R.I.P Skin kódok

Írta Jankec, Kategória: Egyéb
2014-07-15 11:24

Amilyen jelentéktelenek a játék során, annyira fontos a felhasználók számára: bármi, ami a hősökre vásárolható/beszerezhető skineket érinti, azt mindig kemény vita övezi, gondoljunk csak a magyar kliens bevezetése kapcsán kiadott Turul Aniviás sztorira. Most itt egy újabb hír az egyedi kinézetek kapcsán: a Riot a mai naptól kezdve deaktivál minden Pax Twisted Fate, Championship Riven és más, hasonlóan ritka skin kódot. Ez nem azt jelenti, hogy innentől, akinek a fentiek megvannak, elvesznek, csupán azt jelenti, hogy azok, amiket még nem váltottak be, rövidesen megszűnnek működni.

A Riot célja ezzel a lépéssel az, hogy véget vessen a Skinshopok, azaz, a kinézeteket árusító - legtöbbször kamu - online portálok működésének, hiszen ezzel a lépéssel gyakorlatilag "törlik a raktárkészleteket". A legnagyobb probléma ott van, hogy ezek a hamis oldalak gyakran akár 1000 dollárt is elkérnek egy kódért, ami végül sose érkezik meg az átvert felhasználóhoz. Ráadásul ezeket a skinshopokat gyakran összefüggésbe hozták népszerű, gamer Youtube csatornákkal is: a bolt együttműködött, pl. ingyen skineket ajánlott fel a Youtubernek, aki a saját nézettségének növelése érdekében kisorsolta azokat. Kölcsönös reklám, mindkét fél számára jövedelmező, a szenvedő fél pedig mindig az ártatlan néző.

Az egyik népszerű Youtuber, "Jumpinthepack" el is magyarázza (angolul) a történteket az alábbi videóban:


De hogy kerülhettek a boltok kezébe ezek a kódok? Vannak, akik azt mondják, hogy néhány Riotos munkatárs van a dologban, akik egy kis extra pénzért elhintettek néhány kódot, de sajnos biztosan nem lehet tudni. Az eset szomorú, a lépés viszont kötelező, mert rossz fényt vet a cégre, ha csalással vádolják.

Szerintem fontosak a felhasználók számára ezek a kinézetek, hiszen ezzel tehető egy karakter egyedivé, sőt, akár országonként lehetne egyedi, limitált skineket készíteni, amelyek összefüggésbe vannak az adott ország kultúrájával (a magyar verzióra számos példa érkezett a játékosoktól: betyár Draven vagy Braum, szürkemarha Alistar stb.). Ezek olyan apróságok, amik még vonzóbbá tehetik a játékot a közösség számára, azonban fontos, hogy az ilyen eseteket elkerüljék, ráadásul a Riot egyik legnagyobb bevétele az olyan mikrotranzakciókból származik, mint a skinvásárlás, szóval kétszer annyira kell figyelniük az ilyen esetek elkerülése végett. A Riot cselekvése tehát teljes mértékben érthető.

Július 23-ig, akinek még fel nem használt, hivatalos, 2014 áprilisa előtt kapott skin kódja van, az írhat a Riotnak, hogy váltsák neki vissza.

Nektek mi a véleményetek az esetről? Ti jártatok már hasonló módon?


Hozzászólások (1)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Pyenix - 7 éve 1
"néhány Riotos munkatárs van a dologban"

Szerintem ez többnyire logikusan következtetve igaz. Nem mondok nevet, de az egyik nagyobb streamer(nem akarok mutogatni) miután végzett a streammel, a haverjaivval TS-en beszélgetett és én még pár órával ezelőtti stream játék alkalmával benn maradtam afknak. Este beszélgetnek meg minden és az egyik csávó konkrétan akart ilyen kódos skint és rákérdezett tud-e valaki ebben helpelni és egy másik csávó konkrétan megmondta hogy van 2 riotos ismerőse akitől szerzett már pár ilyen skint meg ha kell, le tudja sózni. Kiemelem ez zárt csoport volt, és elégé nem átverésnek tűnt. Szerintem van benne valami.
Belépés