Profik tippjei az új évadban

Írta Alligatria, Kategória: Egyéb
2016-01-24 19:32

Sziasztok Idézők!

Eheti cikkemben a profik fogják elmondani nekünk, hogy milyen változásokkal kell szembenéznünk az új évadban, illetve adnak egy két tippet, hogy hogyan verekedjük ki magunkat a minket meg nem illető "új" divízióinkból.
Minden ösvényhez van egy videó alatta egy kis összefoglalóval, melyekben a játék minden lépéséhez tartozik egy két jó tanács az adott lane szemszögéből, lásd tárgyválasztás, mesterségek és játékstílus.
Sok sikert az Idézők szurdokában!
TopDarshan elmondja hogy ebben az évben nagyon sok féle champion közül választhatunk a felső ösvényre tank, varázsló, vagy sebző karakter is lehet akár, mert szinte minden jól játszható.


A Szurdok hírnöke, ami a Baron Nashor vermében jön elő az első 20 percben, elég erős erősítést ad, ami egy mini Baron buffra hasonlít és jól erősíti a minionokat is, mert sokkal több sebzést okoznak. Ha megkapod sokkal könnyebb lesz a minionokkal előre nyomulni és gyorsabb lesz a hazateleportálás is.

A teleport gyengítések nem nagyon zavarják meg a toposok játékát, ugyanúgy tudják majd használni segítő szándékkal a bajba jutott játékosokhoz érkezve és a játék korai szakaszában nagyon hasznos lehet, hogy az első hazateleportálás után egyből vissza tudsz térni az ösvényre folytatni a farmolást. Hauntzer elmondja, hogy sok játékos az Égetést hozza inkább ezzel tudva előnyt szerezni, hogy biztosítsa a cserék után a gyilkosságot magának. Ez fontosabb az olyan solo karaktereknek mint pl Renekton, vagy Quinn.

Darshan mondja el nekünk, hogy fontos egyensúlyozó kellékek a mesterségek az új játék során, karaktereket buffolnak és nerfelnek ezeknek a függvényében, a Villámfejedelem akarata a legtöbbeknek jót tesz vagy választhatjuk a Halhatatlanok szorítása fejlesztést is.

Hauntzer talizmánnak mindenféleképpen az őrszemet ajánlja, választhatjuk a kék változatot a biztosabb wardoláshoz, vagy választhatjuk a sárgát ha szeretnénk segíteni a rálátást a csapatunk részére. Legerősebbként kiemeli Jaxet, Fiórát, Lissandrát és Ryze-t és végül az olyan tankok most nagyon jól jöhetnek mint Dr. Mundo, Malphite és Trundle, őket nagyon nehéz megölni és az esetleges full ad csapatok ellen is kitűnő választások.
JungleIWillDominate nyitja a videónkat a lehető legnagyobb változást bejelentve ami az új játszható adc junglerek színre lépése. Előző évadokban nem voltak ennyire életképes lövész erdőjárók, mint Kindred, Graves vagy Quinn.


Kétféle játékstílust emel ki, az egyik a láthatóságot preferálja amit az új tárggyal a Nyomolvasók késével tudunk tökélyre fejleszteni vagy lehetünk a csapatunk segítségére is a sebzés orientációval. Mindkét játékstílus játszható lesz 2016-ban.
A Nyomolvasók kése fontos tárgy lesz hiszen így kapunk egy sokkal olcsóbb látókövet, legjobban a ward talizmán mellé ajánlják amivel már a játék elején is 4 őrszemet tudunk elhelyezni. Hard kiemeli a második fontos tárgyváltozást ami a Vadászok itala amivel kicsit gyengébbek vagyunk a korai szakaszban viszont, az első hazatéréskor spórolhatunk vele az életerő italokon így aranyat nyerhetünk vele.

Az új patchben a Sárkányt és a Hírnököt máshogy kell használni, ha például nehezebben farmolnak a csapatodban, a Szurdok hírnökét legyőzve a minionok pluszt támadást kapnak, leszedni viszont nem egyszerű hiszen van egy nagy szeme ami ha nyitva van elég nagy sebzést tud okozni arra aki a hátánál áll, viszont mi is őrá. Az a legjobb az hogy ha az ösvényen harcolókra tesszük az erősítést, amivel gyorsabb hazatérési időt, gyorsabb mozgást és több sebzést kapnak. A Sárkány egy sokkal inkább következetes buff, hiszen globális aranyat ad és mindenki nyer vele, ugyanakkor érdemes akkor megszerezni amikor egy ösvényt már uralunk, hogy biztos mindenkire ható előnyt szerezhessünk.

Mesterségekben kettőt emel ki IWillDominate. A Villámfejedelem akarata az olyan hősökre jó akikkel gyorsan tudunk sebzést okozni, hogy extra sebzésével biztos gyilkosságot szerezhessünk, valamint az Ősők ereje amit olyan hősőkre jó alkalmazni akiknek jól jön az extra életerő , mint pl. Mundo, Reksai. Ennek segítségével nemhogy a jungle szörnyektől, minden camp után 10, de a gankeknél is ha egy ágyús minion mellettünk hal meg, 20 extra életerőt kapunk.


Crumbz elmondja, hogy a dzsungel hősök igen változatosak lehetnek Kindred, Nidalee Leesin, Reksai, Elyse, Zac, Dr. Mundo és talán olyanok amelyekre egyáltalán nem számítunk. ;)MidShipthur nyitja videónkat aki elmondja, hogy annyi minden változott a tárgyakban, hogy nincs meta pick a középső ösvényre, az ad-k és az ap-k is egyaránt jól működhetnek. Mivel sajnos egy két ap itemet drágítottak mint pl. Zhonya homokóráját, hátrébb szorítja őket a buildelési sorrendben. A Korok pálcája is változott, sok hősön fogjuk látni, mint pl Orianna vagy Anivia, és bár evvel a tárggyal kicsit lassabban fognak haladni, de a játék végére nagyon erőssé válhatnak, ami sokkal fontosabb. A Jégkirálynő érintése is gyakran választott tárgy lesz, még a mana regeneráció és a szellemek nerfelése után is.


Mivel kivették a zöld őrszemeket a játékból, és a messze látó fejlesztés nagyon népszerű lesz, eléggé kevés ward jut a középső ösvény környékére, így vigyázni kell hiszen sok szögből érkezhet a jungler, főleg az olyan mozgékonyak mint Reksai vagy Leesin. Mivel ezáltal nehezebb biztonságosan játszani, a mobilisebb hősök népszerűbbek lesznek és a legtöbb harc Froggen szerint 2v2-ben fog zajlani a középső ösvényen is.

Talizmánnak az őrszemet ajánlják, melyet később felfejleszthetünk szituációtól függően a kék fejlesztésre, ha sokáig kívánsz farmolni az ösvényen, vagy a két őrszemes fejlesztésre ha a kettős ösvénytolásra alkalmas hősökkel játszunk.

Mesterségek tekintetében 12-18-0 az ajánlott, a Villámfejedelem akarta fejlesztéssel, mely a legtöbb hőst remekül erősít, de Jensen ajánlja még nekünk a a 18-12-0-ás felállást olyan hősökre mint pl Velkoz.

Alexich elsorolja nekünk a legerősebb champeket Ahri,Llux, Leblanc és hozzáteszi a Korok pálcáját preferáló hősöket is, mint Kassadin, vagy Anivia.

Bjergsen elmondja, hogy a solo játékokban nagyon sokan próbálják a pickeket a másiktól függően alakítani, de ő azt javasolja, hogy egy két hőst kell igazán jól megtanulni és akkor az is mindeggyé válik, hogy counterpickelnek vagy sem.LövészDoublelift szerint ebben az évadban sokkal nagyobb lesz a hangsúly a mozgékonyabb, másik lövész kicselezésére alkalmas úgynevezett skillesebb, rövid hatótávú adc-ken. Fontosabb lesz hogy ne hibázz a képességekkel és hogy az auto attackok is betaláljanak. Kevésbé lesz mérvadó a hatótáv, mint a korábbi évadokban amikor Ashe, Jinx és Caitlyn uralták a bot lanet, sokkal nagyobb szükség van rá hogy tisztában légy az ellenség töltési idejével és sikeresen tudj kikerülni skillshotokat.

Wildturtle kiemeli, hogy igazán jó személyiséget adtak a lövészeknek hiszen Corki egy vegyes ap ad sebző, míg Lucian egy igazán ravasz lövész lehet a mozgékonyságával.

