Mi a helyzet a vision kontrollal ?

Írta BK201, Kategória: Egyéb
2014-08-15 18:52

Wardok(Őrszemek). Nagyon fontosak. Lehetővé teszik számodra, hogy lásd a térkép egy olyan pontját amit eltakarna a háború köde. A profi meccseken ez rendkívül fontos.

Szóval miképp használják ezeket a profik, hogy rálátásuk legyen az eseményekre?
Derítsük ki együtt.


KORAI IDŐKBEN

Előfordult már veled, hogy rohantál a saját erdődben első szinten és egy közeli ellenség készen várt, hogy rád ugorjon? A profik ezt inkább elkerülik. Használják a "Warding Totem" (Őrszem Totem)nevű eszközt, hogy rálátásuk legyen a veszélyes területekre, nehogy az ellenség valami piszkos húzással probállkozzon.


MENJ BIZTOSRA

Miután a "lane"(sávok) fázis kezdetét vette, még fontosabb, hogy állandó rálátásunk legyen a kritikus pontokra. Láthatod, hogy egy profi csapat minden tagja használja ezeket a tárgyakat, hogy rálátást biztosítsanak az egész térképre, ezáltal elkerülve, hogy hátrányos helyzetbe kerüljenek.

Plusz, ha tudjuk merre tartózkodik az ellenséges jungler, lehetőségünk adódik arra, hogy megakadályozzuk gankelés közben és esetlegesen még meg is ölhetjük.

Persze mind két csapat tudja, hogy wardok bárhol lehetnek. Ennek gyakori eredménye a "counter-warding" ( elpusztítod az ellenség őrszemét ). A normál "Sigth Wardokat" (zöld) megtalálhatod a "Sweeping Lense"(Pásztázólencse) talizmán vagy egy Vision Ward(Észlelő őrszem) segítségével. Gyakran az ellenséges csapat térképre való rálátásának megszüntetése éppen olyan fontos mint a sajátunk növelése.

A TÁNC

A játék előrehaladtával, a Sárkány és a Baron Nashor(Kukac) egyre inkább fontosabb és nagyobb oda figyelést igényel, ezért wardolás szempontjából elsőbbséget élveznek. A legtöbb játékban a sárkányt és a kukacot állandó megfigyelés alatt tartják. Ha mégsem tesznek így, kockáztatják, hogy az ellenséges csapat tudtukon kívül megölheti valamelyiket és ezáltal előnyhöz juthatnak.


Hogy elkerüljék a kockázatot, láthatod a profik következetesen helyezik el a wardokat. A harcok során is hatalmas előnyre tehetsz szert, ha nagyobb rálátásotok van a térképre, sokszor ezen múlhat néhányotok élete és ha csak páran túlélitek ennek köszönhetően, már bőven elég.

Például, ha az ellenfél próbálja levadászni a kukacot és nincs wardotok probléma nélkül elviszik, viszont ha rálátásotok van a területre, akkor a jungleretek esélyt kap arra, hogy beugorhat és ellophatja az ellenséges csapattól.

MENET KÖZBEN

A wardok nem csak hosszú távon hasznosak, hogy rálátásotok legyen egy területre. Előfordulhat, hogy hirtelen van rá szükséged. Biztosra akarsz menni, hogy az utolsó lövésed betalál az ellenségre a fal mögött vagy borokban? Használj wardot. Bizonytalan vagy melyik irányba fordulj miközben üldöznek? Dobj egyet magad mögé, hogy megnézd mire számíthatsz. Csak tudni akarod, hogy egy adott bokor biztonságos-e mielőtt arccal belerohannál egy csapat ellenségbe? Jobban megéri pénzt költeni egy wardra, mint egy gyilkosságot adni az ellenségnek:)



Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés