Kvantum mágusok: Carry vagy Support?

Írta Jankec, Kategória: Egyéb
2014-03-16 11:27

A 2013-as idény óta egyre gyakrabban találkozunk mágusokkal a support pozíción. Először Zyra-t alkalmazta a Cloud 9 csapata és hihetetlenül erősnek mutatkozott, később a Royal Club mutatta meg Annie erejét a Világbajnokságon. Mostanában viszont Kennen-t és Morgana-t szoktuk látni a botlanen. Ez persze nem azt jelenti hogy csak egy egyirányú cseréről van szó, hiszen a mostani meta szerint Lulu az egyik legerősebb midesek közé tartozik. Ezért felkeresték Észak Amerika és Európa legjobb Supportjait és Mideseit hogy ők meséljenek az új szenzációkról. Végül azért elég egyhangú válaszok jöttek, szóval nézzük, hogy mit tudnak a Support mágusok!A biztonságos Játék

A mágusok általában agresszívan használják a sebzésüket és kezdeményező tömegkontroll képességeiket (CC). Emellett azért hiányzik belőlük az öngyógyítás (sustain) és nagyon sebezhetőek egy jól elsütött támadással. Ezért kell nekik nagy ütőtávolság és gyors hátráló/hátráltató képességek


Támadó képesség

A mágusok eléggé kevés élettel rendelkeznek szóval a támadásuknak két dologból eggyel rendelkeznie kell : nagy hatótáv vagy azonnali elsütés. A nagy hatótávú mágusoknak nem kell közel menniük az ellenséghez így nem szenvednek sérülést és talán ez a jobb szempont. Míg a másik oldalon az azonnali elsütésű képességeknél nem kell sok ideig a veszélyzónában maradni.

Ebből két dolog lesz amire figyelni kell: Nagy hatótáv és a CC megbízhatósága. Szóval mennyire szerepelnek jól a rendes supportok ellen a kvantum mágusok?

Annie


Xpecial szerint "Erős a legtöbb support ellen hiszen nagyon nagy hatótávú képességei vannak és minden szinten tud elég sebzést leosztani." Kiwikid még hozzátette "Igen hiányzik nála a gyógyítás vagy a védekezős képességek...de a támadás a legjobb védekezés!"

Annie ütésének a hatótávja 625 amiből következik hogy erőteljesen tudja zaklatni az ellenfelet. Amellett persze még két képessége is rendelkezik ezzel a 625-ös hatótávval ami iszonyat nagy előnyt nyújt a legtöbb adc és support ellen.

A játéka ellenére Unlimited úgy gondolja "Annie nem erősebb Leonánál hiszen leona sokkal Tankosabb és 6-os szint elérése után sokkal félelmetesebb mint Annie" emellett úgy gondolja hogyha a support tárgyakat használnánk akkor az segíthet a mágusoknak. Persze sokan gondolják hogy "ha Anniet teljesen Ap-ra építjük akkor egy második Ap sebzésnek számít" de szerinte ez nem nagyon fog beválni. Jree viszont azt mondta hogy "Annienek legalább egy előnye van Leonával szemben: a w-je és az ultija azonnali elsülésű szóval vészhelyzetben csak Flash és Tibbers és tömegesen mindenkit sikerül lefognia."

Morgana


Morgana Hatótávja Iszonyatosan durva ezzel értem az 1300-as hatótávú Dark Biddinget (Egy Snare). Ezenfelül van egy tökéletes védekező képessége a Black Shield (Elég nagy Magic shield). Persze ahogy nemrég láthattuk az amerikai LCS-en, morgana nem egy azonnali győzelem Leona ellen.

Kennen

Kennennek hihetetlen támadási távolsága 550 (mint a legtöbb ADC-nel) és egy 1050-es shuriken. De még fontosabb hogy a passzívjával rendelkező ellenségeket semmilyen odafigyelés nélkül is tudja támadni. Edward a Gambit-től úgy gondolja hogy "nem érdemes Kennen-t vinni olyan karakterek ellen akik magukhoz tudnak rántani."

Az új Supportok

Szóval mi is kell ahhoz hogy support legyen a hősöm? Hát végül mindenki úgy gondolta hogy a legtöbb mágus nem nagyon használható supportnak a rövid hatótávjuk, a nem azonnal képességeik vagy a nem elég hatásos CC-jük miatt.

Xpecial azt mondja hogy "például Twisted Fate a legtöbb cserét el fogja bukni mert az alap támadási távja csak 525 míg Brand és orianna pedig rizikós a megbízhatatlan CC miatt. "Orianna-nak miden sem mindig sikerül elsütnie jól a saját CC-jét de legalább boton elég nagy Shieldet és molesztálást tud elvégezni az AP-ja miatt"


Jree Zilean-t kedveli mert "lehetsz vele agresszív és védekezős is a képességeid által" na meg a passzívod segít a többi sávnak hogy az első minion hullám után már 2-es szintűek legyenek.

Valamiért azonban két hős kilóg a sorból: Karma és LeBlanc. Sok LCS support véleményére támaszkodva azonban úgy gondolják hogy egyik se nagyon használható, Karmát a nehezen használható ultija miatt LeBlanc-ot pedig a bonyolultsága miatt tartják nehezen játszhatónak.

Lulu Mid


Végül elértünk Lulu-hoz a, supporthoz akiből midest csináltak. Úgy látszik Lulu-t hasznosabbnak találjuk miden mint supportnak. Először is a támadása helyzetfüggő, általában egy szövetségesnek kell a közelben lennie hogy sikeres legyen a támadás és ez teszi őt egy kicsit megbízhatatlan supportá, leszámítva azt hogy nagyon erős a visszatámadása és a 2 másodpercig tartó kiválasztós CC-je Jree szerint "az egyre jobban használható képességei miden hihetetlenül erőssé teszik és ugyanígy egyre több sebzést és mobilitást nyújt a csapata számára + az AP szorzói is eléggé magasan vannak"

Összefoglalva Lulu miden nagyon sok Ap-val egy sokoldalú karakterhez vezet, mivel egyre több képességed van és ezekkel segíteni és sebezni is tudsz egyszerre. A supportok általában a használhatóságra alapoznak és emellett kell nekik a hatótáv hogy mindent kihozzanak a képességeikből, és ez Lulu-nak megvan.Hozzászólások (1)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
OH owerload - 7 éve 1
De úúúútálom a Lulu midet...
Belépés