebb lehetsz vele és ellene is.
Nb11br1.png

Töltési idő minimalizálása

A Karthus alsó ösvény nem kifejezetten számít újnak, de leginkább mindig csak arról esik szó, hogy a gyorsabb 6-os szint elérése érdekében szóló ösvényen inkább játszható. A 8.23-as frissítés óta viszont több és több játékos viszi Karthust az alsó ösvényre. A karakter felépítése képességeiből adódóan hasonlít a legtöbb lövész mechanikájához (legalábbis ami a farmolást illeti), de a választás népszerűségét megdobja a hős jelenlegi ereje. Nézzük, miről is van szó: 


Hogyan játsszuk:


QAN61xd.png?1

wY7pktc.png

Hogyan működik:

Bivalyerős korai játékszakasz

A lövészekkel összevetve elmondható, hogy Karthus a legtöbbjüknél erősebb első és második szinten egyaránt, de leginkább akkor jön ki, ha sikerül a Q képességével izolált célpontot eltalálnia. A w képesség manaköltsége ugyan magas, de jelentősen megnöveli a gyilkolási potenciált. Főleg a dzsungeles rajtaütésénél van nagy súlya.


Jobb szinergia a sötét szürettel

Az alsó ösvényes Karthus verzió sokkal könnyebben tudja a sötét szüret jelzőit begyűjteni. Ha sikerül megförmeszteni egy ellenséges hőst, a szüret újra aktiválható, így könnyebb további nyomást gyakorolni.


Kicsusszanás az orgyilkosok ösvényéről

Gyakori, hogy a középső ösvényen Talon vagy LeBlanc az ellenfél, így jóval lassabban lehet elérni a kívánt erősséget Karthus-szal. Ezt eszközöli az alsó ösvényes Karthus választás. Ugyan nem szűnik meg teljes mértékben az ölési potenciál az ellenfél szemszögéből nézve, de az olyan supportok, melyek pajzsokkal, gyógyítással segítik Karthus-t, megkönnyítik a korai játékszakasz átvészelését.


Magasabb hirtelen sebzés

Ahogy fent is láthatjátok, a korok pálcája és arkangyal pálcája hiányzik a javasolt tárgyak közül. Ehelyett sokkal inkább a rövid idő alatt történő nagy sebzés kiosztására fókuszál a karakter a támogatóval társulva, ezzel adva meg az érzést, hogy Karthus nagyon is hasonlít a többi lövészhez.sY61IC1.png

Hibalehetőségek:

Manaéhség

Ugyan a Luden visszhangja biztosít némi manát a hős számára, de ettől függetlenül manahiány mindig fenyeget, ha az ellenséges alsó ösvény rátolja Karthus-ékra a minionokat.


Könnyű elhalálozás

A w képesség remekül szolgál az ellenfél támadásának visszaverésére, de ezenkívül önerőből nem túl sok mindent tenni a roham megállítása érdekében, így jobb híján a támogatóra szorul Karthus ettől a ponttól kezdve. A jelenlegi tárgyválasztási tipp ezt a rizikófaktort tovább növeli.


Ez tök jó, de találni is kéne

Mielőtt az R képességgel kitörölnél mindenkit, nem árt, ha pár Q-val betalálsz, hogy produkálj valami sebzést is. Ha az ellenfél lövésze mobilis (Vayne, Lucian), ez néha kicsit nehézkesre sikeredhet.


Alacsony sebzés tornyokra

A gyenge alaptámadásai miatt - a lövészekkel ellentétben - Karthus fő profilja nem a toronyrombolás lesz.


Konklúzió

Karthus a jelenlegi státuszában könnyen lehet használható karakter az alsó ösvényen. Papíron tökéletesen működik, pláne, ha a csapatban nincs elég varázssebzés. Ugyanakkor a sötét szüret miatt hamarabb eléri a kívánt sebzést is. Nincs más hátra, ki kell próbálni! Az idő (és ti) majd igazolja/cáfolja.Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés