Yasuo, a vezeklő, bemutatkozik

Írta Jankec, Kategória: Skinek/Hősök
2013-11-22 18:13

Yasuo felkészült az Igazság Ligájára. Olvasd el a történetét.Yasuo, a vezeklő


Yasuo a szél nyers erejét használva tőr a győzelemre, páratlan kardforgató képességével ötvözi a levegőt. Egy Ioniai harci iskola egykori diákja, régóta az egyetlen, aki mesteri szintre fejlesztett egy legendás szél technikát. De Yashuno élete most felborult, Runaterra vidékeit járva keresi azt ki megölte, akinek a védelmére felesküdött.Képességek


Passziv: Way of the Wanderer
•Intent: Yasuo Kritikus találatának esélye megduplázódik.
•Resolve: Yasuo ’ Flow’-ot kap, amikor mozog – minél gyorsabban mozog annál, gyorsabban töltődik fel. Amikor feltöltődött a ’flow’ egy ellenséges hős vagy szörny sebzésének hatására egy pajzsot hoz létre.

Q: Steel Tempest
Yasuo előre döf a kardjával, sebezve minden ellenséget, aki előtte áll. Sikeres találat esetén egy „Gahering Storm” elnevezésű stacket gyűjt. Minden harmadik „Gathering Storm” stack után a Steel Tempest egy forgószelet enged útjára és minden ellenfelet a levegőbe emel (airborne). Ha Yasuo a Steel tempest alatt aktiválja a Sweeping Blade képességét, a hatás azonnali minden körülötte lévő ellenfélre.


W: Wind Wall
•Passive: A csúszásoktól gyorsabban töltődik Yashuo ’Flow’ ja.
•Active: Yasuo létrehoz egy szél falat, amely lassan előre halad néhány másodpercig, a fal felfog minden lövedéket.E: Sweeping Blade
Yasuo elcsúszik ellenségei mellett egy bizonyos távolságra, Sebzést okozva és megjelölve őket. Ha többször sikeresen alkalmazza a Sweeping Blade képességét, bonusz sebzést okoz. A képesség nem használható ugyanazon az ellenfelén, aki már meg van jelölve.R: Last Breath
Yasuo egy a levegőben lévő (airborne) közeli ellenfélhez teleportál, a levegőben tartva cselekvésképtelenné teszi az összes levegőben lévő (Airborne) ellenfelet és sebzi őket. Amikor földet ér, Yasuo Armor penetration-t kap az ellenfelek bonusz armorja alapján egy rövid időre.
Játékmenet
Yasuo nagy károkat okozó Fighter karakter, jó mozgékonysággal és erős ultimate képességgel, minél tovább marad életben annál veszélyesebb egy harc során. A játék korai szakaszaiban még nem olyan erős.

Közép út


Mivel Yasuo a játék korai szakaszaiban még nem olyan erős, így mindenképpen egy gyors fejlődésű útvonalra célszerű vinni, és a legrövidebb út a Summoners Rift pályán: a Közép út (Mid Lane). Itt farmolhat a legbiztonságosabban, koncentrálva a fejlődésre és a megszerzett aranyra, hogy később a megvett tárgyakkal domináljon. Bár Yasuo a játék korai szakaszában elég gyenge, de megvan az ereje és a mozgékonysága ahhoz, hogy meglepje ellenfeleit. Yasuo használhatja a Steel Tempest képességét, hogy megölje a minionokat (Last hit) biztos távolságból, a Sweeping Blade képességével támadhat, majd elugorhat onnan, miközben a „Way of the Wanderer” passzív pajzsa felfog némi sebzést. Továbbá használhatja a Sweeping Blade-t, hogy megszökjön a Gankek elől, ha bennragad a minionok között, a képességével visszamehet akár a torony alá is, hogy a jungler meggondolja a Ganket.
És ahogy a szél is változik, úgy válthat Yasuo is a megfelelő időben, hogy segítse a szövetséges Gank-et. A Steel Tempest képességet használva megkapjuk a Gathering Stormot, amivel könnyen a levegőbe emelhetjük ellenfelünket, és ha egyszer elkaptuk, Yasuo használhatja a Sweeping Bladet, hogy munkához lásson. A „Way of the Wanderer” kritikus találatai segítik Yasuot a támadásban, míg nem aktiválja a Last Breath képességét, hogy hatástalanítsa és megölje ellenfelét.


A harcok alatt


Egy közelharci szörnyeteg, aki annál veszélyesebb minél tovább tart egy harc. Yasuo elsődlegesen a Gathering Storm halmozására kell hogy ráálljon, amivel szétmorzsolja az ellenfél támadását. Itt jön a képbe a Wind Wall. A falat elhelyezvén a közelharci és a táv karakterek közé, lehetővé teszi Yasuonak hogy célba vegye a tankokat és a bruisereket. Amint megvan a megfelelő számú halmozás a Steel Tempesten. Yasuo használja a Sweeping blade-t, hogy közel kerüljön az ellenséges gyenge karakterekhez. A Gathering Storm feldobja őket a levegőbe szabad utat adva a Last Breath képességének. Azokra, akik messze vannak Yasuo-tól bármilyen feldobó ulti hozzákapcsolja Xasuo ultijához mint pl Chogath, Malph és Zyra. Amikor leértek megkapja az Armor Penetration buffot, ami a kritikus találati eséllyel kombinálva gyors véget jelenthet a tankos emberkéknek.


Történet
„Vérrel írt történet egy kardról”


Yasuo egy eltökélt ember, gyors kardforgató aki irányítja a szelet, hogy végezzen ellenfeleivel. De ez az egykor büszke harcos elveszítette becsületét egy hamis vád miatt, mely arra kényszeríttette, hogy reménytelen harcba kezdjen a túlélésért. A világ ugyan ellene fordult, de mindent meg fog tenni, hogy bebizonyítsa ártatlanságát és visszaszerezze becsületét.Valaha egy neves Ioniai iskola tanítványa volt, Yasuo volt az egyetlen diák nemzedékek óta, aki mesterien elsajátította a legendás szél technikát. Sokan úgy vélték az a sorsa, hogy hős legyen. De minden megváltozott, amikor Noxus támadott. Yasuot megbízták egy Ioniai vezető védelmével, de botor módon azt hitte egyedül az ő tudása, változtathatja csak meg a csata kimenetelét, elhagyta a helyét és csatlakozott a küzdelemhez. Idővel amikor visszatért, a vezetőt holtan találta.

Megszégyenült, Yasuo ezért önként feladta magát, és felkészült arra, hogy az életével fizessen hibájáért. Döbbenten vette tudomásul, hogy nem csak a hanyagsággal, de magával a gyilkossággal is őt vádolják. Bár zavarodott volt és gyötörte a bűntudat, tudta a bérgyilkos így simán meg fogja úszni, ha csak nem cselekszik. Ezért fogta a kardját és kitört az iskolából, bár tudta, amit tesz ellene fordítja majd egész Ionia-t. Ez volt az első alkalom egész életében, hogy egyedül volt. Ezért elindult, hogy megtalálja a vezető igazi gyilkosát.

Yasuo az ezt követő néhány évet azzal töltötte, hogy körbejárta a világot, és olyan nyomot keresett ami elvezetheti a gyilkoshoz. Mindeközben szövetségesei nyughatatlanul üldözték, nem volt más választása vagy harcolt, vagy meghalt. Küldetése hajtotta előre, míg nem bekövetkezett az, amitől a legjobban rettegett - megtalálta a bátyja, Yone
Összeköti őket a becsület, meghajoltak és kardot rántottak. Némán járták körbe egymást a holdfényben. Mígnem támadtak, de Yone nem volt ellenfél Yasuonak, egyetlen vágással halálosan megsebezte testvérét. Yasuo eldobta fegyverét és Yone-hoz szaladt.

Kitörtek rajta az érzelmek, követelte, hogy árulja el, miért tartják a saját rokonai bűnösnek. Yone azt mondta: „a vezetővel egy szél technika végzett. Ki más tehette volna?” A felismerés fájdalmasan hasított Yasouba, amikor megtudta miért lett üldözött. Elmondta testvérének, hogy ártatlan és még egyszer a bocsánatáért esedezett. Könnyek borították Yasuo arcát, ahogy testvére eltávozott.

Yasuo eltemette Yone-t napfelkeltekor, de nem volt ideje gyászolni. Hamarosan mások is rátalálnak. Bátyja utolsó szavai új célt adtak neki, már van egy nyom, amin megtalálhatja az igazi gyilkost. Fogadalmat tett, összeszedte a dolgait, és egy utolsó pillantást vetett Yone sírjára majd és a széllel távozott.


Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés