Zilean support csodái

Írta L3gacy, Kategória: Skinek/Hősök
2014-04-06 13:31

Mint tudjuk Zilean nem csak egy öreg mágus de egy öreg hős is, hiszen már a játék leges legeleje óta lehetett vele játszani. De még sohasem láthattuk mint a legtöbbet választott hős. Miért? Talán azért mert nem nagyon tud betölteni egy pozíciót sem. Félig mágus, félig support. De most hogy eljött a 4. szezon mindenki azt mondja hogy egy elég használható Offenzív support. Mindezek felett úgy tűnik hogyha alacsony ELO-n szeretnél feljebbkúszni akkor ő egy tökéletes választás. Lehet hogy kicsit szürreálisan hangzik de mindjárt bemutatom miért.Zilean: Az Anti farmológép

Zileannak eléggé reménytelen a teljes support build mert nem az összes képességét találták ki supportolásra. Ehelyett viszont van egy elég offenzív képesség készlete, amivel az ellenség farmolását megnehezíti. Mivel Zilean 600-as ütéstávja elég nagy és a Time Bomboknak is hihetetlen nagy az elsütési távolsága, így azt eredményezi hogy a játékos nagyon biztonságosan kisebb nagyobb sebzésekkel tud bökdösni ami az ellenségnek igen nagy veszteség. Persze a legdurvább kombináció hogyha két bombát használ rewinddel. Ezekkel a képességekkel és egy elég támadó típusú játékkal könnyen uralni lehet az lanet. Az ellenség vagy farmol de akkor hp-t veszít ami megkönnyíti a megölésüket, vagy pedig hátrálniuk kell ami meg CS vesztéshez vezet, a hatás ugyanaz. Az egész titka persze az, hogy a ti feletek viszont nem kaphat be sebzést.


Time warp: A sebesség ereje

A sebesség elég fontos ebben a játékban és Zileannak megvan a képessége hogy ezt manipulálja, így egy szempillantás alatt meg tudja változtatni egy csata kimenetelét. Mivel a képesség két irányú (felgyorsítasz egy szövetségest vagy lelassítasz egy ellenfelet). Ez a képessége elég multifunkcionális, ezért nagyon sokféleképpen lehet alkalmazni. Hogyha cooldownt építünk a karakternek akkor ezt a képességet folyamatosan fent tudja tartani.


Chronoshift: Még egy élet

A chronoshift képesség az egyik legfontosabb dolog amire figyelni kell. Egy csatában eltévesztheted a többi képességed nagy kihatással nem lesz a csatára, de ha rosszul választod a célpontot akinek még egy lehetőséget akarsz adni, akkor a dolgok csúnyán végződhetnek. Ennek a képességnek megvan az ereje hogy visszahozz egy halott csapattársat, azt eredményezve hogy minden harcban lesz még egy életetek. Erre a képességre kell a legjobban figyelni hiszen nagyon nagy rajta a CD és képes megváltoztatni egy harc kimenetelét, ha jól használjuk akkor ez lesz a kulcs a győzelemhez. Általában a Carrykre kell használni, de előfordulhat hogy nem az adc hanem a jungler a legerősebb tag a játékban, ez esetben őt kell feléleszteni.


A hátrányok: csapattárs és ellenségfüggő

Mint ahogy már mondtam Zilean nagyrészt mindig használható, de azért nem árt vigyázni mert vannak olyan hősök akikkel vagy akik ellen nem tanácsos választani. Zilean nagyon gyenge közelharci supportok ellen, például Leona vagy Blitzcrank, persze a másik oldalról nézve a többi support mágus ellen kiváló, például Sona vagy Annie. A másik nagy hátránya az, hogy nincs sebzés felfogó képessége, így nagyon kell arra figyelni, hogy minden bejövő képességet elkerülj ami nem lehetetlen de elég nehéz. Ebből adódóan nagyon könnyű őt megölni hiszen kevés élete van és a buildje inkább offenzív lesz mint védekező.


Végül is.... eléggé pusztító.

Ha megnyeritek a saját laneteket akkor már félig megnyertétek a játékot, szóval Zileant nem támadó típusú supportok ellen vinni bölcs döntés. Hogyha az ellenséget megakadályozod, hogy bevigyen pár farmot és összeszedsz néhány killt akkor nagyon nagy előnyre tesztek szert és akár más laneket is segíteni tudtok ezzel. Csak el ne felejtsd, hogy a feladatod az, hogy megmentsd a Carrytek életét. Csak legutolsó sorban éleszd újra magad de a legtöbb esetbe inkább áldozd fel az életed, és mentsd meg egy másik csapattársad. Miért? Mert te vagy a support és neked lenne a legnehezebb LeCarryzned a játékot, hiszen sebzés nélkül nehéz nyerni.
Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés