Megérkezett a magyar League of Legends!

Írta HunGaboo, Kategória: Patch
2014-04-22 10:19

A mai 4.6-os patchben volt egy meglepetés, méghozzá a magyar nyelv!Korábban már bejelentették, hogy valóban lesz magyar szinkron is a játékhoz. Azonban, hogy ezt mikor rakják be, nem lehetett tudni. De egy utóhúsvéti meglepetésként ez is megérkezett!

De nézzük az előzményeket. Korábban, ha valaki véletlenül oda tévedt, akkor találkozott egy már magyar League of legends oldallal. Nem sokkal ez után, már meg is kaptuk a szinkron egy részét. Majd letölthetővé vált talán az összes szinkron is.

De most ugorjunk a jelenbe. Facebookon találkoztam először a videóval, amit magam sem hittem el. De miután rákattintottam, meglepődtem. Fura volt magyarul hallani a dolgokat, de bevallom, nekem tetszett.
A LEAGUE OF LEGENDS MAGYARORSZÁGRA ÉRKEZIK!Majd felkerestem a Riot magyar weboldalát. Látszik, hogy sokat foglalkoztak vele.
De nézzük mit írt róla a Riotnál dolgozó honfitársunk, RIOT DAEDALUS!

Üdvözlet, idézők!

Nagy örömmel jelentjük be, hogy a mai naptól fogva mindenki számára szabadon elérhető a League of Legends magyar verziója! Ehhez egyedül annyi a tennivaló, hogy az EUNE kiszolgálón a frissítőprogramban a kék „Change Region” gombra kattintva az alsó listán ki kell választani a magyar nyelvet.
Tudjuk, sokan játszotok nap mint nap az Igazság mezőin, ezért szerettük volna Magyarországra is elhozni a teljes League of Legends-élményt. Az volt a célunk, hogy a lehető leginkább otthon érezzétek magatokat a LoL-ban: felkerekedtünk hát, és megtanítottuk mindannyiunk kedvenc hőseit magyarul! Oké, Malphite-nak kellett egy-két különóra, de a végén azért ő is sikeresen fogta az adást.

A megjelenést egy több hónapos, kiválasztott játékosokkal történő, zárt tesztidőszak előzte meg: most viszont úgy érezzük, eljött az idő, hogy közösen, minden magyar játékost bevonva folytatódjon a tesztelés. Ne feledjétek, ez a League of Legends magyar bétaverziója, ami egyfelől azt jelenti, hogy a honlap néhány részlete (Barátok meghívása, Médiaanyagok, stb.) még nincs kész, másfelől pedig biztos, hogy továbbra is előfordulhatnak hibák a játékban. Sőt, nem is csak előfordulhatnak! A mostani béta teszt kifejezett célja az, hogy veletek, a magyar játékosokkal közösen tökéletesre csiszoljuk a LoL magyar verzióját, mire az majd hivatalosan is megjelenik. Ha bármi hibát találtok a játékban, jelentsétek nekünk a fórumban, mi pedig azonnal ráugrunk az ügyre!

Ne feledjétek, figyelünk rátok. Ahogyan már korábban, az alfa-teszt alatt is rengeteg dolgon módosítottunk és javítottunk az ötleteitek alapján, úgy továbbra is komolyan figyelni fogjuk a játék különböző elemeivel kapcsolatban érkező visszajelzéseiteket. Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy megköszönjük mindenkinek a munkát, aki az alfa-teszt alatt segített nekünk! Akárhogy is nézzük, a League of Legends egy csapatjáték, mi pedig szeretnénk, ha a magyar verziót veletek, játékosokkal együtt, egy csapatként csiszolnánk a lehető legtökéletesebbre.

A tesztelésen kívül persze a játék lényege továbbra is az, hogy jól érezzük magunkat… úgyhogy irány a kliens, válasszátok ki a magyar nyelvet, és kezdődhet is a harc – immár magyar nyelven!


Összességében úgy gondolom, hogy jól sikerült a szinkron is, a leírások a tárgyakról, a történetek. Jó munkát végeztek a Riotos fiúk, Deadalus és CeciDog és a további fordítással dolgozó munkatársak és szinkronszínészek. Gratulálunk, és köszönjük!

Már csak egy kérdés maradt hátra. Vajon kapunk skint? Ha kapunk akkor kié lesz? Én egy Rubik Kocka Oriannának örülnék. De olyat is hallottam, hogy egy különleges, egyedi szinkront kapunk majd. Egy biztos, hogy egy női karakter lesz "magyar".

Ti mit gondoltok a szinkronról, illetve a magyar nyelvről? Milyen skint szeretnétek?


Hozzászólások (9)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
LobonC - 7 éve 1
Akármennyire is hangzanak szövegek bután/bénán én vártam már a magyar klienst!

zerill13 - 7 éve 2
állat, csak hogy lehet beállítani??

zerill13 - 7 éve 3
JAH, ok:D

HunGaboo - 7 éve 4
Örülök, hogy segíthettünk. :D

Gery127 - 7 éve 5
nekem zavaró volt. Jól sikerültek a dolgok meg minden, de én pl nem tudtam komolyan veni a játékot magát, zavartak a pingek, meg a narrátor, az itemek szóval jah... lehet idővel megszokom majd de egyelőre megmaradok az inglis verzsönnél :P

HunGaboo - 7 éve 6
Én már meg is szoktam. :)

Vic - 7 éve 7
Engem kifejezetten irritálóan érintett meg úgyhogy én visszaállítottam angolra 2 meccs után :)

THEddaD - 7 éve 8
Honnan tudom letölteni a magyar klienst ?

Jankec - 7 éve 9
Mikor elindítod a Laucnher-t ott kell nyelvet váltani és letölti a szükséges fájlokat.
Belépés