Sportszakértők röhögnek az eSporton

Írta Jankec, Kategória: Egyéb
2013-12-20 15:43

Egy HBO-s sportműsorban szakértők röhögnek a League of Legends-en, és igazából magán az eSport gondolatán.

Forrás: GamestarNevetünk és csúfolunk valamit, amit nem értünk, vagy amiről nem tudunk semmit. Az ember azt hihetné, hogy ezt az általános iskolás szandál-zokni kombóval együtt magunk mögött hagyjuk, pedig sajnos nem így van.

Az HBO Real Sports nevű műsorában neves ex-sportolók és szakértők gyűrűjében a műsorvezető bemutatta a League of Legends idei döntőjét, ami nemcsak hogy egy hatalmas sportarénát töltött meg, de milliók nézték élőben online. Volt akinek az eSport fogalma is teljesen új volt, de akadt olyan is, aki szerint ez nem sport és meggyőződése, hogy ugyanezek az emberek mennek el a Star Trekes rendezvényekre.

Számunkra szomorú ezt hallani, mert ez azt jelenti, hogy bármilyen hosszú utat is tett meg az eSport, bármennyit is dolgozik a Riot Games (és a többi cég) és hiába kapnak profi League of Legends játékosok atlétavízumot, még messze vagyunk attól, hogy a világ valódi sportként tekintsen egyes videojátékokra.Még egy kicsit szomorúbb arra gondolni, hogy ez pont Amerika, ahol vannak olyan eSportolók, akik megélnek ebből, itthon pedig ez továbbra is csak egy álom marad. Abban az országban, ahol multimilliárdokból épülő stadionokban kevesebb ember csücsül, mint amennyi egy-egy amatőr streamet néz a számítógépén. Hosszú út áll még az eSport előtt, és talán egy egész országút vár még a magyar oldalára, de kifejezetten érdekes lesz ezeket a fajta műsorokat visszanézni egy pár éven belül.


Hozzászólások (9)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Einsten - 7 éve 1
kérdem én akkor miért lehet sport a sakk? mert igazából a sakk előre betanult lépésekből áll minden meccs... semmi tisztelet nincs bennük nyitni az újfelé és ezek a talk-showk miatt mi magyarok meg még később fugjuk sportnak elkönyvelni a lol-t

Lance - 7 éve 2
Szerintem direkt 60 éves nyomikat hívtak meg a műsorba mert azok tuti lefikázzák!

Lance - 7 éve 3
Még számítógépet sem tudnak rendesen kezelni. Jó, hogy kiröhögik :D

Karasu21 - 7 éve 4
Hát amúgy szerintem se valódi sport.. De több mint egy játék. Kéne rá egy új szó.
Pl.: Gamort, a sport meg a game összekapcsolódása. Nem vagyok jó új szavak kitalálásában, de valaki biztos kitudna találni valamit.

Jankec - 7 éve 5
a szó már létezik és ez lenne az eSport :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_sports

Cunupi - 7 éve 6
Semmilyen konzolos vagy pc-s játék, az nem sport és szerintem ne is legyen az.

Jill Valentine - 7 éve 7
Ott van a StarCraft is, mennyien meg vannak bolondulva Koreában érte, már régóta vannak ott is bajnokságok és elismerik a játékosokat, igazi sztárok,imádják őket. Szerintem a League of Legends esetében is így kellene tenni, elismerni mindenhol sportnak. Nem olyan mint a többi sport igaz, de éppen ezért van előtte az "e" (eSports), azaz Electronic Sport :D.
Hát a videóról annyit, hogy nem ilyen öregeket kellett volna kérdezniük erről a témáról. Habár a szüleim 55 évesen már régóta tudnak ezekről a bajnokságokról, sőt még tetszik is nekik :D

Lance - 7 éve 8
Szerintem direkt 60 éves nyomikat hívtak meg a műsorba mert azok tuti lefikázzák!
Tisztelet a kivételnek :)
Belépés