Legjobb tárgyként kiemelik a Esszenciamartalócot ezeknek a rövidtávű lövészeknek, mivel jó szinergiát alkothat más játékosokkal, Lucianon és Miss Fortune-ön jól mutat, régebben ezek a karakterek bombázós képességeket használtak melyek mellé alapütésekkel sebeztek, de ezekkel a tárgyakkal mint pl. még a Gyorstüzelő ágyúval sokkal dominánsabbá teheti őket a laneken.

Mesterségekben minden lövésszel jól hanszálható a Villámfejedelem akarata, a Kegyetlenség ág Lakmározása szinte minden adc kötelező fejlesztése. Olyanoké akikkel könnyen lehet a játék korai szakaszában sebzést osztani például Kalista, Graves, Miss Fortune, Varus, Corki és Tristana és természetesen Lucian.


Tanácsként azt kapjuk Apollótól, hogy ne hagyatkozzunk a supportra természetességgel, hiszen könnyű őket okolni egy egy rossz játékért, de inkább koncentráljunk arra, hogy még ha el is veszítjük a laneünket mi a következő lépés amit tennünk kell.

Mash azt mondja a League of Legends olyan mint egy libikóka, ha azt látjuk hogy a jungler fent van topon és ott van az őrszemek nagy része, akkor nekünk boton passzívan kell játszani hiszen semmilyen segítségre nem számíthatunk, ha beszorulnánk a torony alá, és igyekezzünk minél több láthatóságot szerezni magunk körül.TámogatóArról fogunk beszélni, hogy mi új a 2016 rankedben a supportok háza táján. Soloban nagyon jól le lehet carryzni egy meccset, olyan támogatókkal amik nagyon sok sebzéssel rendelkeznek mint pl Brand, de ha már ketten vagytok vagy többen premadeltek, akkor a tankosabb champeket ajánlják a profik, mivel ők jól le tudják kötni az ellenség figyelmét.


Egyik legfontosabb változás a supportok életében a rálátásbeli változások, mivel a látókövet nerfelték, (4 helyett már csak 3 őrszemet tartalmaz) és a játékból kivették a sima wardokat (zöld) sokkal nagyobb feladat a támogatóknak, hogy a megfelelő rálátást biztosítsák az egyes területekre. Yellowstar tanácsa az hogy ha wardolni indulsz akkor ne a legnyilvánvalóbb helyre tedd a wardot, az ő csele az hogy közel merészkedik a bokorhoz, wardot nem tesz és mikor az ellenség már megnézte a látólencsével a bokrot, utána kicselezve őket biztosíthat látást az ösvény számára. A legjobb ha a pásztázólencsét választjuk hiszen az objektívek előkészítéséhez szükséges a wardok pucolása, úgyhogy az új körülötted mozgó lencse fejlesztéssel akár több helyről is könnyedén tudsz őrszemet kiszedni a 9. szint meglépése után.

Mesterségek tekintetében Hai szerint a közelharci támogatók vagy 0-12-18 at fejlesztenek a Sziklaszilárd kötelék miatt, vagy pedig a közkedvelt 0-18-12-t és választhatják a Villámfejedelem akarata plusz képességgel a több sebzéshez, vagy Janna, Soraka és gyógyító társaiknak a Szélharcos áldása fejlesztést javasolja.

Gate felhívja figyelmünk, hogy a legtöbb support item aktívja hasonló, kivétel az új Jégkirálynő érintése szellemei, melyeket legjobban a csapatharcoknál lehet felhasználni, hiszen lassítjuk ellenfeleinket, lehetetlenné téve a menekülést.
A Látókő változásai nem csak negatívak, hiszen a közelharci tank támogatók választhatják az evvel kombinált új itemet a Napéjegyenlőség szemét a Hegy arca helyett.


A videó végén Yellowstar sorolja a legjobb supportokat, tankosabbak közül Trundlet és Alistart emeli ki, vagy ajánlja még az olyanokat mint pl. Brand és Bard akik sok sebzéssel és mozgékonysággal rendelkeznek.
Végére azt ajánlják, hogy találjunk egy olyan karaktert akivel biztosan tudunk játszani, hiszen a solo játékok során a feljebbjutáshoz nagyon sok múlik az alsó ösvény kettő a kettő ellen teljesítményén.

- Alligatria


Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés