League of Legends - lezajlott a döntő, de mi is büszkék lehetünk

Írta Jankec, Kategória: Egyéb
2013-10-06 13:52


Mi volt más ebben a hideg szombat hajnalban, mint a többiben? Minden.Legalábbis azoknak, akik tudják, mit jelent Magyarországon bármilyen e-sportért rajongani.Október 5-én végállomásához érkezett a League of Legends világbajnokság. És nem is akárhogyan.


forrás: Gamestar


A magyar idő szerint hajnali ötkor kezdődő döntőben a koreai SK Telecom T1 egyértelműen tudatta a világgal, kik a királyok, mikor is 3-0-ra elpáholta ellenfelét, a szintén nem nyeretlen óvodásokból álló kínai Royal Clubot. Hogy a keleti gigászok harca miért is fontos nekünk a teljes mértékben egészséges rajongást leszámítva? A válasz egyszerű: az OtherWorldös srácok társszervezésével egy olyan esemény valósult meg az élő közvetítés köré, amit az e-sportban még nem látott Magyarország.

Nem kevesebb, mint 900 LoL rajongó töltötte meg élettel a Lurdy ház három mozitermét, ahogy együtt éljeneztek, amikor egy szép akciót láttak, és együtt hördültek fel, ha egy játékos hibázott. Már az adásba bekevert hasonló rendezvények bemutatóiból is sejteni lehetett, hogy itt nálunk valami másról van szó, mint másutt.Az első Bar of Legends rendezvény azonnal magához ragadta az “Európa legnagyobbja” címet és bizony, világviszonylatban is megállja a helyét! Mondanom se kell, ez még nagyobb teljesítmény, hiszen egy olyan ország érte el, ahol az e-sportokról leginkább kicsit szomorkásan szokás beszélni. Akik ott voltak, már biztosan érzik, de akik nem, azok is sejthetik, hogy ezen a napon valami megmozdult hazánkban.Ti ott voltatok, vagy néztétek élőben a League of Legends döntőjét?Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés